Πόσους προπονητές άλλαξαν οι αγγλικές ομάδες τα τελευταία 20 χρόνια

Η πρόσληψη του Στιβ ΜακΚλάρεν στη Νιούκαστλ έδωσε την αφορμή στους Αγγλους δημοσιογράφους να ψάξουν πόσοι προπονητές εργάστηκαν στις ομάδες της Πρέμιερσιπ από το 1995 και μετά, τα τελευταία 20 χρόνια δηλαδή.

Πόσους προπονητές άλλαξαν οι αγγλικές ομάδες τα τελευταία 20 χρόνια

Η απάντηση; Είναι ο αριθμός 215. Tη μέτρηση την έκανε η αγγλική εφημερίδα "Telegraph" και το συμπέρασμα που έδωσε στο κοινό δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικό για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Για κάθε "ενάρετο" παράδειγμα, τύπου Αρσέν Βενγκέρ, υπάρχει και ένα αντιπαράδειγμα, όπως η Νιούκαστλ, που άλλαξε 14 προπονητές τα τελευταία 20 χρόνια ή της Σαουθάμπτον που προσέλαβε και απέλυσε 18 προπονητές.

Παρακάτω ο πίνακας με τις ομάδες τοποθετημένες ανάλογα με τη συνήθειά τους να αλλάζουν προπονητές.

Πιο ανθεκτικός παραμένει φυσικά ο Αρσεν Βενγκέρ ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Αρσεναλ τα τελευταία 19 χρόνια. Οι συνάδελφοί του στην επόμενη Πρέμιερσιπ δεν μπορούν καν να ακουμπήσουν το ρεκόρ του κάτι απολύτως φυσιολογικό.

 

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Τα δάκρυα του Μεϊμαράκη, οι γύφτοι με τα ντάτσουν, οι Κένταυροι και το πάκμαν

Με αφορμή το συνέδριο επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας, το News247 θυμάται λιγότερο γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ