Οι πιθανότητες των πέντε

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης αναλύει τις πιθανότητες που έχει κάθε μια από τις πέντε διεκδικήτριες του τίτλου στο Νησί (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) να βρεθεί στον θρόνο της φετινής Premier League.

Οι πιθανότητες των πέντε

Προφανώς δεν είναι το πιο τεχνικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Και όσοι βρίσκουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου αποκλειστικά σε μαγικά κοντρόλ και τρίπλες - χάδι στη μπάλα, τότε σίγουρα δεν το θεωρούν το πιο όμορφο. Από τα πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου εντούτοις, είναι σαφέστατα το πιο ανταγωνιστικό. Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινάει και φέτος, έχοντας πέντε ομάδες στην αφετηρία που δικαιούνται να κάνουν όνειρα τίτλου! Ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Γερμανία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γαλλία συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πέρυσι π.χ. το πρωτάθλημα το διεκδίκησαν μέχρι τέλους η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, με την Τσέλσι να μένει εκτός μάχης λίγο νωρίτερα και την Άρσεναλ κάπου στα δυο – τρίτα. Φέτος, στη περυσινή τετράδα έρχεται να προστεθεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φυσικά δεν έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες και εκτός απροόπτου δεν θα φτάσουν και οι πέντε στην τελική ευθεία διεκδικώντας την κούπα (αν και ποτέ δεν ξέρεις). Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά, στην αφετηρία της σεζόν η κούρσα μοιάζει κάπως έτσι:

Μάντσεστερ Σίτι 25%

Οι πιθανότητες των πέντε

Είναι η πρωταθλήτρια, διαθέτει πληρέστατο ρόστερ στο οποίο προσέθεσε και κομμάτια που της έλειπαν , καλό προπονητή και -όπως απέδειξε πέρυσι – προσωπικότητα. Διαθέτει τέλος πάντων το πλήρες πακέτο. Ξεκινάει ως πρώτο φαβορί αλλά όχι αδιαφιλονίκητο.

Τσέλσι 25%

Οι πιθανότητες των πέντε

Έχει κάνει τις καλύτερες (στα χαρτιά) μεταγραφές από όλες τις ομάδες κορυφής στην Αγγλία. Επίσης, ο Ζοσέ Μουρίνιο λέει συνέχεια ότι οι ομάδες του είναι καλύτερες τη δεύτερη χρονιά της έλευσης του. Και συνήθως έχει δίκιο. Μπορεί να κοιτάξει την Σίτι στα μάτια, σε επίπεδο πληρότητας ρόστερ, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Λίβερπουλ 20%

Οι πιθανότητες των πέντε

Τα περισσότερα αφιερώματα σε Αγγλία και Ευρώπη την έχουν τέταρτο φαβορί, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα την βγάζουν και από την τετράδα. Εξαιτίας, υποθέτω της απώλειας του Λουίς Σουάρες και της προσθήκης του Τσάμπιονς Λιγκ στην καθημερινότητα της. Εγώ λέω ότι η Λίβερπουλ θα είναι τόσο καλή όσο και πέρυσι. Ίσως και καλύτερη, αφού οι μεταγραφικές προσθήκες στην άμυνα της πιθανότατα να την βοηθήσουν να βρει την ισορροπία που της έλειπε. Βασική προϋπόθεση να αγοράσει έναν ακόμα επιθετικό πριν τελειώσουν οι μεταγραφές.

Άρσεναλ 20%

Οι πιθανότητες των πέντε

Επέστρεψε πέρυσι στην κατάκτηση των τίτλων με τοFACup, πήρε την περασμένη εβδομάδα και τοCommunityShield, έχει καλό ρόστερ και πιθανότατα έκανε την κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ (Αλέξις Σάντσες). Πέρυσι ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για μεγάλο μέρος της σεζόν. Φέτος μπορεί να αντέξει περισσότερο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10%

Οι πιθανότητες των πέντε

Το 10% ανήκει κυρίως στον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός, από τα φιλικά ακόμα, μας έδειξε ότι η περυσινή Γιουνάιτεντ ανέκδοτο του Μόγιες είναι παρελθόν. Η φετινή θα έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, καλή οργάνωση και θα χάνει δύσκολα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν αρκεί για να την επαναφέρει στην κορυφή, εφόσον διατηρηθεί το υπάρχων ρόστερ. Αν όμως γίνουν οι μεταγραφές που θέλει ο Φαν Χάαλ, τότε στο τέλος Αυγούστου η Γιουνάιτεντ θα έχει ανέβει επίπεδα στη λίστα των φαβορί.

Διαβάστε ακόμη:

1η αγ.: Ο Ράμσεϊ λύτρωσε την Άρσεναλ, ήττα-σοκ η Γιουνάιτεντ (VIDEOS)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

News 24/7

24MEDIA NETWORK