Το "αντίο" του Μόγες

Με επίσημη δήλωσή του, ο Ντέιβιντ Μόγες παραδέχθηκε την άσχημη πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, καθώς και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να προπονήσει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

Το "αντίο" του Μόγες

Ο Ντέιβιντ Μόγες αποτελεί από το πρωί της Τρίτης (22/4) παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ράιαν Γκιγκς να τον αντικαθιστά προσωρινά στον πάγκο της ομάδας. Ο Σκοτσέζος τεχνικός θέλησε μέσω γραπτής του δήλωσης να ευχαριστήσει τους "κόκκινους διαβόλους" καθώς και τον Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να προπονήσει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ντέιβιντ Μόγες: "Το ότι ήμουν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου, ήταν και παραμένει κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα υπερήφανος.

Το γεγονός πως ανέλαβα μετά από μια τόσο μεγάλη περίοδο συνεχούς σταθερότητας και επιτυχίας στο σύλλογο, αναπόφευκτα ήταν μια σημαντική πρόκληση, αλλά ήταν κάτι που απόλαυσα και κάτι για το οποίο δεν είχα ποτέ δεύτερες σκέψεις. Το επίπεδο της θέσης του προπονητή στη Γιουνάιτεντ είναι υψηλό, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα τη σκληρή δουλειά και το ίδιο ισχύει και για το προπονητικό επιτελείο μου. Τους ευχαριστώ για την πίστη και την αφοσίωσή τους κατά τη διάρκεια της σεζόν που πέρασε.

Ήμασταν πλήρως συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στη διαδικασία της θεμελιώδους ανοικοδόμησης που απαιτείται για την πρώτη ομάδα. Αυτό έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα με την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στην Premier League και στο Champions League. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των αλλαγών, οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που οι φίλοι της Γιουνάιτεντ έχουν συνηθίσει να περιμένουν, και καταλαβαίνω και συμμερίζομαι το θυμό τους.

Στο λίγο χρόνο μου στην ομάδα, έμαθα πόσο ιδιαίτερα μέρη είναι το Ολντ Τράφορτν και το Κάρινγκτον. Θα ήθελα να να ευχαριστήσω το προσωπικό της Γιουνάιτεντ που με έκανε να αισθανθώ τόσο ευπρόσδεκτος και μέλος της οικογένειας της Γιουνάιτεντ από την πρώτη μέρα μου. Και φυσικά ευχαριστώ αυτούς τους φιλάθλους που με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Εύχομαι σε εσάς και στο σύλλογο τα καλύτερα για το μέλλον.

Πάντα πίστευα πως ένας προπονητής ποτέ δεν σταματά να μαθαίνει κατά τη διάρκεια της καριέρας του και ξέρω πως θα πάρω ανεκτίμητη εμπειρία από το διάστημα που υπήρξα προπονητής της Γιουνάιτεντ. Παραμένω περήφανος που έφτασα την ομάδα στα προημιτελικά του Champions League και είμαι ευγνώμων στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που πίστεψε στις ικανότητες μου και μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK