H άγνωστη ζωή του Άνχελ Ντι Μαρία

"Όταν ήμουν 4 χρονών, η Ροζάριο Σεντράλ με αγόρασε δίνοντας 35 μπάλες ποδοσφαίρου". Ο Ντι Μαρία αποτελεί εδώ και λίγες μέρες την ακριβότερη μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ από βρετανική ομάδα, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει την απόκτησή του έναντι 75.000.000 ευρώ. Πόσοι όμως γνωρίζουν τα όσα έχει περάσει ο Αργεντινός για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα;

H άγνωστη ζωή του Άνχελ Ντι Μαρία

Από το απόγευμα της Τρίτης (26/8) ο Άνχελ Ντι Μαρία είναι και επίσημα παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους "κόκκινους διαβόλους" να πληρώνουν 75.000.000 ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του.

Ωστόσο, ο "δρόμος" του Αργεντινού μεσοεπιθετικού για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, δεν ήταν πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Ντι Μαρία είναι το ένα από τα τρία παιδιά του Μιγκέλ και της Ντιάνα και μεγάλωσε στην πόλη Περντριέλ στη Μεντόζα της Αργεντινής. Από πολύ μικρός είχε εμμονή με το ποδόσφαιρο, περνώντας ατελείωτες ώρες παίζοντας με τους φίλους του στους δρόμους της γειτονιάς, μέχρι να τον ανακαλύψουν οι σκάουτερ της Ροζάριο Σεντράλ.

Σώθηκε από θαύμα

Το γεγονός ότι βλέπουμε σήμερα τον Άνχελ Ντι Μαρία να παίζει ποδόσφαιρο, το οφείλουμε στην μητέρα του, η οποία τον έσωσε όταν έπεσε σε ένα πηγάδι (!) σε ηλικία ενός χρονού. "Η μητέρα μου, μου λέει συνέχεια αυτή την ιστορία. Ήμουν ενός έτους και έκανα τα πρώτα μου βήματα σαν μωρό. Είχα βγει έξω και έπεσα σε ένα πηγάδι.

Ήμουν τυχερός γιατί με άκουσε γρήγορα και με έσωσε τη σωστή στιγμή. Αν δεν με είχε ακούσει, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα", η αποκάλυψη του Αργεντινού.

H άγνωστη ζωή του Άνχελ Ντι Μαρία

Κι αυτό δεν ήταν το μόνο ατύχημά του. Η μητέρα του είχε αναγκαστεί τον πάει μέχρι και σε γιατρό γιατί πίστευε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί της. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος: "Η μητέρα μου είχε κουραστεί μαζί μου γιατί έσπαγα τα πάντα στο σπίτι, όταν ήμουν τριών και με πήγε σε γιατρό. Ακόμα και στην αίθουσα αναμονής για το ιατρείο θυμάμαι, έτρεχα και έσπαγα τα πάντα. Ο γιατρός της είπε τότε: γράψτε τον σε κάποιο άθλημα, κι έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου".

Ντι Μαρία για 35 μπάλες ποδοσφαίρου

Μπορεί τον Ντι Μαρία να τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Ροζάριο, όμως λίγο πριν από αυτούς τον είχαν προσεγγίσει οι άνθρωποι μιας τοπικής ομάδας, της Τορίτο, η οποία μάλιστα είχε προλάβει να τον αποκτήσει!

"Οι άνθρωποι της Τορίτο έκαναν σκληρά παζάρια για να με αφήσουν να πάω στην Ροζάριο", είχε αποκαλύψει ο Ντι Μαρία. "Το ποσό της μεταγραφής ήταν 35 μπάλες ποδοσφαίρου! Αν σκεφτείτε ότι ήμουν μόνο 4 χρονών, αυτό ήταν ένα αρκετά μεγάλο αντάλλαγμα".

Από τη φτώχεια στα... πλούτη

Μεγαλώνοντας σε μια φτωχική οικογένεια, ο Ντι Μαρία έμαθε από μικρός να εκτιμάει αυτά που έχει: "Μεγάλωσα παίζοντας στους δρόμους της γειτονιάς. Δεν είχαμε πολλά, αλλά τουλάχιστον είχαμε τα απολύτως απαραίτητα. Το σπίτι μας ήταν μικρό και εγώ μοιραζόμουν το δωμάτιο με την αδερφή μου. Το να είμαι ταπεινός στη ζωή μου, ήταν το σημαντικότερο που μου έμαθαν οι γονείς μου".

"Ο πατέρας μου δούλευε στην εξόρυξη άνθρακα, μαζί με την μητέρα μου. Ήταν ένα φρικτό περιβάλλον. Όμως ακόμη κι εγώ με την αδερφή μου δουλεύαμε εκεί για να τους βοηθήσουμε. Ξεκίνησα να δουλεύω στα 10 μου και στα 15 μου χρόνια έκανα παραδόσεις δεμάτων. Ήταν σκληρή δουλειά.

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο τυχερός ήμουν που είχα το ποδόσφαιρο. Ήμουν πολύ χάλια στο σχολείο. Αν δεν είχα το ποδόσφαιρο θα συνέχιζα να δουλεύω με τον πατέρα μου. Τι άλλο να έκανα;

H άγνωστη ζωή του Άνχελ Ντι Μαρία

Ο πατέρας μου εργάστηκε εκεί για 16 χρόνια, μέχρι που του είπα να τα παρατήσει όταν υπέγραψα στην Μπενφίκα. Ήταν ωραίο που ήμουν σε θέση να του πω, πατέρα δεν χρειάζεται να το κάνεις άλλο αυτό.

Όταν ήταν μικρός και ο πατέρας μου είχε το ίδιο όνειρο με εμένα, να γίνει ποδοσφαιριστής. Όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο, όταν έπαιζε με την δεύτερη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ τον έκανε να τα παρατήσει. Η μητέρα μου συχνά μου λέει πόσο τυχερός είμαι που ζω το όνειρο του πατέρα μου".

Πλέον στόχος του Ντι Μαρία είναι να συνεχίσει να προσφέρει στην οικογένειά του, μέχρι να τελειώσει την καριέρα του: "Θέλω να πιστεύω πως έχω ανταποδώσει στους γονείς μου όσα έχουν κάνει για μένα. Τους έχω αγοράσει σπίτια και δώρα. Ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας".

H άγνωστη ζωή του Άνχελ Ντι Μαρία

Με τη Γιουνάιτεντ να του προσφέρει 5ετές συμβόλαιο με μισθό περίπου 251.000 ευρώ την εβδομάδα είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να το κάνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK