15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι

Η Άρσεναλ "ακόνισε" τα μαχαίρια της πριν από τον Ολυμπιακό, επικρατώντας της Σάντερλαντ. Η Λέστερ με χατ τρικ του Μαχρέζ επέστρεψε στην κορυφή, αφού η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την ήττα στο Στόουκ. Γκέλες και για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Άρσεναλ

Αυτήν τη φορά δεν έχασε βαθμούς, αυτήν τη φορά, όμως, δεν έχασε ούτε παίκτες. Η Άρσεναλ επιβλήθηκε με 3-1 της Σάντερλαντ στο "Έμιρεϊτς" και ετοιμάζεται για τον "τελικό" των ομίλων του Champions League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Τετάρτη, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Οι "κανονιέρηδες" υποδέχθηκαν μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας δεν ήταν φανερή. Οι "κανονιέρηδες" είχαν κακή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο η κλάση ορισμένων παικτών, έκανε τη διαφορά.

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Εζίλ-Άρσεναλ-Σάντερλαντ

Ο MVP της για φέτος, Μεσούτ Εζίλ, με μία κάθετη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Τζόελ Κάμπελ να ανοίξει το σκορ στο 33' με το δεύτερο τέρμα του στη σεζόν. Οι "μαύρες γάτες" ισοφάρισαν δίκαια στο τέλος του 1ου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Ολιβιέ Ζιρού, ωστόσο ο Γάλλος επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω στο 63', κάνοντας το 2-1. Στο 64ο λεπτό, ο Αρσέν Βενγκέρ πέρασε στον αγώνα του Θίο Γουόλκοτ, που επέστρεψε στη δράση μετά από 1,5 μήνα και με την εμφάνισή του, έθεσε υποψηφιότητα για την ενδεκάδα του αγώνα στο Φάληρο. Στα τελευταία λεπτά, οι Λονδρέζοι βρήκαν ακόμα ένα γκολ με τον Άαρον Ράμσεϊ, φτάνοντας στο τελικό 3-1.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Κάμπελ (76' Γκιμπς), Εζίλ, Όξλεϊντ Τσάμπερλειν (64' Γουόλκοτ), Ζιρού (80' Τσέιμπερς)

Σάντερλαντ (3-4-3): Παντιλιμόν, Κοάτες, Ο' Σέι, Καμπούλ, Γέντλιν, Εμβιλά, Τόιβονεν (62' Ρόντγουελ), Φαν Άανχολτ, Μπορίνι (67' Τζόνσον), Φλέτσερ (73' Λενς), Γουάτμορ

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Μαχρέζ-Λέστερ

Η νίκη της Άρσεναλ τη φέρνει μόλις στη 2η θέση, αφού η κορυφή ανήκει στην εκπληκτική Λέστερ που έφτασε στη νίκη μέσα στην Ουαλία με αντίπαλο τη Σουόνσι, παρότι έσπασε το σερί του Τζέιμι Βάρντι. Μετά από 11 διαδοχικούς αγώνες, ο Άγγλος επιθετικός "σίγησε" και παρέδωσε τη "σκυτάλη" στον Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος με χατ τρικ οδήγησε την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι στην επικράτηση με 3-0 και στην ανάκτηση της πρωτιάς από τη Μάντσεστερ Σίτι.

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Λέστερ

Ο Αλγερινός εξτρέμ "χτύπησε" για πρώτη φορά μόλις στο 5ο λεπτό με με κεφαλιά και έκανε το 2-0 στο 22', σε μία φάση που φαίνεται να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Οι "κύκνοι" που βρίσκονται σε κακή κατάσταση δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και από τη στιγμή που η κεφαλιά του Σουνγκ Γέουνγκ Κι κατέληξε στο δοκάρι, ήρθε η "τιμωρία" τους. Ο Μαχρέζ έφτασε στο χατ τρικ στο 67' και με 10 γκολ και επτά ασίστ φέτος στην Premier League, αποτελεί τον άξιο συμπαραστάτη του Βάρντι στην ανέλπιστη πορεία των "αλεπούδων".

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Μαχρέζ (90' Σλουπ), Ντρίνκγουοτερ, Καντέ, Ολμπράιτον, Ουγιόα (87' Κινγκ), Βάρντι

Λέστερ (4-4-2): Φαμπιάνσκι, Νότον, Μπάρτλεϊ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον (63' Μπάροου), Κι (78' Κορκ), Ράουτλετζ (46' Μοντέρο), Σίγκουρντσον, Αγιού, Γκομίς

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι

Η Στόουκ έκανε την έκπληξη και επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι, βάζοντας "φωτιά" στη μάχη της κορυφής στην Premier League μετά από 15 αγωνιστικές. Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ σόκαρε τους πρωτοπόρους στο πρώτο τέταρτο του αγώνα στο "Μπριτάνια", παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στη συνεργασία του Τζερντάν Σατσίρι και του Μάρκο Αρναούτοβιτς. Ο Αυστριακός επιθετικός βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα και τη νίκη 1-0 επί της Τσέλσι και έδειξε τα... δόντια των γηπεδούχων, που μετρούσαν τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Αρναούτοβιτς-Στόουκ

Η Στόουκ απέτυχε να διευρύνει το προβάδισμά της στο 1ο ημίχρονο, όπου ήταν φανερά ανώτερη, αλλά δεν κινδύνεψε. Οι "πολίτες" ήταν αναποτελεσματικοί και ανέμπνευστοι, χωρίς τον τραυματία Γιάγια Τουρέ και με τον Νταβίδ Σίλβα σε κακή μέρα. Ο Ισπανός, μάλιστα, έδωσε τη θέση του στον Χεσούς Νάβας, ωστόσο ούτε ο συμπατριώτης του ούτε οι Φάμπιαν Ντελφ και Κελέσι Ιχεανάτσο που κλήθηκαν να σώσουν τα προσχήματα, κατάφεραν να αποτρέψουν την τέταρτη σερί αποτυχία εκτός έδρας.

Στόουκ (4-2-3-1): Μπάτλαντ, Τζόνσον, Σόκρος, Βόλσαϊντ, Πίτερς, Κάμερον, Γουίλαν, Σατσίρι (77' Φαν Χίνκελ), Αφελάι (85' Γουόλτερς), Αρναούτοβιτς, Κρκιτς (72' Χοσέλου)

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σανιά, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Κολάροβ, Φερνάντο, Φερναντίνιο (56' Ντελφ), Ντε Μπρούινε, Σίλβα (62' Νάβας), Στέρλινγκ, Μπόνι (57' Ιχεανάτσο)

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Μπόρνμουθ

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό στην Τσέλσι, η οποία προσέφερε στην Μπόρνμουθ ίσως την πιο σπουδαία νίκη της ιστορίας της, μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με 1-0, με συνέπεια η "ψαλίδα" των δύο συλλόγων να κλείσει στους δύο βαθμούς. Οι πρωταθλητές έβλεπαν να χάνεται και το όνειρο του Champions League και η νίκη ήταν επιτακτική σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ζοζέ Μουρίνιο κράτησε τον Εντέν Αζάρ στην κορυφή της επίθεσης, επαναλαμβάνοντας το πετυχημένο πείραμα, αφήνοντας τον Ντιέγο Κόστα στον πάγκο.

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Φάμπρεγας-Τσέλσι-Μπόρνμουθ

Ο Βέλγος έχασε ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο για να διακόψει το αρνητικό σερί 20 αγώνων δίχως γκολ, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η επιστροφή του Τιμπό Κουρτουά στα καρέ μετά από τρεις μήνες βελτίωσε το αίσθημα ασφάλειας, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν κι αυτοί ευκαιρίες με τον Τζούνιορ Στάνισλας. Ο Κόστα πέρασε στον αγώνα στην ανάπαυλα και έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο σε μία φάση που ζήτησε ορθώς πέναλτι σε χέρι, αλλά δεν καταλογίστηκε. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους "μπλε", στο 82ο λεπτό ο Κουρτουά απέτυχε να διώξει σε ένα κόρνερ και ο Γκλεν Μάρεϊ που πήρε το ριμπάουντ έγραψε το 1-0, με συνέπεια η Μπόρνμουθ να γίνει η πρώτη "νεοφώτιστη" ομάδα από το 2001 που φεύγει με νίκη από την έδρα της Τσέλσι.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Κέιχιλ, Μπαμπά (83' Τραορέ), Φάμπρεγας (83' Ρεμί), Μάτιτς, Γουίλιαν, Οσκάρ (46' Κόστα), Πέδρο, Αζάρ

Μπόρνμουθ (4-1-4-1): Μπόρουτς, Σμιθ, Φράνσις, Κουκ, Ντάνιελς, Σέρμαν, Ρίτσι, Γκόσλινγκ, Άρτερ, Στάνισλας, Κινγκ (80' Μάρεϊ)

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Μαρσιάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε τον... φονέα των γιγάντων στην Premier League, τη Γουέστ Χαμ, και κατάφερε να την περιορίσει στο μηδέν, αν και δεν δικαιούτο τίποτα περισσότερο από το τελικό 0-0 του "Ολντ Τράφορντ". Τα "σφυριά" προέρχονταν από πέντε αγώνες δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο οι εκτός έδρας επιτυχίες κόντρα σε Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι τους έδινε λόγο να αισιοδοξούν για τον αγώνα. Στο χορτάρι παρουσίασαν καλύτερη εικόνα και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες απέναντι σε μία ομάδα που είχε να δεχθεί εντός έδρας γκολ από τον Σεπτέμβριο.

15η αγ.: Νίκη χωρίς τραυματίες η Άρσεναλ, πρώτη η Λέστερ, "χαστούκια" σε Σίτι, Τσέλσι
Κάρολ-Σμόλινγκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ

Δύο φορές το δοκάρι σταμάτησε τους Μάουρο Σάρατε και Γουίνστον Ρέιντ, ενώ ο Αργεντινός είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο για να σταματήσει το σερί του Νταβίδ ντε Χέα. Η απάντηση των "κόκκινων διαβόλων" ήρθε από τον Μαρουάν Φελαϊνί, που πήρε τη θέση του τραυματία Γουέιν Ρούνεϊ πίσω από τον Αντονί Μαρσιάλ, αλλά ούτε ο Βέλγος ούτε ο Γάλλος κατάφεραν να νικήσουν τον Αντριάν, με τους δύο Ισπανούς τερματοφύλακες να κρατούν το μηδέν μέχρι τέλους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Μακνάιρ (46' Βαρέλα), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Σνεντερλέν (44' Κάρικ), Σβάινσταϊγκερ (73' Ντεπάι), Μάτα, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ

Γουέστ Χαμ (4-1-4-1): Αντριάν, Τόμκινς, Ρέιντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σονγκ (78' Ομπιάνγκ), Μόουζες (37' Αντόνιο), Νομπλ, Κουγιατέ, Σάρατε (88' Τζένκινσον), Κάρολ

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Χάρης Μαυρίας παραμένει στη δεύτερη ομάδα της Σάντερλαντ και έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Άρσεναλ.

# Ο Χοσέ Χολέμπας παρακολούθησε από τον πάγκο την εντός έδρας νίκη 2-0 της Γουότφορντ επί της Νόριτς.

# Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κράτησε το μηδέν στην εκτός έδρας νίκη 2-0 της Μίντλεσμπρο επί της Ίπσουιτς και πάτησε κορυφή στην Championship.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

14:45 Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0

(7', 15' Αρναούτοβιτς)

17:00 Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 1-1

(73' Ρομέου - 44' Λέσκοτ)

17:00 Σουόνσι - Λέστερ 0-3

(5', 22', 67' Μαχρέζ)

17:00 Γουότφορντ - Νόριτς 2-0

(30' πέν. Ντίνι, 90+1' Ιγκάλο)

17:00 Άρσεναλ - Σάντερλαντ 3-1

(33' Κάμπελ, 63' Ζιρού, 90+2' Ράμσεϊ - 45' αυτ. Ζιρού)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ 1-1

(39' Μακλίν - 15' Άλι)

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 0-0

19:30 Τσέλσι - Μπόρνμουθ 0-1

(83 Μάρεϊ)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

18:00 Νιούκαστλ - Λίβερπουλ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

22:00 Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Στεκέλενμπουργκ, Σοάρες, Φόντε, Φαν Ντάικ, Μπέρτραντ, Γουανιάμα (63' Ρομέου), Γουόρντ Πρόουζ, Μανέ (83' Λονγκ), Ντέιβις, Τάντιτς (63' Χουάνμι), Πελέ

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Λέσκοτ, Μπακούνα (78' Ρίτσαρντσον), Βερτού, Σάντσες (90+5' Αγκμπόνλαχορ), Γκέιγ, Σινκλέρ, Γκεστέντ (75' Γουέστγουντ), Αγιού

Γουότφορντ (4-4-2): Γκόμες, Νιομ, Κάθκαρτ, Μπρίτος, Ακέ, Άνια (74' Παρέδες), Γουότσον, Καπού, Χουράδο (77' Αμπντί), Ιγκάλο (90+4' Γκιεντιουρά), Ντίνι

Νόριτς (4-5-1): Ρουντ, Γουίσντομ, Μπένετ, Μπάσονγκ, Όλσον, Ρέντμοντ (46' Μποκανί), Ντόρανς, Τετέ, Χόσον (78' Οτζίτζα Οφοέ), Μπρέιντι, Γκράμπαν (67' Τζερόμ)

Γουέστ Μπρομ (4-5-1): Μάιχιλ, Ντόσον, Μακόλεϊ, Όλσον, Μπραντ, Σεσενιόν (44' Γκάρντνερ), Μόρισον, Έβανς, Φλέτσερ, Μακλίν, Ροντόν

Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Γουόκερ, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Λαμέλα (65' Σον), Άλι (80' Ενζί), Έρικσεν, Κέιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Premier League 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK