31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ

Η Κρίσταλ Πάλας αποτέλεσε το επόμενο θύμα της Λέστερ στην κούρσα του τίτλου της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι. Το γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ ήταν αρκετό για τις "αλεπούδες" που βρίσκονται στο +8 από τον ανταγωνισμό. Η Άρσεναλ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Έβερτον και επέστρεψε στη μάχη του τίτλου.

31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ
Λέστερ

Ένα γκολ είναι αρκετό για τη Λέστερ στην ανέλπιστη κούρσα τίτλου που δίνει. Μετά από τις Γουότφορντ και Νιούκαστλ, η Κρίσταλ Πάλας ήταν η τελευταία ομάδα που λύγισε απέναντι στην πρωτοπόρο της Premier League με 1-0 στο "Σέλχαρστ Παρκ" και η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι άνοιξε στους οκτώ πόντους την απόσταση από τη δεύτερη Τότεναμ, η οποία δοκιμάζεται την Κυριακή απέναντι στην Μπόρνμουθ. Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό από το 1ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να δίνουν ρυθμό και να παίρνουν πίσω ευκαιρίες. Σε μία εξ αυτών, ο Τζέιμι Βάρντι έκανε κάτι σαν σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Ριγιάντ Μαχρέζ ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ στο 34' και έφτασε τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος.

31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ
Μαχρέζ-Βάρντι-Λέστερ

Ο Ρανιέρι δεν άλλαξε τη συνταγή στο 2ο ημίχρονο, σε αντίθεση με τον Άλαν Πάρντιου που έριξε στον αγώνα τον Μάρτιν Κέλι και τον Μπακαρί Σακό. Δεν πήρε πίσω τίποτα διαφορετικό. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, προσέγγιζαν την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ, ωστόσο είτε λόγω αστοχίας είτε λόγω του Δανού τερματοφύλακα, δεν κατάφερναν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να "χτυπήσουν" με αντεπιθέσεις και ο Βάρντι έχασε ορισμένες μεγάλες στιγμές για να "κλειδώσει" τη νίκη. Τα τελευταία λεπτά είχαν μορφή πολιορκίας στην εστία της Λέστερ, η Κρίσταλ Πάλας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, είχε δοκάρι με τον Ντέμιαν Ντιλέινι, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα.

Κρίσταλ Πάλας (4-4-2): Χένεσι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ (46' Κέλι), Ζάχα, Καμπάιγ, Γέντινακ, Λέντλεϊ (79' Γκέιλ), Μπολάσι, Αντεμπαγιόρ (46' Σακό)

Λέστερ (4-4-2): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ (88' Σλουπ), Καντέ, Ντρίνκγουοτερ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (76' Ουγιόα), Βάρντι (90+1' Αμαρτέι)

31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ
Άρσεναλ

Μετά από δύο σερί αποκλεισμούς από Κύπελλο Αγγλίας και Champions League και έχοντας ένα σερί τριών αγώνων δίχως νίκη, η Άρσεναλ επισκέφθηκε το "Γκούντισον Παρκ" χωρίς ψυχολογία. Παρ' όλα αυτά, η Έβερτον απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για ομάδα που δεν μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με το ταλέντο της και "λύγισε" με 2-0, δίνοντας μία τελευταία ελπίδα στους "κανονιέρηδες" για να ξαναμπούν στη μάχη του τίτλου. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ παρουσίασαν μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν του πρόσφατου παρελθόντος. Γρήγορο παιχνίδι, καλές συνεργασίες, διείσδυση και τους Ντάνι Γουέλμπεκ και Άλεξ Ιγουόμπι (ντεμπούτο στο βασικό σχήμα) να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ
Γουέλμπεκ-Άρσεναλ-Γιαγκέλκα-Έβερτον

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Άγγλος φορ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Νιγηριανός συμπαίκτης του έκανε σεφτέ στα γκολ με την πρώτη ομάδα στο 42'. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη και δεν "γεφυρώθηκε" ούτε με την είσοδο του Τζον Στόουνς στην ανάπαυλα. Μόνο ο τραυματισμός του Ντάβιντ Οσπίνα στο 2ο μέρος θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω, αφού ο Αλσατός τεχνικός θα έπρεπε να δώσει ντεμπούτο στον 21χρονο Ματ Μέισι, αφού ο Πετρ Τσεχ ήταν τραυματίας. Αν και ο Κολομβιανός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες δύο φορές, παρέμεινε στον αγώνα, κράτησε το μηδέν και η Άρσεναλ πήρε τη νίκη.

Έβερτον (4-2-3-1): Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Μακάρθι, Μπέσιτς (46' Στόουνς), Λένον, Μπάρκλεϊ (73' Ντεουλοφέου), Κλέβερλι, Λουκάκου

Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα, Μπεγερίν, Παουλίστα, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ελνενί, Κοκλέν, Σάντσες, Εζίλ (74' Γκιμπς), Ιγουόμπι (86' Τσέιμπερς), Γουέλμπεκ (75' Ζιρού)

31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ
Φάμπρεγας-Τσέλσι

Ο Τσεσκ Φάμπρεγας στο 89' διατήρησε το αήττητο του Γκους Χίντινκ στο πρωτάθλημα, ωστόσο το 2-2 της Τσέλσι με τη Γουέστ Χαμ έφερε τους πρωταθλητές Αγγλίας ακόμα πιο μακριά από την Ευρώπη και τα "σφυριά" ακόμα πιο κοντά στο... Champions League. Οι "μπλε" υποδέχθηκαν τον... φονέα των γιγάντων τη φετινή σεζόν, αφού η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς είχε νικήσει Τσέλσι στον 1ο γύρο, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ τρεις φορές και λίγες ημέρες νωρίτερα πήγε να φύγει νικήτρια από το "Ολντ Τράφορντ" στο Κύπελλο Αγγλίας, αλλά εν τέλει η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί σε επαναληπτικό στο Λονδίνο.

31η αγ.: Αλύγιστη η Λέστερ, επιστρέφει η Άρσεναλ
Φάμπρεγας-Τσέλσι

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με όμορφη φαλτσαριστή προσπάθεια του Μανουέλ Λανσίνι στο 17', ωστόσο οι γηπεδούχοι πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Καταλανού μέσου στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου. Το παιχνίδι ήταν γεμάτο ενέργεια και στο 2ο μέρος, με τον Άντι Κάρολ να "παγώνει" το "Στάμφορντ Μπριτζ" ένα λεπτό μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας το 2-1 στο 61'. Οι προσπάθειες της Τσέλσι να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας ευοδώθηκαν στο 89' με ένα τραβηγμένο πέναλτι του Μίχαϊλ Αντόνιο στον Ρούμπεν Λόφτους Τσικ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φάμπρεγας.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μίκελ, Γουίλιαν, Οσκάρ (84' Λόφτους Τσικ), Κένεντι (46' Πέδρο), Ρεμί (62' Τραορέ)

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Αντριάν, Αντόνιο, Ρέιντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Κουγιατέ, Νομπλ, Βαλένσια (75' Εμενίκε), Λανσίνι (82' Ομπιάνγκ), Παγέ, Σακό (60' Κάρολ)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Χοσέ Χολέμπας έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα της Γουότφορντ με 2-1 από τη Στόουκ.

# Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κράτησε το μηδέν στο ντέρμπι ανόδου με τη Χαλ Σίτι και η Μίντλεσμπρο έφτασε στη νίκη 1-0 επί της Χαλ χάρη σε γκολ του Ντέιβιντ Νούτζεντ στο 91'.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

14:45 Έβερτον - Άρσεναλ 0-2

(7' Γουέλμπεκ, 42' Ιγουόμπι)

17:00 Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ 0-1

(34' Μαχρέζ)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 0-1

(50' Μπρέιντι)

17:00 Γουότφορντ - Στόουκ 1-2

(86' Ντίνι - 18' Γουόλτερς, 51' Χοσέλου)

17:00 Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 2-2

(45+3', 89' πέν. Φάμπρεγας, 89' - 17' Λανσίνι, 61' Κάρολ)

19:30 Σουόνσι - Άστον Βίλα 1-0

(53' Φερνάντες)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

15:30 Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ

15:30 Νιούκαστλ - Σάντερλαντ

18:00 Τότεναμ - Μπόρνμουθ

18:00 Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Φόστερ, Ντόσον, Μακόλεϊ, Όλσον (60' Μακλίν), Έβανς, Γιάκομπ, Φλέτσερ, Σεσενιόν (86' Λάμπερτ), Μπεραΐνο, Γκάρντνερ (73' Πρίτσαρντ), Ροντόν

Νόριτς (4-4-2): Ρούντι, Μάρτιν, Κλόζε, Μπασόνγκ, Όλσον, Τζάρβις (90+5' Πίντο), Ο' Νιλ, Χόσον, Μπρέιντι (77' Οτζίτζα Οφοέ), Μπάμφορντ (72' Νέισμιθ), Μποκανί

Γουότφορντ (4-4-2): Γκόμες, Νιομ, Κάθκαρτ, Μπρίτος, Ακέ (76' Ανία), Χουράδο (55' Αμραμπάτ), Μπεράμι (55' Γκεντιουρά), Σουάρεθ, Καπού, Ντίνι, Ιγκάλο

Στόουκ (4-2-3-1): Μπάτλαντ, Μπάρντσλεϊ, Κάμερον, Βόλσαϊντ, Μουνιέσα, Γουίλαν, Ιμπιλά, Γουόλτερς, Αφελάι (84' Ντιούφ), Αρναούτοβιτς (84' Άιρλαντ), Χοσέλου

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Γουίλιαμς, Φερνάντες, Κίνγκσλεϊ (86' Ράουτλετζ), Κορκ, Κι (46' Μπρίτον), Μπάροου (78' Νότον), Φερ, Σίγκουρντσον, Γκομίς

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Λέσκοτ, Κλαρκ, Σισοκό, Βερτού (61' Γκριν), Γουέστγουντ, Γκέιγ, Χιλ (74' Αγκμπονλαχόρ), Γκεστέντ, Αγιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Premier League 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK