Φέργκιουσον: "Ο Μόγιες φταίει για την πτώση της Γιουνάιτεντ"

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προχώρησε σε μια ανανέωση της αυτοβιογραφίας του, αποκαλύπτοντας πως δεν ήταν αυτός ο οποίος έχρισε διάδοχό του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ τον Ντέβιντ Μόγιες, ενώ ο τρόπος παιχνιδιού που προσπάθησε να υιοθετήσει στην ομάδα ο νέος τεχνικός, προκάλεσε την αγωνιστική πτώση..

Φέργκιουσον: "Ο Μόγιες φταίει για την πτώση της Γιουνάιτεντ"
© PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προχώρησε σε μια ανανέωση της αυτοβιογραφίας του, στην οποία επισημαίνει πως η πτώση της Γιουνάιτεντ τις τελευταίες δύο σεζόν δεν είναι σε καμία περίπτωση δικό του λάθος, ενώ ευθύνη γι' αυτό φέρει ο Ντέιβιντ Μόγιες και ο αργός τρόπος παιχνιδιού που αποφάσισε να υιοθετήσει στην ομάδα.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, πιστεύει πως ο Μόγιες στην ουσία δεν κατάλαβε ποτέ ποιο σύλλογο ανέλαβε κάνοντας το άλμα από την Έβερτον.

Απέρριψε επίσης τον χαρακτηρισμό της "ηλικιωμένης ομάδας" που δόθηκε από τα ΜΜΕ, η ομάδα που άφησε το 2013, "η οποία ήταν ήδη σε πτώση":

Φέργκιουσον: "Ο Μόγιες φταίει για την πτώση της Γιουνάιτεντ"
© PA

"Αυτό δεν είναι η Γιουνάιτεντ. Η ενέργεια και η αποφασιστικότητα στην επίθεση ήταν πάντα αυτό που ξεχώριζε την ομάδα. Ο λόγος που η Μάντσεστερ πάντα έπαιζε με ταχύτητα ήταν γιατί πολύ απλά έτσι είχε μάθει να αγωνίζεται. Αν έριχναν τον ρυθμό όσο ήμουν εγώ κόουτς, τους τα έψελνα στα αποδυτήρια".

Ο Φέργκιουσον, ο οποίος το Μάιο του 2013 αποφάσισε να αφήσει τον πάγκο της ομάδας, υποστήριξε πως δεν φέρει ευθύνη για την ανάληψη της ηγεσίας από τον Ντέιβιντ Μόγιες: "Ήταν μια δημοκρατική επιλογή. Μελετήσαμε όλες τις πιθανές επιλογές και καταλήξαμε".

Όσον αφορά μάλιστα την φετινή πρόσληψη του Λουίς Φαν Χάαλ της χαρακτήρισε "τρομερή", ενώ ο ίδιος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την επιλογή του Ολλανδού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK