Νέος κανόνας οφσάιντ στην Αγγλία

Η Premier League και η Football League εισήγαγαν ένα νέο κανόνα για το οφσάιντ, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Αγγλίας.

Το ξεκίνημα (08/08) της νέας σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα θα φέρει μία σημαντική αλλαγή όσον αφορά τους κανόνες του οφσάιντ. Από εδώ και στο εξής, αν ένας παίκτης σουτάρει και ο συμπαίκτης του, που είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ, κάνει κίνηση προς την μπάλα κι αυτή καταλήξει στα δίχτυα, ακόμα κι αν δεν την έχει ακουμπήσει, τότε το γκολ θα ακυρώνεται.

"Ένας παίκτης που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ πρέπει να τιμωρείται αν: Κάνει εμφανή κίνηση προς την μπάλα, η οποία έχει ξεκάθαρη επιρροή στην ικανότητα του αντιπάλου να διώξει την μπάλα", ανέφεραν οι αξιωματούχοι της Premier League.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο νέος κανονισμός θα αποτρέπει τους παίκτες από το να επηρεάζουν ηθελημένα τις φάσεις. Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να προκαλέσει την αντίδραση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν βλέπουν με θετικό μάτι την εν λόγω αλλαγή.