Η "συγγνώμη" βγήκε από τα χείλη του Μουρίνιο

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ άφησε το "Old Trafford" για να ενταχθεί στην Chicago Fire και ο Ζοζέ Μουρίνιο ένιωσε την ανάγκη να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Διαβάστε λεπτομέρειες.

United manager Jose Mourinho, left, hugs United's Zlatan Ibrahimovic after they won the English League Cup final soccer match between Manchester United and Southampton FC at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
United manager Jose Mourinho, left, hugs United's Zlatan Ibrahimovic after they won the English League Cup final soccer match between Manchester United and Southampton FC at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ άφησε το "Old Trafford" για να ενταχθεί στην Chicago Fire του MLS και ο Ζοζέ Μουρίνιο ένιωσε την ανάγκη να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσω συνέντευξης Τύπου.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ τον έφερε στο Νησί όμως η αλλαγή προπονητή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχτηκε καταστροφική για τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να μην τον υπολογίζει μέσα στις αρχικές του επιλογές και για ένα μεγάλο διάστημα να τον στέλνει να προπονείται με την ομάδα Νέων του συλλόγου.

Ο ίδιος πάντως δεν το έβαλε κάτω, σεβάστηκε την απόφαση του Πορτογάλου και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, για να φορέσει την κόκκινη φανέλα σε 4 ματς και τελικά να μετακομίζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτή την εβδομάδα, στο MLS με τη φανέλα της Chicago Fire.

Manchester United's Bastian Schweinsteiger warms up on the pitch ahead of the English FA Cup Third Round match between Manchester United and Reading at Old Trafford in Manchester, England, Saturday, Jan. 7, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Bastian Schweinsteiger warms up on the pitch ahead of the English FA Cup Third Round match between Manchester United and Reading at Old Trafford in Manchester, England, Saturday, Jan. 7, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Όπως ήταν λογικό η αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική Γερμανίας το 2014 έγινε θέμα συζήτησης και ο Μουρίνιο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνέντευξης Τύπου για να μιλήσει για τον "Σβάινι" και να του ζητήσει μία μεγάλη συγγνώμη.

"Ανήκει στην κατηγορία των παικτών που ζητώ συγγνώμη για κάτι που έκανα σε αυτόν. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτόν ως παίκτη που θα αγόραζα ή που δεν θα αγόραζα.

Θέλω να μιλήσω για αυτόν ως επαγγελματία, ως ανθρώπινο ον. Ήταν το τελευταίο πράγμα που του είπα πριν φύγει-κάποτε δεν ήμουν σωστός μαζί σου, οφείλω να είμαι σωστός απέναντί σου τώρα.

United manager Jose Mourinho sits on the bench during the Europa League round of 16, second leg, soccer match between Manchester United and FC Rostov at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Thursday March 16, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
United manager Jose Mourinho sits on the bench during the Europa League round of 16, second leg, soccer match between Manchester United and FC Rostov at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Thursday March 16, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Οπότε όταν μου ζήτησε να τον αφήσω να φύγει, έπρεπε να πω ναι. Θα μου λείψει ένας ωραίος τύπος, ένας καλός επαγγελματίας, μία πολύ καλή επιρροή στην προπόνηση. Ξέρω ότι έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια και θα τον χρειαζόμασταν για λίγα ματς ή για κάποια διαστήματα ενός αγώνα αλλά δεν μπορούσα να τον σταματήσω από το να φύγει.

Έχοντας γνωρίσει τον Σβάινσταϊγκερ ως επαγγελματία και ως άνθρωπο αλλά και το πώς συμπεριφερόταν και σεβόταν τις αποφάσεις μου ως προπονητή, μπορώ να πω ότι μετανιώνω για τη συμπεριφορά μου απέναντί μου και δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK