Το συγκινητικό "αντίο" του Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ

Ο Ράιαν Γκιγκς αποχαιρέτησε τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω μίας ιδιαίτερα συγκινητικής επιστολής στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Το συγκινητικό "αντίο" του Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς αποτελεί παρελθόν ύστερα από 29 χρόνια, κατόπιν απόφασης του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Ουαλός παλαίμαχος άσος επέλεξε να αποχαιρετήσει τους φίλους των "Κόκκινων Διαβόλων" μέσα από μία ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Στα 29 χρόνια που βρέθηκε στο "Ολντ Τράφορντ" ο Γκιγκς πανηγύρισε 13 πρωταθλήματα, 4 FA Cup, 4 League Cup, 9 Community Shield, 2 Champions League και 1 Super Cup Ευρώπης. Παράλληλα, σε 963 συμμετοχές (αριθμός ρεκόρ για τους "Κόκκινους Διαβόλους") σημείωσε 168 γκολ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ:

"Μετά από 29 σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως παίκτης και βοηθός προπονητής, ξέρω πως οι νίκες είναι στο DNA του συλλόγου, όπως επίσης το να δίνει ευκαιρίες στους νέους και να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι υγιές να έχεις μεγάλες προσδοκίες, είναι σωστό να περιμένεις να νικήσεις. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσδοκά και αξίζει να καταφέρει πράγματα, τίποτα λιγότερο.

Γι' αυτό για μένα αποτελεί μεγάλη απόφαση να αποχωρήσω από το σύλλογο που ήταν η ζωή μου από τα 14. Δεν ήταν μια απόφαση που πήρα εύκολα. Θα πάρω μαζί μου τόσες ξεχωριστές αναμνήσεις, όπως και εμπειρίες, που ελπίζω να με βοηθήσουν στο μέλλον.

Όμως νιώθω πως είναι η κατάλληλη στιγμή και παρότι δεν έχω άμεσα πλάνα να ασχοληθώ με την προπονητική, είναι αυτό που θέλω να κάνω.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με δύο προπονητικούς μέντορες, τον Σερ Άλεξ, με τον οποίο πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μαθαίνοντας από αυτόν και είμαι βέβαιος πως θα παραμείνει ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, και από τον Λουίς φαν Χάαλ, το βιογραφικό του οποίου μιλά από μόνο του. Οι γνώσεις που κέρδισα δίπλα τους είναι ανεκτίμητες.

Θέλω να ευχαριστήσω το επιτελείο και όλους όσοι βοηθούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια. Τα αποτελέσματα στο γήπεδο αποτελούν την αντανάκλαση της δουλειάς έξω από αυτό. Δεν θα είχα τέτοια επιτυχία χωρίς την αφοσίωση, τη θυσία και την πίστη τέτοιων ανθρώπων στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την ομάδα.

Συγχαίρω τον Ζοζέ Μουρίνιο για την πρόσληψή του στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. Είναι λίγοι οι αποδεδειγμένοι νικητές στο υψηλότερο επίπεδο και ο Ζοζέ είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς. Είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοί μας θα τον καλωσορίσουν όπως πρέπει.

Το τελευταίο ευχαριστώ είναι για τους φιλάθλους. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ θα μου λείψει να μπαίνω στο 'Ολντ Τράφορντ' και μπροστά από σας. Είναι δύσκολο να λες αντίο μετά από 29 χρόνια. Αγάπησα κάθε λεπτό σαν παίκτης και βοηθός προπονητή και η υποστήριξή σας ήταν πάντα σπουδαία. Σας ευχαριστώ.

Τώρα είναι ώρα για ένα νέο κεφάλαιο και μια νέα πρόκληση. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον. Είχα την καλύτερη δυνατή μαθητεία στην προπονητική".

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μιχιταριάν στη Γιουνάιτεντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK