Ο Φαν Χάαλ "κράζει" το ρόστερ του

Ο Λουίς φαν Χάαλ υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και φαίνεται δυσαρεστημένος με το ρόστερ που έχει αναλάβει, φτάνοντας σε σημείο να κατακρίνει δημόσια, αφού κάποιοι παίκτες είναι τελείως ανέτοιμοι.

Ο Φαν Χάαλ "κράζει" το ρόστερ του
© EPA

Την ευθύνη για ένα διαλυμένο ρόστερ έριξε στον Ντέιβιντ Μόγες ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουίς φαν Χάαλ, κατηγορώντας τον Σκοτσέζο τεχνικό για έλλειψη ισορροπίας.

Σε ερώτηση αν θα ήταν πιο δύσκολο να διαδεχτεί τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρά τώρα τον Μόγιες, απάντησε: "Δεν συμφωνώ. Είχα να διαδεχτώ τον Μπόμπι Ρόμπσον στη Μπαρτσελόνα μια χρονιά μετά το τρεμπλ (σ.σ. Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο, Σούπερ Καπ Ισπανίας) και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα (σ.σ. πήρε το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν). Όταν υπάρχει επιτυχία έχεις ένα καλό ρόστερ και τώρα πρέπει να διαδεχτώ και το ρόστερ είναι σπασμένο νομίζω".

"Αν κοιτάξεις το ρόστερ, υπάρχει ποιότητα. Είναι ο Ρούνεϊ, ο Φαν Πέρσι, ο Ερνάντες, ο Γουέλμπεκ αλλά επίσης και οι Μάτα, Φελαϊνί και Ερέρα. Υπάρχουν τόσοι παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ίδια θέση. Αυτό δεν είναι ισορροπία. Είναι πιο δύσκολο να επιτύχεις σε μια δύσκολη κατάσταση παρά σε μια φανταστική κατάσταση".

Η ανετοιμότητα του Λουκ Σο

Ο Ολλανδός κάνει ειδική μνεία στο Λουκ Σο ο οποίος -όπως λέει- είναι παντελώς ανέτοιμος μετά το Μουντιάλ και σε κακή φόρμα. Τον έχει βάλει να κάνει ατομικές προπονήσεις την στιγμή που οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις με μπάλα.

Όταν αργότερα ρωτήθηκε γι' αυτό είπε: "Είμαι προπονητής που βλέπει πάντα την ατομική ικανότητα και τι θέλει κάθε παίκτης. Ο Λουκ πρέπει να φορμαριστεί και δεν είναι σε φόρμα, δεν μπορώ να ερμηνεύσω το γιατί. Πρέπει να δουλέψει ατομικά. Αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω γιατί. Βλέπω ό,τι βλέπω. Έχω μιλήσει μαζί του και έχουμε βγάλει πρόγραμμα. Συμφώνησε. Θα δούμε πόσο καιρό θα χρειαστεί, δεν ξέρω ακριβώς. Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια από τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Τόνι Στράντγουικ".

Ο Φαν Χάαλ "κράζει" το ρόστερ του
© DAVID KLEIN/SPORTIMAGE

Η ανικανότητα του Ζαχά να παίξει άλλη θέση

Ο Βιλφρίντ Ζαχά είναι ο μόνος που δεν έπαιξε στο τουρνουά International Champions Cup ακόμη και του μεταφέρθηκε ότι για να μετάσχει στο σύστημα του Φαν Χάαλ, πρέπει να συνεχίσει το μέλλον του στην ομάδα ως στράικερ.

Ο Φαν Χάαλ δήλωσε σχετικά: "Πρέπει να παίξει ως στράικερ καθώς δεν μπορεί να παίξει άλλες θέσεις στο σύστημα. Ο Άσλεϊ Γιάνγκ μπορεί να παίξει σαν φουλ μπακ, κάτι που ο Ζάχα δεν μπορεί, παρά μόνο ως στράικερ. Έχουμε μιλήσει και το ξέρει και ο ίδιος. Θα παίξει στο φιλικό στο δεύτερο ημίχρονο ως στράικερ".

Ο Φαν Χάαλ "κράζει" το ρόστερ του
© EPA

Έβαλε τέλος στην έκπληξη πολλών που δεν περίμεναν να δουν τον Τομ Κλέβερλι αρχηγό με τη Ρόμα: "Έπαιξε 90 λεπτά και γι' αυτό ήταν αρχηγός. Μπορεί να πάρει το περιβραχιόνιο ο Σμόλινγκ τώρα που θα παίξει 90 λεπτά".

Ενώ για τις φήμες που κυκλοφορούν για μεταγραφή του Χαβιέρ Ερνάντες (προς Ίντερ) απάντησε: "Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτό. Πρέπει να περιμένουμε για μια ανακοίνωση, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο".

Ο Φαν Χάαλ "κράζει" το ρόστερ του
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

News 24/7

24MEDIA NETWORK