Ο Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ στο FM για τρεις σεζόν! Ιδού τα αποτελέσματα...

Η ιστοσελίδα squawka.com δοκίμασε τον Ζοσέ Μουρίνιο στο Football Manager για τρεις σεζόν και κατέγραψε τα αποτελέσματα. Δείτε τι κατάφερε και τι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος...

Ο Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ στο FM για τρεις σεζόν! Ιδού τα αποτελέσματα...

Ο Ζοσέ Μουρίνιο διανύει τις πρώτες ημέρες του ως προπονητής της Γιουνάιτεντ και κάποιοι έσπευσαν να προβλέψουν μέσω προσομοιωτή τα μελλούμενα...

Ο Πορτογάλος καταστρώνει τα μεταγραφικά πλάνα του για τη νέα σεζόν, με τον Πολ Πογκμπά να αποτελεί τον βασικό στόχο του και άλλες περιπτώσεις να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Όλα αυτά βέβαια στην πραγματική ζωή. Τι θα συνέβαινε όμως σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας; Αυτό αναρωτήθηκαν οι συντάκτες του "squawka" και έπαιξαν στο Football Manager 2016 την καριέρα του Πορτογάλου.

Το παιχνίδι... έτρεξε στον αυτόματο και μετά από τρεις σεζόν, προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη δράση του. Αν έχετε κι εσείς την απορία, διαβάστε τα αποτελέσματα...

Σεζόν 2016-17

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πήρε: Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν Μονάχου), Άκρααφ Λαζάαρ (Παλέρμο), Μάριο Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βιτόλο (Σεβίλλη)

Συνολικό κόστος μεταγραφών: £64εκ.

Έδωσε: Μαρουάν Φελαϊνί (Παρί Σεν Ζερμέν)

Συνολικά έσοδα: £6.75εκ.

Ο Μουρίνιο στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ είχε διαθέσιμο μπάτζετ £150 εκ. ωστόσο δεν ξόδεψε πολλά, αφού το συνολικό κόστος των μεταγραφών έφτασε τα £64εκ. με ακριβότερη μεταγραφή αυτή του Χάβι Μαρτίνεθ από την Μπάγερν Μονάχου. Από την άλλη ο Μαρουάν Φελαϊνί ήταν ο μόνος πρωτοκλασάτος παίκτης που αποχώρησε από το ρόστερ, φέρνοντας στα ταμεία της ομάδας το ποσό των £6.75εκ.

Ο Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ στο FM για τρεις σεζόν! Ιδού τα αποτελέσματα...
Φελαϊνί PHOTOGRAPH: MATTHEW ASHTON/AMA/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Premier League: 2η θέση

Europa League: Προημιτελικά (αποκλεισμός από Ρόμα)

FA Cup: 3ος γύρος (αποκλεισμός από Άστον Βίλα)

League Cup: 4ος γύρος (αποκλεισμός από Άρσεναλ)

Ο Μουρίνιο δεν έκανε κάτι το εξωπραγματικό στην πρώτη του σεζόν. Τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Πάντως για την απώλεια του τίτλου ο Πορτογάλος θα πρέπει να αισθάνεται πολύ άτυχος, καθώς η ομάδα του συγκέντρωσε 89 βαθμούς, 8 περισσότερους από όσους συγκέντρωσε η Λέστερ για να πάρει το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν στην κανονική ζωή.

Σεζόν 2017-18

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πήρε: Τζον Στόουνς (Έβερτον), Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Νολίτο (Θέλτα), Τζερεμί Ματιέ (Μπαρτσελόνα).

Συνολικό κόστος μεταγραφών: £123εκ.

Έδωσε: Μάρκους Ράσφορντ (Νιούκαστλ), Νικ Πάουελ (Μπόρνμουθ), Μάρκος Ρόχο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Συνολικά έσοδα: £13.85εκ.

Ο Μουρίνιο το καλοκαίρι του 2017 ξόδεψε πολύ χρόνο και χρήμα για να καταφέρει να αποκτήσει από την Έβερτον τον αμυντικό, Τζον Στόουνς, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα £50εκ. Συνολικά ξόδεψε £123εκ. για να ενισχύσει το ρόστερ του, ενώ από τις πωλήσεις εισέπραξε £13.85εκ., με τα περισσότερα έσοδα να προέρχονται από τον Μάρκους Ράσφορντ που πωλήθηκε στη Νιούκαστλ έναντι £5 εκ.

Ο Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ στο FM για τρεις σεζόν! Ιδού τα αποτελέσματα...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Premier League: 2η θέση

Champions League: Φιναλίστ (ήττα στον τελικό από την Μπαρτσελόνα)

FA Cup: Προημιτελικά (αποκλεισμός από την Τσέλσι)

League Cup: 4ος γύρος (αποκλεισμός από την Τσέλσι)

Μόνο μία φορά στο παρελθόν ο Μουρίνιο... ξόδεψε δύο συνεχόμενες σεζόν χωρίς να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Συγκεκριμένα τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Ωστόσο στο Football Manager το κατάφερε για ακόμη μία φορά. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι "κόκκινοι διάβολοι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και πάλι πίσω από την Άρσεναλ, ενώ έφτασαν μέχρι τον τελικό του Champions League, στον οποίο ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα με 2-1. Πάντως η Τσέλσι ήταν η ομάδα που αποδείχτηκε κακός εφιάλτης για τη Γιουνάιτεντ, καθώς την απέκλεισε τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο Λιγκ Καπ.

Σεζόν 2018-19

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πήρε: Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουόλο), Κέβιν Βόλαντ (Χόφενχαϊμ).

Συνολικό κόστος μεταγραφών: £59.25εκ.

Έδωσε: Τζέσε Λίνγκαρντ (Σαουθάμπτον), Τζερεμί Ματιέ (Λιόν), Αντόνιο Βαλέντσια (Τζένοα)

Συνολικά έσοδα: £5.72εκ.

Όντας απογοητευμένος με τα άκρα του, ο Μουρίνιο απέκτησε τους Ντομένικο Μπενάρντι και Κέβιν Βόλαντ. Από την άλλη ο Τζέσε Λίνγκαρντ με 8 συμμετοχές σε δύο σεζόν κρίθηκε σκόπιμο να πωληθεί στη Σαουθάμπτον.

Ο Μουρίνιο με τη Γιουνάιτεντ στο FM για τρεις σεζόν! Ιδού τα αποτελέσματα...
Τζερόμ-Λίνγκαρντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νόριτς

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Premier League: Κατάκτηση

Champions League: Ημιτελικά (αποκλεισμός από Μπαρτσελόνα)

FA Cup: 3ος γύρος (αποκλεισμός από Σέφιλντ Γουεντ.)

League Cup: Κατάκτηση (νίκη με 2-1 επί της Άρσεναλ)

Επιτέλους μετά από 2 αποτυχημένες απόπειρες τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο Μουρίνιο κατάφερε να πάρει τρόπαια. Συγκεκριμένα πήρε το τίτλο στην Premier League, ενώ κατέκτησε και το Λιγκ Καπ επικρατώντας στην παράταση της Άρσεναλ με 2-1. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που στέρησε το "εισιτήριο" του τελικού του Champions League από τον Πορτογάλο.

Συμπεράσματα

Ο Μουρίνιο χρειάστηκε 2 σεζόν για να ξαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στους τίτλους. Για να τα καταφέρει βασίστηκε σε σύστημα 4-2-3-1 με δύο επιθετικά ακραία μπακ.

Από εκεί και πέρα ο Χουάν Μάτα στην πραγματικότητα είναι ένας παίκτης που δεν ταιριάζει στα πλάνα του Μουρίνιο, ωστόσο σε αυτή την προσομοίωση ο Μάτα ήταν από τους καλύτερους της Γιουνάιτεντ.

Επίσης ο Ντε Χέα έμεινε στο ρόστερ και τις τρεις σεζόν, καταφέρνοντας να γίνει ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου.

Πηγή: squawka.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK