18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Μία κεφαλιά του Γκάρεθ Μπάρι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων λύτρωσε τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε 1-0 την ουραγό Ρέντινγκ στο "Ιτιχάντ" για τη 18η αγωνιστική της Premier League και διατήρησε την επαφή της με την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ. Δύσκολη νίκη για την Άρσεναλ στην έδρα της Γουίγκαν, που την έφερε στην 3η θέση, η Λίβερπουλ διέλυσε τη Φούλαμ στο πρώτο 90λεπτο του Καραγκούνη.

18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Το χρονικό σημείο προσδιορίζεται εδώ και χρόνια ως Fergie time. Σαφή αναφορά στους αμέτρητους αγώνες που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει στις καθυστερήσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι, όμως, εκτός από την ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, προσπαθεί να εισχωρήσει και σε άλλα... άβατα του αθλήματος. Έτσι, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα στις καθυστερήσεις πέρυσι και φαίνεται πως αισθάνεται αρκετά άνετα στο τέλος των αγώνων, σημειώνοντας στο 90+3' το μοναδικό τέρμα στο ματς απέναντι στην ουραγό Ρέντινγκ.

18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Οι 47.007 φίλαθλοι που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο έβλεπαν τους "πολίτες" να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες. Η ομάδα του Μπράιαν Μακντέρμοτ απείλησε με ορισμένες αντεπιθέσεις, με τον Έντιν Τζέκο να χάνει τις ευκαιρίες της Σίτι στο 2ο μέρος. Μέχρι το 93ο λεπτό, όταν σε σέντρα του Ντάβιντ Σίλβα, ο Γκάρεθ Μπάρι πήδηξε πάνω από τον αντίπαλό του και έδωσε τους βαθμούς της νίκης στους πρωταθλητές Αγγλίας.

18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ έφυγε με την αγχωτική νίκη 1-0 από την έδρα της Γουίγκαν και με το σερί 3 νικών στην Premier League, πέρασε στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν έθελξε με την παρουσία της απέναντι σε μία ομάδα μαχητική, καλά στημένη, αλλά αναποτελεσματική, από τη στιγμή που ο Αρούνα Κονέ έχει σιγήσει τη φετινή σεζόν. Μετά από ένα 1ο ημίχρονο με ευκαιρίες εκατέρωθεν, οι "κανονιέρηδες" κέρδισαν πέναλτι στο 60ό λεπτό σε ανατροπή του Θίο Γουόλκοτ από τον Ζαν Μποσεζούρ.

18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Ο Αλί αλ Χαμπσί δεν κατάφερε να σώσει το 6ο πέναλτι που καταλογίζεται εναντίον της ομάδας του εντός έδρας και ο Μίκελ Αρτέτα έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Η πίεση που άσκησε το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν ασφυκτική στα επόμενα λεπτά, αλλά ο Βόιτσιεχ Στσέσνι κράτησε ανέπαφη την εστία του κι έστειλε τους "κανονιέρηδες" επικεφαλής στο... άλλο πρωτάθλημα.

18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του "Άνφιλντ", όπου η Λίβερπουλ διέσυρε τη Φούλαμ με 4-0. Ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ, μία αποτυχημένη μεταγραφή της περσινής σεζόν που κόστισε 22.800.000 ευρώ στους "κόκκινους" και το καλοκαίρι ο Μπρένταν Ρότζερς του ζήτησε να βρει ομάδα, αφού θα τον χρησιμοποιούσε ως αριστερό μπακ, είχε εξαιρετική απόδοση και έσπασε την κατάρα που τον κατέτρεχε, σκοράροντας για 1η φορά μετά από 3.001 λεπτά (50 ώρες) στην Premier League.

18η αγ.: Γλίτωσε η Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε στην 3η θέση η Άρσεναλ

Μαζί με τα τέρματα των Μάρτιν Σκέρτελ, Στίβεν Τζέραρντ και Λουίς Σουάρες, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση απέναντι στους Λονδρέζους που δεν μπήκαν ποτέ στο ματς. Ο Γιώργος Καραγκούνης έβγαλε το πρώτο 90λεπτό του στην Premier League, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την κακή απόδοση των συμπαικτών του.

Σε ρυθμούς twitter

# Υπό τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων, ο διαιτητής έδιωξε από το γήπεδο τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Γουίγκαν Φράνκο ντι Σάντο, στο ματς με την Άρσεναλ, μέχρι να βγάλει το σκουλαρίκι που φορούσε.

# Η Άρσεναλ κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή της Γουίγκαν και ο Θίο Γουόλκοτ έπαιξε... "πέτρα, ψαλίδι, χαρτί" με τον Σάντι Καθόρλα για την εκτέλεση. Ο Άγγλος νίκησε, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

# Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι χρησιμοποίησε ως βασικό τον Καρίμ Ρεκίκ, ο οποίος έγινε ο 7ος Ολλανδός που φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League (όσους έχει χρησιμοποιήσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόνο η Τσέλσι με 10 έχει περισσότερους) και ο νεαρότερος ξένος της που κάνει ντεμπούτο στην Premier League (σε ηλικία 18 ετών και 20 ημερών).

# Ο Απόστολος Βέλλιος παρακολούθησε από τον πάγκο την 4η φετινή ανατροπή της Έβερτον στο πρωτάθλημα (μόνο η Γιουνάιτεντ με 7 έχει περισσότερες).

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Γουίγκαν - Άρσεναλ 0-1

(60' πέν. Αρτέτα)

Μάντσεστερ Σίτι - Ρέντινγκ 1-0

(90+3' Μπάρι)

Νιούκαστλ - ΚΠΡ 1-0

(81' Σό. Αμεόμπι)

Σαουθάμπτον - Σάντερλαντ 0-1

(42' Φλέτσερ)

Τότεναμ - Στόουκ 0-0

Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 2-1

(43' Γκέρα, 82' Λουκακού - 23' Σνόντγκρας)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-2

(14' Κόουλ - 64' Ανιτσέμπε, 73' Πίενααρ)

Λίβερπουλ - Φούλαμ 4-0

(8 Σκέρτελ, 36' Τζέραρντ, 51' Ντάουνινγκ, 92' Σουάρες)

23/12 15:30 Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

23/12 18:00 Τσέλσι - Άστον Βίλα

Τα υπόλοιπα videos της 18ης αγωνιστικής

Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 2-1

Σαουθάμπτον - Σάντερλαντ 0-1

Νιούκαστλ - ΚΠΡ 1-0

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK