Το τρομερό αρνητικό ρεκόρ που "φανερώνει" πρόκριση της Γιουνάιτεντ

Μπορεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο "κουβαλάει" πάνω του ένα αρνητικό ρεκόρ, το οποίο δεν έχει καταρριφθεί ακόμη.

Manchester United's Anthony Martial, right, runs with the ball during the Champions League round of sixteen first leg soccer match between Sevilla FC and Manchester United at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Miguel Morenatti)
United AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Ίσως αποτελεί έναν καλό οιωνό, ενόψει του αποψινού αγώνα των "Κόκκινων Διαβόλων" κόντρα στη Σεβίλλη, το χρόνιο αρνητικό ρεκόρ που έχει "στιγματίσει" τον Σκωτσέζο προπονητή στον πάγκο της αγγλικής ομάδας.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποτελεί τον μοναδικό προπονητή της Γιουνάιτεντ που έχει χάσει εντός έδρας ματς στην Ευρώπη. Και μάλιστα, όχι μόνο μία φορά, αλλά 12!

Μπορεί να εκπλήσσει πολλούς οπαδούς το συγκεκριμένο στατιστικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι η Γιουνάιτεντ επί Φέργκιουσον βρισκόταν στο καλύτερό της "φεγγάρι", ενώ υπό την ηγεσία των Μόγιες και Φαν Χαλ, όταν ο σύλλογος κινούνταν σε "ρηχά νερά", δεν κατάφερε η ομάδα να ηττηθεί ούτε μία φορά σε ευρωπαϊκό εντός έδρας αγώνα.

Η πρώτη από τις 12 εντός έδρας ήττες του "Φέργκι" ήρθε το 1996 από τη τουρκική Φενέρμπαχτσε και η τελευταία με το κλείσιμο της καριέρας του επιτυχημένου προπονητή, το 2014 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK