Τουρέ: "Ο κόσμος μας θεωρεί ζώα"

Την άποψή του πως είναι υποτιμημένος εξαιτίας της καταγωγής του εξέφρασε ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος δήλωσε πως ο κόσμος θεωρεί τους ανθρώπους από την Αφρική ζώα. Διαβάστε αναλυτικά τις απόψεις του.

Τουρέ: "Ο κόσμος μας θεωρεί ζώα"
© GETTY IMAGES

Ο συμπαίκτης του, Σαμίρ Νασρί, είχε δηλώσει πως ο Γιάγια Τουρέ θα αναγνωριζόταν ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο εάν η καταγωγή του δεν ήταν από την Αφρική. Ο διεθνής άσος έδειχνε να συμφωνεί με τα λεγόμενα του Νασρί τονίζοντας: "Εάν αγωνιζόμαστε καλά και δεν έχουμε την αναγνώριση από τα ΜΜΕ δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί που θέλουμε. Ο κόσμος θεωρεί τους ανθρώπους από την Αφρική ζώα. Εάν πας σε οποιοδήποτε μέρος της Αφρικής θα σου πουν ναι γνωρίζουμε τον Μέσι, αλλά όταν έρθεις στην Ευρώπη και πεις Γιάγια Τουρέ η απάντησή τους θα είναι: Ποιος είναι αυτός; Κάποιοι μπορούν να πουν ότι γνωρίζουν το όνομά μου, αλλά δεν γνωρίζουν το πρόσωπό μου".

Για να περιγράψει καλύτερα τα λεγόμενά του, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού σύγκρινε τον εαυτό του με τους Ινιέστα και Τσάβι.

"Δείτε τους Ινιέστα και Τσάβι. Δεν είναι λίγες οι φορές που αποθεώνοντας για το επιθετικό τους στυλ ποδοσφαίρου, αλλά είναι ελάχιστες οι φορές που θα δεχτούν κριτική αν δεν καταφέρουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK