Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Κάποτε ήθελε σαν τρελός την Λίβερπουλ όμως εκείνη διάλεξε τον Ράφα Μπενίτεθ κάνοντάς τον αυτόματα άσπονδο εχθρό της. Το Contra.gr παρουσιάζει πώς ο Ζοζέ Μουρίνιο έγινε... ανεπιθύμητος στο "Anfield" μέσα από φαρμακερές ατάκες του κατά των "reds" εδώ και 12 χρόνια.

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Αγάπη που'γινες δίκοπο μαχαίρι... Ο Ζοζέ Μουρίνιο "φλέρταρε" έντονα με την Λίβερπουλ το 2004 έχοντας ως "προίκα" τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια με την Πόρτο μέσα σε έναν χρόνο (Κύπελλο UEFA, Champions Legue) όμως ο γάμος που περίμεναν πολλοί και περισσότερο από όλους ο ίδιος - σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην άσος της ομάδας Ντάνι Μέρφι- δεν ήρθε ποτέ.

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Η τότε διοίκηση του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ επέλεξε το... ισπανικό μοντέλο προτιμώντας για την άκρη του πάγκου τον (πρωταθλητή Ισπανίας και κάτοχο του τροπαίου του Κυπέλλου UEFA με την Βαλένθια) Ράφα Μπενίτεθ και ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός δεν συγχώρεσε ποτέ εκείνο το σνομπάρισμα.

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Ο Μπενίτεθ μπήκε αμέσως στη μαύρη λίστα του και όπου βρεθεί και σταθεί δεν χάνει την ευκαιρία να καταφέρεται εναντίον του (η ποδοφαιρική μοίρα τα κανόνισε μάλιστα ώστε ο Μπενίτεθ να διαδεχτεί τον Μουρίνιο στην Ίντερ το 2010 και ο Πορτογάλος τον Μαδριλένο στην Τσέλσι το 2013) ενώ από το θυμό του δεν ξέφυγε ούτε η Λίβερπουλ.

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Από το καλοκαίρι του 2004 που αυτοσυστήθηκε ως "special one" στους Άγγλους ρεπόρτερς κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Τσέλσι και μέχρι αυτή τη στιγμή, λίγες ώρες πριν το πρώτο του μεγάλο ντέρμπι στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Λίβερπουλτου Γιούργκεν Κλοπ, ο δις κάτοχος του Champions League λατρεύει να... μισεί τους "κόκκινους" και με τη συμπεριφορά του έχει καταφέρει να μεταδώσει τα ίδια ακριβώς συναισθήματα και στην απέναντι πλευρά.

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Ποιά συμπεριφορά; Μετρώντας αντίστροφα για την 198η "μητέρα των μαχών" (167η για το πρωτάθλημα) που φέρνει αντιμέτωπες τις δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Contra.gr κάνει ένα νοερό ταξίδι στο χρόνο και σας παραθέτει όλα τα δηλητηριώδη βέλη που έχει εκτοξεύσει ο Ζοζέ Μουρίνιο προς το μέρος της Λίβερπουλ εδώ και 12 χρόνια. Και είναι σίγουρο έχει ακόμη στη φαρέτρα του...

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:

2004-05

Για τον πανηγυρισμό του το 2005 μετά την κατάκτηση του League Cup όπου προέτρεπε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να... σωπάσουν:

"Δεν το μετανιώνω. Το μόνο πράγμα που πρέπει να καταλάβω είναι πως είμαι στην Αγγλία, οπότε ακόμα και όταν νομίζω ότι δεν είμαι λάθος, πρέπει να προσαρμοστώ στη χώρα σας και πρέπει να το σεβαστώ αυτό. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και αυτό που έκανα, τη χειρονομία της σιωπής "κλείστε το στόμα σας" δεν ήταν για αυτούς, ήταν για τον αγγλικό Τύπο".

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Για τους οπαδούς της Λίβερπουλ μετά τον πρώτο ημιτελικό Champions League μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ που έληξε χωρίς γκολ:

"Το 99,99% των οπαδών της Λίβερπουλ πιστεύουν πως είναι στον τελικό. Δεν είναι".

Για το γκολ-φάντασμα (όπως το έχει αποκαλέσει) του Λουίς Γκαρσία στον δεύτερο ημιτελικό με το οποίο η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 την Τσέλσι στο "Anfield" και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League:

"Μπορείτε να πείτε πως σκόραρε ο βοηθός διαιτητή. Ήταν ένα γκολ που ήρθε από το φεγγάρι ή από τις εξέδρες του Anfield Road".

Για τη μή διάθεση της Λίβερπουλ να παίξει επιθετικά:

"Η καλύτερη ομάδα έχασε. Μετά το γκολ τους έπαιξε μόνο μία ομάδα, η άλλη απλά έπαιζε άμυνα σε όλο τον αγώνα".

Για τον αριθμό των τηλεσχολιαστών που υποστηρίζουν την Λίβερπουλ:

"Πολύς κόσμος στην τηλεόραση, όμως κανείς δεν υποστηρίζει την Τσέλσι. Ο Κάραγκερ Λίβερπουλ, ο Τόμπσον Λίβερπουλ, ο Ρέντναπ Λίβερπουλ, ο Λόρενσον Λίβερπουλ, ο Χάνσεν Λίβερπουλ. Εμείς δεν έχουμε έναν. Όταν θα αποσυρθώ, στα 75 μου χρόνια, θα γίνω τηλεσχολιαστής για να υπερασπίζομαι την Τσέλσι στην τηλεόραση".

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

2005-06

Για τον θρίαμβο με 4-1 επί της Λίβερπουλ μέσα στο "Anfield":

"Δεν είμαστε η τέλεια ομάδα και δεν λέω πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά νομίζω ότι αξίζουμε λίγο περισσότερο σεβασμό".

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Η κοροϊδία του προς την Λίβερπουλ για το ρεκόρ της στο πρωτάθλημα λίγο πριν τον ημιτελικό FA Cup των δύο ομάδων:

"Έχουν μόνο μία διοργάνωση που κυνηγούν".

Η δήλωσή του μετά την ήττα από την Λίβερπουλ στον ημιτελικό.

"Νίκησε η καλύτερη ομάδα; Δεν το νομίζω".

Το πικάρισμά του -ξανά- για το ρεκόρ της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα:

"Στην Premiership η Λίβερπουλ δεν έχει καμία τύχη. Σε ένα νοκ-άουτ ματς ίσως να με αιφνιδιάσουν και μπορούν να τα καταφέρουν. Στην Premiership η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι 45 βαθμοί μέσα σε αυτές τις δύο σεζόν".

2006-07

Ενόψει του ημιτελικού του Champions League του 2007 (όπου η Λίβερπουλ ξεπέρασε για μία ακόμα φορά το εμπόδιο της Τσέλσι του Μουρίνιο και πέρασε στον τελικό):

"Η ιστορία μιλάει από μόνη της και ιστορικά η Λίβερπουλ δεν είναι απλά μεγάλος σύλλογος, είναι ένα μεγαθήριο. Αλλά τα τελευταία χρόνια μπορείτε να δείτε πως παίζουν μόνο σε μία διοργάνωση και πετυχαίνουν σε διοργανώσεις με νοκ-άουτ παιχνίδια. Δεν είμαι άνθρωπος της στατιστικής αλλά νομίζω ότι στην Premiership η Τσέλσι μπορεί και να έχει 60 βαθμούς περισσότερους από την Λίβερπουλ. Δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είναι 50, 55, 60, εγώ νομίζω ότι είναι 60 και πρόκειται για πολύ μεγάλο νούμερο.

Είναι μία μεγάλη ομάδα σε νοκ-άουτ διοργανώσεις. Θα πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό και να τους δώσουμε τα εύσημα: έχουν κατακτήσει το Champions League, το FA Cup και τώρα είναι πάλι στα ημιτελικά του Champions League. Όμως από τον Ιανουάριο και μετά, παίζουν σε μία μόνο διοργάνωση: στο Champions League".

2013-14

Για το γκρέμισμα των ελπίδων της Λίβερπουλ για τον τίτλο με τη νίκη της Τσέλσι με 2-0 στο "Anfield":

"Αισθάνθηκα πως εκείνη η ημέρα ήταν ημέρα όπου ήταν έτοιμοι για τους πανηγυρισμούς τους. Μίλησα με τους παίκτες μου και τους είπα ότι πρόκειται να γίνουμε κλόουν. Θέλουν από μας να γίνουμε κλόουν σε τσίρκο. Το τσίρκο είναι εδώ. Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να γίνει πρωταθλήτρια".

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Μιλώντας πάλι για το ματς όπου στέρησε τον τίτλο από τους "κόκκινους" μετά από 24 χρόνια αναμονής:

"Η Λίβερπουλ έπαιζε με τον Στίβεν Τζέραρντ μπροστά από τους αμυντικούς. Οπότε πηγαίνω εκεί (στο "Anfield") και βάζω τον Λάμπαρντ πάνω στον Τζέραρντ. Κρατώ πολύ πίσω την άμυνά μου. Νικώ. Και δέχομαι κριτική επειδή παίζω με αυτό τον τρόπο. Οπότε είμαι ηλίθιος. Δεν είμαι φονταμενταλιστής. Και νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο αρχίζουν να γίνονται λίγο φονταμενταλιστές".

Για την κριτική στον Ντιέγκο Κόστα από τον πρώην άσο της Λίβερπουλ και νυν τηλεσχολιαστή Τζέιμι Ρέντναπ:

"Ίσως να έχετε ήδη επηρεαστεί από την καμπάνια στην τηλεόραση με συγκεκριμένους σχολιαστές που κάνουν λόγο για εγκλήματα του Κόστα. Αυτός που τα λέει αυτά πρέπει να είναι τρελός. Είδα τη φάση και δεν μίλησα για το πέναλτι. Εάν σχολιάσω θα μπλέξω. Είναι μία σπουδαία καμπάνια, ξέρω πόσο πολύ οι τηλεσχολιαστές αγαπούν την Τσέλσι και ειδικότερα εμένα. Είσαι εκεί και πληρώνεσαι και μάλιστα πολύ καλά, πολύ περισσότερο απ'ότι προπονητές που θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάθονται 90 λεπτά στον πάγκο. Έχεις μία πολύ καλή θέση, πολύ καλά χρήματα και καμία πίεση. Είναι πάντα σωστοί, δεν χάνουν ποτέ, νικούν πάντα και θα πρέπει να είναι τίμιοι και ειλικρινείς".

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Για τον Μπρένταν Ρότζερς όταν εκείνος ήταν στον πάγκο της Λίβερπουλ:

"Είμαστε δύο πολύ διαφορετικά άτομα. Δούλεψε μαζί μου στην Τσέλσι. Δεν ξέρω αν έμαθε από μένα ή όχι. Είμαστε διαφορετικοί. Θα μπορούσα να μιλήσω για τον Σκρτελ και δεν το κάνω. Εκείνος μιλάει για τον Κουρτουά και ξεχνάει τον Μινιολέ. Μιλάει για τον τερματοφύλακά μου, όμως εγώ πότε μιλώ για εκείνον;"

Έτσι χτίστηκε το τείχος του μίσους μεταξύ Μουρίνιο και Λίβερπουλ

2014-15

Για τον (πρώην τεχνικό της Λίβερπουλ) Ράφα Μπενίτεθ (και τη σύζυγό του):

Ο μοναδικός σύλλογος που ο άνδρας της με αντικατέστησε ήταν η Ίντερ, όπου μέσα σε έξι μήνες κατέστρεψε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Και αν σκέφτεται και μιλάει για μένα, νομίζω ότι θα πρέπει να βρει κάτι να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της. Εάν ασχοληθεί με τη δίαιτα του συζύγου της, θα έχει λιγότερο χρόνο να ασχοληθεί μαζί μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Βόμβα" του Μέρφι για Μουρίνιο και Λίβερπουλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK