Μουρίνιο: "Θέλω τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ"

O Zοζέ Μουρίνιο παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν, ενώ άφησε... μπηχτές για τον τεχνικό της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Μουρίνιο: "Θέλω τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ"
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

ANAΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Αυτή η πρόκληση έρχεται στο σωστό σημείο της καριέρας μου. Δυσκολεύομαι να περιγράψω την ομάδα στην οποία φθάνω. Είναι εργασιακό όνειρο, είναι πραγματικότητα. Είναι η δουλειά που θέλουν όλοι. Ξέρω την ευθύνη. Είμαι όπου θέλω να είμαι. Θέλω να είμαι σε αυτή την ομάδα, τη χώρα, την Premier League. Είναι λίγο απογοητευτικό ότι δεν παίζουμε Champions League. Δεν κρύβω ότι κυνηγώ τα ρεκόρ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο Champions League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα Champions League και πρέπει να είναι εκεί τον επόμενο Ιούλιο, αντί να περιμένει την κλήρωση του Europa League".

Για τη νοοτροπία νικητή: "Δεν ήμουν ποτέ καλός στο να κρύβομαι πίσω από τα λόγια μου. Δεν προσπάθησα να είμαι. Ας δουλέψουμε κι ας προσπαθήσουμε να είμαστε πίσω στο Champions League και στην πρώτη τετράδα στην Αγγλία. Να τα πάμε καλά στο Europa League. Αλλά προτιμώ να είμαι πιο επιθετικός. Θέλω να νικάμε. Μπορείς να κερδίσεις ένα σύντομο τουρνουά αν δεν παίζεις καλά. Αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις μεγάλες διοργανώσεις".

Μουρίνιο: "Θέλω τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ"

Για την απόφαση του Ράιαν Γκιγκς να αποχωρήσει από την ομάδα: "Ήθελε τη θέση που έχω εγώ τώρα. Ο σύλλογος τού πρόσφερε κάθε άλλη θέση, αλλά δεν ήθελε. Πήρε μια γενναία απόφαση και είναι ευπρόσδεκτος να επιστρέψει. Ήταν γενναίας, ήταν ειλικρινής".

Για το εάν πρέπει να αποδείξει κάτι: "Υπάρχουν κάποιοι προπονητές που κατέκτησαν τίτλο πριν από δέκα χρόνια, κάποιοι που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ. Εγώ κατέκτησα πριν από ένα χρόνο. Αν έχω εγώ να αποδείξω, φανταστείτε για τους άλλους".

Για την επιτυχία: "Για τη Γιουνάιτεντ η επιτυχία ήταν ρουτίνα για πολλά χρόνια. Τους ζητώ να ξεχάσουν τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν θέλω να σκέφτονται ότι θα τα πάμε καλύτερα, τι σημαίνει καλύτερα; Να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση; Δεν το θέλω αυτό. Είμαι νέος προπονητής. Αλήθεια, ήμουν σε μπελάδες τους τελευταίους πέντε μήνες. Η περυσινή σεζόν είναι η μοναδική στην καριέρα μου που δεν πάλεψα για τίτλο".

Για τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα: "Είναι 20 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο της Premier League, δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε μία ομάδα και δεν θα το κάνω. Είμαι προπονητής στην καλύτερη ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου κι επικεντρώνομαι στους παίκτες μου".

Για τον Γουέιν Ρούνεϊ: "Είναι λογικό στην ηλικία του ένας παίκτης να αλλάξει θέση, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η όρεξή του. Μπορεί πλέον να μην είναι σέντερ φορ, αλλά υπό τις οδηγίες μου δεν θα είναι ποτέ εξάρι, ούτε καν οκτάρι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σακατεύτηκε στο Μπαλί ο Σμόλινγκ
Το συγκινητικό "αντίο" του Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK