Φέργκιουσον: Κορυφαίοι οι Καντονά, Σκόουλς, Γκιγκς και Ρονάλντο

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC και ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός.

Φέργκιουσον: Κορυφαίοι οι Καντονά, Σκόουλς, Γκιγκς και Ρονάλντο

Η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού δικτύου προδημοσιεύει απόσπασμα της συνέντευξης του Σκωτσέζου τεχνικού (θα προβληθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου), ο οποίος μιλά μεταξύ άλλων για τους κορυφαίους παίκτες που πέρασαν από τα "χέρια" του, την παρουσία του Γκιγκς στο πλευρό του Φαν Χάαλ στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, τις συμβουλές που έδινε σε αντίπαλους προπονητές, μέχρι και για τις προτάσεις να αναλάβει την εθνική Αγγλίας.

Ο 73χρονος πρώην προπονητής κλήθηκε να ονοματίσει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκε την περίοδο που βρισκόταν στην ηγεσία της Γιουνάιτεντ. Συγκεκριμένα ανέφερε τέσσερα ονόματα. Τον Πολ Σκόουλς, τον Ερίκ Καντονά, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ράιαν Γκιγκς.

pkt5418-396594
ERIC CANTONA
FOOTBALLER

Manchester Utd manager Alex Ferguson, voted manager of the month and his star player Eric Cantona voted player of the month by Carling.
pkt5418-396594 ERIC CANTONA FOOTBALLER Manchester Utd manager Alex Ferguson, voted manager of the month and his star player Eric Cantona voted player of the month by Carling. PKT5418-396594 ERIC CANTONA FOOTBALLER MANCHESTER UTD MANAGER ALEX FERGUSON, VOTED MANAGER OF THE MONTH AND HIS STAR PLAYER ERIC CANTONA VOTED PLAYER OF THE MONTH BY CARLING.

Ο "καταλύτης" Καντονά

Αναφερόμενος στον Καντονά, υποστήριξε: "Ήρθε σε εμάς από τη Λιντς το 1992 και η προσθήκη του ήταν καταλυτική. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Η παρουσία του στο γήπεδο και η ικανότητά του να δημιουργεί και να πετυχαίνει γκολ μας βοήθησε πολύ".

Οι Σκόουλς και Γκιγκς

Για τους Σκόουλς και Γκιγκς τόνισε: "Η νεότερη γενιά όπως ο Ράιαν Γκιγκς και ο Πολ Σκόουλς ήταν φανταστικοί παίκτες. Αυτό που ξεχώρισε από αυτούς τους δύο ήταν η διάρκεια και η πολύχρονη παρουσία τους στην ομάδα. Έχουν περάσει τόσοι και τόσοι παίκτες από την Premier League, όμως σαν κι αυτούς τους δύο κανείς".

Φέργκιουσον: Κορυφαίοι οι Καντονά, Σκόουλς, Γκιγκς και Ρονάλντο

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τέλος, σχολίασε: "Ο Ρονάλντο είναι ένας ποδοσφαιριστής ιδιοφυΐα".

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Ρούνεϊ, Μπέκαμ, Ρόι Κιν, Κάρλος Τέβες, Ρίο Φέρντιναντ και Πίτερ Σμάιχελ, τονίζοντας πως όλοι τους ήταν "εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές", σημειώνοντας όμως ότι οι τελευταίοι, αν και κορυφαίοι, δεν είχαν τη δυνατότητα να συμπαρασύρουν όλη την ομάδα στις καλές τους μέρες.

Επιτυχής η πρόσληψη του Γκιγκς

Ο Φέργκιουσον πιστεύει ότι η πρωτοβουλία του Φαν Χάαλ να προσλάβει τον Γκιγκς ως βοηθό του ήταν απόλυτα επιτυχημένη λόγω των γνώσεών του, του χρόνου που έχει περάσει στον σύλλογο και της ικανότητάς του.

Φέργκιουσον: Κορυφαίοι οι Καντονά, Σκόουλς, Γκιγκς και Ρονάλντο

"Νομίζω πως ο Ράιαν φαίνεται να απολαμβάνει που έχει την ευκαιρία να μαθαίνει δίπλα σε έναν προπονητή όπως ο Φαν Χάαλ. Υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ τους και ο Ράιαν εργάζεται πολύ σκληρά και παίρνει πράγματα από έναν ξένο προπονητή, ο οποίος λειτουργεί διαφορετικά από τον τρόπο που λειτουργούσα εγώ. Έτσι όλα δείχνουν ότι βαίνουν καλώς".

Οι συμβουλές του σε άλλους προπονητές

Ο Φέργκιουσον αποκάλυψε το πόσο απολαμβάνει να βλέπει συνεντεύξεις Τύπου πριν από ένα παιχνίδι και υποστήριξε πως κάποιες φορές δεν δίσταζε να δίνει επικοινωνιακές συμβουλές σε αντιπάλους προπονητές.

Φέργκιουσον: Κορυφαίοι οι Καντονά, Σκόουλς, Γκιγκς και Ρονάλντο

"Κάποτε θυμάμαι ότι σε μια συνέντευξη Τύπου είδα τον τεχνικό της Λέστερ, Νάιτζελ Πίρσον να είναι πολύ ανέμελος παρόλο που η ομάδα του βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας. Του είπα: 'Η ομάδα σου είναι τελευταία και θα πρέπει να δείξεις λίγο τον θυμό σου. Οι οπαδοί έχουν ανάγκη να δουν ότι νοιάζεσαι για την ομάδα'. Βελτιώθηκε μετά από αυτό, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του. Έκανε εξαιρετική δουλειά". Για την ιστορία η Λέστερ απέφυγε τον υποβιβασμό, αλλά ο Πίρσον απολύθηκε στο τέλος της σεζόν.

Η εθνική Αγγλίας

Ο Φέργκιουσον πλησίασε δύο φορές κοντά στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο είπε ότι δεν αποδέχτηκε τη δουλειά επειδή είναι Σκωτσέζος. Μάλιστα ο πρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Μάρτιν Έντουαρντς, του έδωσε δύο φορές άδεια να συζητήσει με την αγγλική ομοσπονδία. "Είναι μια αδύνατη εργασία. Η πίεση στον προπονητή της Αγγλίας είναι τεράστια. Σε κάθε διοργάνωση, για κάποιο λόγο ο Τύπος θεωρεί την εθνική φαβορί. Κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν ήταν η Αγγλία φαβορί. Οι οπαδοί ενθουσιάζονται από τα δημοσιεύματα του Τύπου και στηρίζουν θερμά την ομάδα σε Μουντιάλ και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι φανταστικοί, αλλά αυτό φέρνει πίεση".

Απογοητευμένος που δεν πήρε περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους

Κληθείς να τοποθετηθεί για το αν σήμερα του λείπει κάτι από τη Γιουνάιτεντ, είπε: "Μου λείπει το προσωπικό στο Κάρινγκτον και οι παίκτες στα αποδυτήρια, όμως τη μόνη φορά που ένιωσα ότι μου λείπει κάτι ήταν στον τελικό του Champions League το 2014 μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει να κάνει με τους τελικούς του Champions League. Βρέθηκα σε τέσσερις αλλά εύχομαι να ήταν περισσότεροι έχασα τρεις ημιτελικούς και σε άλλες περιπτώσεις σταθήκαμε λίγο άτυχοι. Στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό τουρνουά. Το κορυφαίο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

Διαβάστε ακόμη:

Αποκάλυψη Φέργκιουσον: "Γι αυτό έφυγα από τη Γιουνάιτεντ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK