Αυτοί που έχασε ο Φέργκιουσον

Στη διάρκεια της 26ετούς θητείας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφερε να ντύσει στα χρώματα της ομάδας πληθώρα παικτών, όμως υπήρξαν και περιπτώσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που χάθηκαν για διάφορους λόγους και διέπρεψαν με άλλα κλαμπ.

Αυτοί που έχασε ο Φέργκιουσον

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Σκωτσέζου τεχνικού, βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα ονόματα όσων ο Σερ Άλεξ θεωρεί ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύτηκε και η λίστα με τα ονόματα των περιπτώσεων που η Γιουνάιτεντ ασχολήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να τους εντάξει στις τάξεις της.

Πετρ Τσεχ: "Πήγα να τον δω το 2003 όταν αγωνιζόταν στη Ρεν. Πιστεύαμε τότε ότι ήταν αρκετά νέος για την Premier League".

Ντιντιέ Ντρογκμπά: "Πήγαμε να τον τσεκάρουμε όταν ήταν στη Μαρσέιγ, όμως η γαλλική ομάδα ζητούσε 25 εκ. λίρες και η Τσέλσι κινήθηκε γρήγορα, πριν καν εμείς το σκεφτούμε".

Τόμας Μίλερ: "Ήταν 10 χρόνων όταν ακούσαμε γι αυτόν. Τον είδαμε και την επόμενη ημέρα δεσμεύτηκε με την Μπάγερν Μονάχου".

Ρονάλντο: "Θέλαμε να τον αποκτήσουμε από την Κρουζέιρο το 1994, όμως δεν καταφέραμε να του εξασφαλίσουμε άδεια εργασίας και πήγε στην Αϊντχόφεν".

Σέρχιο Αγουέρο: "Ο ατζέντης του ζητούσε χρήματα που δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να δώσουμε".

Λούκας Μόουρα: "Προσφέραμε γι αυτόν 35 εκ. λίρες αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε 45 εκ. λίρες".

Ράφαελ Βαράν: "Το 2011 βρέθηκα στη Λιλ για να τον δω στη Λανς. Ο Ζιντάν το πήρε χαμπάρι και με κάποιο τρόπο τον έκλεισε για τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Μάριο Μπαλοτέλι: "Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε τον Μάριο Μπαλοτέλι το 2010, αλλά δεν προχωρήσαμε όταν ενημερώθηκα για την περίπτωσή του από διάφορες πηγές μου στην Ιταλία".

Αυτοί που έχασε ο Φέργκιουσον

Ο Σκωτσέζος αναφέρεται στο βιβλίο του σε δύο ατζέντηδες για τους οποίους δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια. Ένας εξ αυτών είναι ο Μίνο Ραϊόλα, μάνατζερ του Πολ Πογκμπά.

"Με τον Ραϊόλα ήμουν δύσπιστος από τη στιγμή που τον γνώρισα. Έγινε ατζέντης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από την εποχή που αγωνιζόταν στον Άγιαξ σε ηλικία 18 ετών", σημειώνει.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της απώλειας του Πολ Πογκμπά, αποκαλύπτει: "Είχαμε δεσμευμένο τον Πολ Πογκμπά με τριετές συμβόλαιο και οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο που ήμασταν πρόθυμοι να υπογράψουμε. Όμως ο Ραϊόλα εμφανίστηκε ξαφνικά στην υπόθεση και η πρώτη συνάντησή μας ήταν ένα φιάσκο.

Αυτός και εγώ ήμασταν όπως το λάδι και το νερό. Από εκεί και πέρα, η μοίρα μας ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς ο Ραϊόλα ήταν σε θέση να έχει την εύνοια του Πολ και της οικογένειάς του κι έτσι ο παίκτης υπέγραψε με τη Γιουβέντους".

Διαβάστε ακόμη:

Φέργκιουσον: Κορυφαίοι οι Καντονά, Σκόουλς, Γκιγκς και Ρονάλντο

Αποκάλυψη Φέργκιουσον: "Γι αυτό έφυγα από τη Γιουνάιτεντ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK