Τέλος εποχής για Φέρντιναντ

Ο Ρίο Φέρντιναντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ύστερα από 19 χρόνια σπουδαίας καριέρας στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Τέλος εποχής για Φέρντιναντ
2014 GETTY IMAGES

Ο Άγγλος αμυντικός της ΚΠΡ, Ρίο Φέρντιναντ, μίλησε στο βρετανικό δίκτυο "BT Sport" και ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ύστερα από 19 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο 36χρονος άσος φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπήρξε αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, ενώ την εφετινή σεζόν αγωνίστηκε στην ΚΠΡ, η οποία αποτέλεσε τον τελευταία σταθμό της σπουδαίας καριέρας του.

Το τελευταίο διάστημα, ο παλαίμαχος -πλέον- άσος, είχε βυθιστεί στο πένθος, εξαιτίας του θανάτου της συζύγου του. Κατά πάσα πιθανότητα, το συγκεκριμένο γεγονός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Γουέστ Χαμ, στην οποία αγωνίστηκε για 4 χρόνια (1996-2000), πριν μεταγραφεί στην Λιντς με το ποσό ρεκόρ των 25.000.000 ευρώ. Ύστερα από μία διετία, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" κινήθηκαν για την απόκτησή του και τον αγόρασαν έναντι 42.000.000 ευρώ.

Με την ομάδα του Μάντσεστερ κατέκτησε -μεταξύ άλλων- 6 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ, 1 Champions League, 1 Super Cup και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK