Ανακοινώθηκε ο Μουρίνιο

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Πορτογάλου τεχνικού από τη Γιουνάιτεντ είναι πλέον γεγονός.

Ανακοινώθηκε ο Μουρίνιο

Και τυπικά προπονητής της Γιουνάιτεντ είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, με την αγγλική ομάδα να ανακοινώνει το πρωί της Παρασκευής τη συνεργασία της με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αυτό ήταν το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς ουσιαστικά ο "Special One" είναι προπονητής των "κόκκινων διαβόλων" από το βράδυ της Πέμπτης, όταν υπέγραψε συμβόλαιο αναλαμβάνοντας τα "ηνία" του συλλόγου από τον Λουίς φαν Χάαλ, ανήμερα της κατάκτησης του Champions League με την Πόρτο πριν από 13 χρόνια.

"Ο Ζοζέ είναι απλά ο καλύτερος προπονητής ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Έχει κερδίσει τρόπαια στην Ευρώπη και έχει εμπνεύσει παίκτες και φυσικά γνωρίζει πολύ καλά την Premier League έχοντας κατακτήσει εδώ τρία πρωταθλήματα.

Θα ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία και να τον καλωσορίσω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ρεκόρ επιτυχίας του είναι ιδανικό για να πάει μπροστά το σύλλογο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ.

Το να γίνω προπονητής στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία ξεχωριστή τιμή για μένα. Είναι ένας σύλλογος γνωστός και θαυμαστός σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει ένας ρομαντισμός γύρω του που καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να τον φτάσει.

Ένιωθα πάντα μία αγάπη για το Old Trafford αφού έχει φιλοξενήσει μερικές σημαντικές αναμνήσεις της καριέρας μου και απολάμβανα πάντα μία καλή σχέση με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

Ανυπομονώ να είμαι ο προπονητής τους και να απολαύσω την υπέροχη στήριξή τους τα επόμενα χρόνια", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μουρίνιο ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η συμφωνία των δύο πλευρών είχε επέλθει εδώ και καιρό, ωστόσο οι υπογραφές καθυστέρησαν λόγω εμπλοκής των προσωπικών χορηγών του από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ρολογιών με αυτούς της Γιουνάιτεντ, καθώς και των δικαιωμάτων προβολής που κατείχε η Τσέλσι.

Τα προβλήματα επιλύθηκαν και ο Μουρίνιο έβαλε την υπογραφή σε τριετές συμβόλαιο, με απολαβές - μαμούθ για τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος θα εισπράξει 13.000.000 ευρώ καθαρά για κάθε σεζόν, ενώ προβλέπεται μπόνους 6.500.000 ευρώ για κατάκτηση του Champions League και 3.250.000 ευρώ για κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Υπέγραψε ο Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Το "όχι" στην Τότεναμ και τα 15.000.000 για Ζλάταν

News 24/7

24MEDIA NETWORK