2η αγ.: Ο Φαν Πέρσι γύρισε το ματς, με ηγέτη τον Αζάρ η Τσέλσι

Από τα πόδια του Ρόμπιν φαν Πέρσι άρχισε η προσπάθεια ανατροπής που πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-2) μετά το 0-1 της Φούλαμ στο "Ολντ Τράφορντ" χάρη στην κομπίνα των Ρουίς-Νταφ.

2η αγ.: Ο Φαν Πέρσι γύρισε το ματς, με ηγέτη τον Αζάρ η Τσέλσι

Ο Ολλανδός άσος, στο πρώτο παιχνίδι του στην έδρα των "κόκκινων διαβόλων" πέτυχε ένα καταπληκτικό εν κινήσει γκολ με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ενώ στο 35' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Καγκάβα πέτυχε ένα από τα εύκολα γκολ της καριέρας του. Στο 41' ο Ράφαελ με κοντινή κεφαλιά ολοκλήρωσε την επιτυχημένη αντεπίθεση της ομάδας του Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία, μολονότι στο 64' ο Βίντιτς έστειλε άθελά την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα (έκανε άστοχη έξοδο), κατέκτησε την πρώτη νίκη της στο νέο πρωτάθλημα, έστω κι αν στο φινάλε οι "κότατζερς" έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

Το δίδυμο των Αζάρ - Τόρες έκανε τη διαφορά και η Τσέλσι, χάρη στο 2-0 επί της Νιούκαστλ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" διπλασίασε τις επιτυχίες της για εφέτος. Ο βιρτουόζος Βέλγος δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι στο 22', δίνοντας το τέμπο για το υπόλοιπο του αγώνα, ενώ ο Τόρες, μ' ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από ασίστ - τακουνάκι του Αζάρ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από το ημίχρονο (45'). Η Νιούκαστλ δεν προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση, οι αλλαγές του Πάρντιου δεν βελτίωσαν την εικόνα του συνόλου του και η ήττα δεν αποφεύχθηκε.

Η ομάδα που αναμφίβολα εντυπωσίασε για δεύτερη σερί αγωνιστική ήταν η Έβερτον, η οποία μετά το 1-0 επί της Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα από το "Βίλα Παρκ", 3-1 την Άστον Βίλα. Ήδη στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 3-0 από γκολ που είχαν πετύχει η Πίεναρ, μόλις στο 3', και Φελαϊνί - Γέλαβιτς στο 31' και στο 43' αντίστοιχα. Ο Ελ Αχμαντί μείωσε για τους στο 75', αλλά η αποβολή του Κλαρκ στο 58' είχε εκμηδενίσει τις ελπίδες της ομάδας του Πολ Λαμπέρτ. Ο Κέβιν Μιραλάς χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, σκόραρε στο 87', αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ από το βοηθό. Θα ήταν ονειρικό ντεμπούτο.

Με δύο νίκες και 8-0 γκολ, η Σουόνσι του Μίκαελ Λάουντρουπ έχει αφήσει άφωνους πολλούς. Νέο θύμα της, μετά την ΚΠΡ, η Γουέστ Χαμ, της οποίας επιβλήθηκε 3-0 στο "Λίμπερτι". Οι Ισπανοί Ράνχελ και Μίτσου άνοιξαν το δρόμο για τη νέα επιτυχία των "κύκνων", προτού ο Γκρέιαμ διαμορφώσει στο 64' το τελικό αποτέλεσμα απέναντι στα "σφυριά" του Λονδίνου.

Η θητεία του Αντρέ Βίλας Μπόας στη Τότεναμ δεν έχει αρχίσει καθόλου καλά και το 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ ήρθε να επιβεβαιώσει πως στη μετά Ρέντναπ εποχή η ομάδα του Λονδίνου χρειάζεται αρκετή δουλειά. Βέβαια η νίκη χάθηκε στο 91', μετά το γκολ του Μόρισον, ωστόσο τα "σπιρούνια" άργησαν χαρακτηριστικά να σκοράρουν, με το τυχερό γκολ του Ασού-Εκοτό στο 74', και ρίσκαραν μέχρι τέλους, πληρώνοντας τις πολλές αμυντικές αδυναμίες της.

Διπλό στο "Σεντ Μέρις" πανηγύρισε η Γουίγκαν, 2-0 τη Σαουθάμπτον που στο 0-0 είχε δοκάρι, σκοράροντας δις στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ Νόριτς και ΚΠΡ μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά το 1-1 στο "Κάροου Ρόουντ", αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο πρώτο 20λεπτο. Το γκολ των Ρέιντζερς πέτυχε ο Ζαμόρα στο 19', μετά το χαμένο πέναλτι του Τζιμπρίλ Σισέ (το κέρδισε ο ίδιος).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σουόνσι - Γουέστ Χαμ 3-0

(20' Ράνχελ, 29' Μίτσου, 64' Γκρέιαμ)

Άστον Βίλα - Έβερτον 1-3

(75' Ελ Αχμαντί - 3' Πιέναρ, 31' Φελαϊνί, 43' Γέλαβιτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 3-2

(10' Φαν Πέρσι, 35' Καγκάβα, 41' Ράφαελ - 3' Νταφ, 64'αυτ. Βίντιτς)

Νόριτς - ΚΠΡ 1-1

(11' Τζάκσον - 19' Ζαμόρα)

Σαουθάμπτον - Γουίγκαν 0-2

(51' Ντι Σάντο, 89' Κονέ)

Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ 1-1

(74' Ασού-Εκοτό - 91' Μόρισον)

19:30 Τσέλσι - Νιούκαστλ

Σάντερλαντ - Ρέντινγκ - Αναβολή

Κυριακή 26 Αυγούστου

15:30 Στόουκ - Άρσεναλ

18:00 Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK