Φέργκιουσον: "Στηρίζουμε τη Λίβερπουλ με κάθε μέσο"

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για το "Χίλσμπορο", τα μαθήματα ανθρωπιάς συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του σερ Άλεξ Φέργκιουσον να εκφράσει τη στήριξή του και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ.

Φέργκιουσον: "Στηρίζουμε τη Λίβερπουλ με κάθε μέσο"

Πρόκειται για τη μονομαχία μεταξύ των δύο πιο επιτυχημένων αγγλικών ομάδων. Μία μονομαχία που καθηλώνει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος του λιμανιού έχει χάσει κατά πολύ την αίγλη του παρελθόντος.

Το εν λόγω ντέρμπι, πάντως, θα έχει μία ιδιαιτερότητα: διεξάγεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις περί Χίλσμπορο, οι οποίες δικαίωσαν τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που έγινε πριν από 23 ολόκληρα χρόνια.

Ως εκ τούτου ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ματς της Κυριακής (23/09) παρά το γεγονός ότι μεσολαβεί η πρεμιέρα του Champions League με τη Γαλατάσαραϊ.

"Θα είναι μία ημέρα γεμάτη έντονα συναισθήματα. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τη Λίβερπουλ με όποιον τρόπο μπορούμε. Καταλαβαίνουμε τι ένιωσαν αυτές οι οικογένειες στο άκουσμα των αποτελεσμάτων της έρευνας", είπε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια φρόντισε να βάλει στη θέση τους εκείνους τους ελάχιστους οπαδούς της ομάδας του που φώναξαν το περιβόητο σύνθημα "ποτέ δεν φταίτε εσείς, πάντα είστε τα θύματα", όταν έγινε το ρατσιστικό επεισόδιο μεταξύ του Λουίς Σουάρες και του Πατρίς Εβρά.

"Προσωπικά δεν το άκουσα, το άκουσαν όμως μέλη της διοίκησης και ο Ντέιβιντ Τζιλ (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος) ήταν απογοητευμένος. Πρόκειται για ένα νέο σύνθημα που βγήκε μετά τη συμπεριφορά του Σουάρες. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γι' αυτό. Αποτελούν μειοψηφία και θέλουν να ακουστούν".

Από την πλευρά της, πάντως, η κοινότητα φίλων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέψευσε ότι το εν λόγω σύνθημα βγήκε για το "Χίλσμπορο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK