Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ

Ο Βενγκέρ αφού φύγει από την Άρσεναλ θα πρέπει να αναλάβει κάποια επιχείρηση, αφού τα deals που κάνει στις αγοραπωλησίες της ομάδας του είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένα. Πάμε να δούμε 9 από αυτά.

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ

Η Άρσεναλ αποτελεί ένα από τα καλύτερα "μαγαζιά" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από όταν ο Βενγκέρ έχει κάτσει στον πάγκο των "κανονιέρηδων" έχει αναδείξει πάρα πολλούς παίκτης, τους οποίους στη συνέχεια η Άρσεναλ πούλησε σε πάρα πολύ καλή τιμή. Πάμε να δούμε 9 παίκτες που πούλησε ο Βενγκέρ σε πολύ καλύτερη τιμή από ότι τους αγόρασε.

Τόμας Βερμάλεν

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ
Βερμάλεν

Την πρώτη του χρονιά στο Emirates ο Βέλγος έβαλε 7 γκολ και έγινε ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας. Έγινε αρχηγός των "κανονιέρηδων" το 2012, αλλά ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα τον οδήγησε στον πάγκο.

Αν και την τελευταία του χρονιά στο Λονδίνο ξεκίνησε βασικός σε μόλις 7 παιχνίδια, αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ. Βέβαια, η συνεισφορά του δεν ήταν πολύ μεγάλη, αφού έπαιξε μόλις 62 λεπτά.

Νικολά Ανελκά

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ

Ο Ανελκά πήγε στην Άρσεναλ από την Παρί Σεν Ζερμέν όταν ήταν μόλις 17 χρονών έναντι 700.000 ευρώ. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγινε απαραίτητος για την ομάδα του την οποία βοήθησε να πάρει το νταμπλ τη σεζόν 1997/98, ενώ λίγο αργότερα αναδείχθηκε και ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Premier League.

Το 1999 η Ρεάλ έδωσε 32.000.000 ευρώ και αγόρασε τον Γάλλο. Αυτό, δεν δημιούργησε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στον Βενγκέρ, αφού έδωσε λιγότερα από τα μισά χρήματα αυτής της μεταγραφής για να φέρει τον Ανρί στο Λονδίνο. Η συνέχεια γνωστή...

Πατρίκ Βιεϊρά

Football - Manchester United v Arsenal - FA Cup Final - Millennium Stadium, Cardiff - 04/05 , 21/5/05
Patrick Vieira - Arsenal celebrates his winning goal in the penalty shoot out
Mandatory Credit: Action Images / John Sibley
Football - Manchester United v Arsenal - FA Cup Final - Millennium Stadium, Cardiff - 04/05 , 21/5/05 Patrick Vieira - Arsenal celebrates his winning goal in the penalty shoot out Mandatory Credit: Action Images / John Sibley ACTION IMAGES

Όταν ο Βενγκέρ έδωσε 4.900.000 ευρώ στην Μίλαν για να αγοράσει τον Βιεϊρά το 1996, τον Γάλλο δεν τον ήξερε σχεδόν κανείς. Σήμερα θεωρείται από τους καλύτερους μέσους που έχουν περάσει ποτέ από το αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Βιεϊρά ήταν αρχηγός των Λονδρέζων στην αήττητη τους σεζόν 2003/04. Το επόμενο καλοκαίρι πήγε στην Γιουβέντους για 19.200.000 ευρώ. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ και της Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς ποτέ να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που έπιανε στην Άρσεναλ.

Σεσκ Φάμπρεγκας

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ

Ο Φάμπρεγκας ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα της ικανότητας του Βενγκέρ να παίρνει μικρούς παίκτες, να τους εξελίσσει και να τους "μοσχοπουλάει". Ο τεχνικός της Άρσεναλ έφερε τον Ισπανό στο Λονδίνο στα 16 του από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει τον Βιεϊρά, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους καλύτερους "πλέι-μέικερ" του κόσμου.

Ο Ισπανός, όμως, δεν ήθελε να παίζει σε μια ομάδα που αγωνιζόταν κάθε χρόνο να μπει στην 4άδα και γύρισε στην Μπαρτσελόνα το 2011 με 35.000.000 ευρώ. Τα πράγματα στην Βαρκελώνη δεν πήγαινα όπως τα περίμενε και πέρυσι υπέγραψε για 3 χρόνια στην Τσέλσι, βοηθώντας τους Λονδρέζους να πάρουν τα πρωτάθλημα μοιράζοντας 18 ασίστ.

Μαρκ Όβερμαρς

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ
Όβερμαρς

Ο Όβερμαρς ήταν ο λόγος που στα τέλη της δεκαετίας του '90 η αριστερή πλευρά της Άρσεναλ έβγαζε "φωτιές". Οι "κανονιέρηδες" απέκτησαν τον Ολλανδό το 1997 από τον Άγιαξ έναντι 7.700.000 ευρώ και τον πούλησαν μετά από τρία χρόνια στον γνωστό πελάτη (βλ. Μπαρτσελόνα) για 35.000.000. Δεν το λες και άσχημο deal. Παρόλα αυτά, ο Ολλανδός λόγω τραυματισμών δεν κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει στους "μπλαουγκράνα".

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ

Ο επιθετικός από το Τογκό ήρθε από την Μονακό το 2006 στο Λονδίνο έναντι 9.800.000 ευρώ. Του πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστεί, αλλά αντικατέστησε επάξια τον Ανρί -που έφυγε για την Βαρκελώνη- σκοράροντας 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στη συνέχεια μετακόμισε για την Μάντσεστερ Σίτι για 34.900.000 ευρώ, αλλά δεν κατάφερε να παίξει την μπάλα που έπαιζε στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να γυρίσει μετά από λίγο στην αγγλική πρωτεύουσα, για να φορέσει την φανέλα της Τότεναμ.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ
Φαν Πέρσι

Ο Φαν Πέρσι πήγε στο Λονδίνο από την Φέγενορντ το 2004 για 4.200.000 ευρώ. Εφτά χρόνια αργότερα πουλήθηκε στην Γιουνάιτεντ 30.000.000 παραπάνω από ότι αγοράστηκε. Στο μεσοδιάστημα κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων χρόνων στην Premier League. Την τελευταία του χρονιά στο Emirates έβαλε 37 γκολ και αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία.

Κόλο Τουρέ

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ
Κόλο Τουρέ

Μία ακόμα ικανότητα του Βενγκέρ είναι να αλλάζει θέση στους παίκτες του με επιτυχία. Ο Τουρέ έφτασε στο Λονδίνο από το Αμπιτζάν το 2002 ως μέσος. Τη σεζόν 2003/03 αγωνίστηκε ως αμυντικός πλάι στον Σολ Κάμπελ. Το έκανε με περίσσια επιτυχία, αφού εκείνη ήταν η χρονιά που η Άρσεναλ δεν γνώρισε ούτε μία ήττα. Στη συνέχεια, πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι με 19.500.000 ευρώ, ενώ τώρα αγωνίζεται στην Λίβερπουλ.

Άλεξ Σονγκ

Οι 9 παίκτες που έχει "μοσχοπουλήσει" ο Βενγκέρ
Άλεξ Σονγκ

Τον Σονγκ τον πήρε η Άρσεναλ δανεικό από την Μπαστιά το 2005, ενώ λίγο αργότερα αποκτήθηκε με 1.400.000 ευρώ. Αν και δεν ξεκίνησε δυνατά, κατάφερε να βελτιωθεί τόσο, ώστε η Μπαρτσελόνα να δώσει 21.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Βέβαια, στην Βαρκελώνη είχε να συναγωνιστεί τον Μπουσκέτς για να κερδίσει μια θέση βασικού, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στην Γουέστ Χαμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK