14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

Η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη σταμάτησε την Τσέλσι του Ράφα Μπενίτεθ στο λονδρέζικο ντέρμπι, με τον Ισπανό τεχνικό να συνεχίζει την αναζήτηση της πρώτης νίκης του στον πάγκο των "μπλε". "Πέταξε" βαθμούς κι η Άρσεναλ απέναντι στην Έβερτον. Η Τότεναμ υπέταξε τη Λίβερπουλ.

14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

"Θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας". Αυτό το σύνθημα ακουγόταν από τις εξέδρες του "Στάμφορντ Μπριτζ", όσο οι πρωταθλητές Ευρώπης πάσχιζαν με ανορθόδοξο τρόπο να παραβιάσουν την εστία της Φούλαμ. Δεν τα κατάφεραν και ένα από τα πιο βαρετά 0-0 στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ίσως φέρνει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

Παρότι οι "μπλε" παρατάχθηκαν με τους Όσκαρ και Εντέν Αζάρ στο λονδρέζικο ντέρμπι, προτίμησαν παιχνίδι με σέντρες, με αποτέλεσμα το τραγικό 3 στις 15 του 1ου ημιχρόνου. Η είσοδος του Χουάν Μάτα έδωσε κάποιον ρυθμό στους γηπεδούχους, αλλά η ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη (άρχισε βασικός, αντικαταστάθηκε στο 73' έχοντας μία καλή κάθετη πάσα, που σπατάλησε ο Τζον Άρνε Ρίισε) κράτησε με σχετική ευκολία το 0-0, με το οποίο έληξε και το 2ο παιχνίδι του Ράφαελ Μπενίτεθ στον πάγκο της Τσέλσι.

14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

Το πιο γρήγορο τέρμα της φετινής Premier League, το 12ο φετινό του Ρόμπιν φαν Πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσε τη νίκη 1-0 στους "κόκκινους διαβόλους" απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο "Ολντ Τράφορντ" και τους διατήρησε στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας. Ο Ολλανδός επιθετικός "χτύπησε" μόλις στο 31ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και αυτό το τέρμα αποδείχθηκε αρκετό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών. Ο Φαν Πέρσι και ο Γουέιν Ρούνεϊ δοκίμασαν αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Γιούσι Γιασκελάινεν, ενώ στον αντίποδα η άμυνα των γηπεδούχων αισθάνθηκε σε ορισμένες φάσεις τον Άντι Κάρολ, αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια υπήρξε καταλυτική για να παραμείνει το 1-0 μέχρι τέλους.

14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβγαλε από τον... πάγο το Μάριο Μπαλοτέλι και ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το δρόμο στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 επί της Γουίγκαν. Το 1ο φετινό τέρμα του ιδιόρρυθμου διεθνή άσου σημειώθηκε στο 69ο λεπτό και 3 λεπτά αργότερα ο Τζέιμς Μίλνερ "κλείδωσε" τους βαθμούς που διατηρούν τους πρωταθλητές Αγγλίας ένα πόντο μακριά από την κορυφή και τη μισητή συμπολίτισσά τους. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, η οποία είχε ηττηθεί απέναντι σητ Σίτι 5 σερί φορές δίχως να σκοράρει, είχαν μία καλή στιγμή με τον Αρούνα Κονέ στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν απείλησαν ιδιαιτέρως την εστία του Τζο Χαρτ.

14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

Η Έβερτον κυριάρχησε απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας 1-1 στο "Γκούντισον Παρκ". Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 51ο δευτερόλεπτο από το τέρμα του 1ου σκόρερ των "κανονιέρηδων" φέτος, Θίο Γουόλκοτ, αλλά λίγο αργότερα το γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί έφερε στα ίσια το παιχνίδι. Ο Νίκιτσα Γέλαβιτς δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους μπροστά στην εστία του Βόιτσιεχ Στσέσνι, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει και σε καλές προσπάθειες των Στίβεν Πίενααρ και Σιλβέν Ντεστέν, ώστε να διατηρήσει το ισόπαλο σκορ. Ο Απόστολος Βέλλιος παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο των "ζαχαρωτών".

14η αγ.: Ούτε τώρα η Τσέλσι του Μπενίτεθ, νέα απώλεια η Άρσεναλ

Η Τότεναμ γλίτωσε την "αυτοκτονία" και νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στο "Γουάτ Χαρτ Λέιν", ανεβαίνοντας στην 5η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Τα "σπιρούνια" βρήκαν 2 γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης από τους Άαρον Λένον και Γκάρεθ Μπέιλ (με φάουλ) και παρότι οι "κόκκινοι" είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έφταναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λουίς Σουάρες ήταν και πάλι η μόνιμη πηγή κινδύνου των φιλοξενουμένων και λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ από το 1ο ημίχρονο, αλλά το πλασέ του έδιωξε στη γραμμή ο Κάιλ Γουόκερ. Στο 2ο ημίχρονο, η Λίβερπουλ αύξησε το ρυθμό της, πίεσε για την ανατροπή και βρήκε ένα τυχερό αυτογκόλ του Μπέιλ στο οποίο στήριξε την προσπάθεια του τελευταίου μέρους του αγώνα. Η εστία του Ουγκό Λορίς κινδύνεψε, αλλά τελικά το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Σάντερλαντ - ΚΠΡ 0-0

Άστον Βίλα - Ρέντινγκ 1-0

(80' Μπεντέκε)

Σαουθάμπντον - Νόριτς 1-1

(32' Λάμπερτ - 45' Σόντγκρας)

Στόουκ - Νιούκαστλ 2-1

(81' Γουόλτερς, 85' Τζερόμ - 47' Σισέ)

Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ 3-1

(9' Μίτσου, 11', 39' Ράουτλετζ - 45+3' Λουκακού)

Τότεναμ - Λίβερπουλ 2-1

(7' Λένον, 16' Μπείλ - 72' αυτ. Μπέιλ)

Τσέλσι - Φούλαμ 0-0

Έβερτον - Άρσεναλ 1-1

(28' Φελαϊνί - 1' Γουόλκοτ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-0

(1' Φαν Πέρσι)

Γουίγκαν - Μάντσετσερ Σίτι 0-2

(69' Μπαλοτέλι, 72' Μίλνερ)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια της Τρίτης.

Τα υπόλοιπα videos της 14ης αγωνιστικής

Σαουθάμπντον - Νόριτς 1-1

Στόουκ - Νιούκαστλ 2-1

Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK