18η αγ.: Οκτώ γκολ η Τσέλσι, "δώρο" στη Σίτι από Γιουνάιτεντ

Η Τσέλσι έσπασε τα κοντέρ απέναντι στην Άστον Βίλα, συντρίβοντάς την με 8-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για τη 18η αγωνιστική της Premier League. Δύο βαθμούς πέταξε στην Ουαλία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αντίπαλο τη Σουόνσι (1-1), σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

18η αγ.: Οκτώ γκολ η Τσέλσι, "δώρο" στη Σίτι από Γιουνάιτεντ

Το Μάρτιο του 2010 ήταν 7-1. Περίπου 2,5 χρόνια αργότερα, η Τσέλσι αύξησε τον πήχη και διέσυρε την πιο νεανική ομάδα της Premier League, την Άστον Βίλα, με 8-0, αφήνοντας πίσω της οριστικά την πανωλεθρία στο Μουντιάλ Συλλόγων. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Φερνάντο Τόρες άνοιξε το σκορ με καταπληκτική κεφαλιά κι έδειξε το δρόμο σε 6 συμπαίκτες του, ώστε για πρώτη φορά σε αγώνα Premier League να σκοράρουν 7 διαφορετικοί παίκτες του ίδιου συλλόγου. Η ομάδα του Πολ Λάμπερτ ήταν αδύνατο να αντιδράσει και απλά έβλεπε τα στατιστικά και τα ρεκόρ του αγώνα να παιρνούν μέσα από την εστία του Μπραντ Γκουζάν, ο οποίος... έπιασε και πέναλτι, στερώντας τη χαρά του τέρματος από τον Βραζιλιάνο επιθετικό Λούκας Πιάσον, λίγο πριν τη λήξη.

18η αγ.: Οκτώ γκολ η Τσέλσι, "δώρο" στη Σίτι από Γιουνάιτεντ

Ντάβιντ Λουίζ (με εξαιρετικό φάουλ), Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Φρανκ Λάμπαρντ (στην 500ή συμμετοχή του στην Premier League ως βασικός, 4ος στη σχετική λίστα), Όσκαρ (με πέναλτι) και Εντέν Αζάρ έβαλαν το "λιθαράκι" τους γι' αυτήν την ιστορική νίκη, με τον Ραμίρες να σημειώνει 2 τέρματα, κλείνοντας το σκορ στο 90+1'.

18η αγ.: Οκτώ γκολ η Τσέλσι, "δώρο" στη Σίτι από Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε 2 βαθμούς στην έδρα της Σουόνσι και το 1-1 μείωσε στους 4 τους βαθμούς της διαφοράς από τη Μάντσεστερ Σίτι. Το παιχνίδι του "Λίμπερτι" ήταν εντυπωσιακό στα πρώτα λεπτά, με την ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ να κοιτάζει στα μάτια τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες. Ομοίως οι παίκτες του Άλεξ Φέργκιουσον, που κατάφεραν να νικήσουν τον Μίχελ Φορμ με μία κεφαλιά του Πατρίς Εβρά, προτού πιαστεί στον ύπνο η άμυνά τους και ο Μίτσου ισοφαρίσει με το 13ο φετινό τέρμα του.

18η αγ.: Οκτώ γκολ η Τσέλσι, "δώρο" στη Σίτι από Γιουνάιτεντ

Στο 2ο ημίχρονο οι "κόκκινοι διάβολοι" αύξησαν τους ρυθμούς τους, είχαν 2 δοκάρια με τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Μάικλ Κάρικ, αλλά μόνο μία σύρραξη των ποδοσφαιριστών των δύο αντιπάλων άναψε τα "αίματα" μέχρι να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, που στοίχισε τις ευτυχισμένες γιορτές των "κόκκινων διαβόλων".

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Φερνάντο Τόρες έφτασε τα 59 γκολ σε 84 ματς υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ. Με τους 5 προπονητές που έχει δώσει τα υπόλοιπα 81 ματς στην κατηγορία, μετράει 20 γκολ.

# Για 5η φορά στην ιστορία της Premier League, μία ομάδα φτάνει τα 8 γκολ. Η Τσέλσι είναι η 1η που το πράττει 2 φορές. Τελευταία φορά, το 2010, στο 8-0 επί της Γουίγκαν.

# Ο Λούκας Πιάσον έγινε ο 8ος Βραζιλιάνος που αγωνίζεται για την Τσέλσι στην Premier League, που έχει περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα (έναν λιγότερο έχει η Μάντσεστερ Σίτι).

# Η Άστον Βίλα δέχθηκε για 1η φορά στην ιστορία της στην 1η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος (3.936 ματς) 8 τέρματα.

# Ο Ράφα Μπενίτεθ κατέγραψε την ευρύτερη νίκη του στην Premier League, ξεπερνώντας το 6-0 επί της Ντέρμπι το Σεπτέμβριο του 2007, ως προπονητής της Λίβερπουλ.

# Ο Ισπανός Μίτσου έγινε ο 1ος παίκτης της Σουόνσι που σκοράρει εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Μάιο του 1983 και τον Μπομπ Λάτσφορντ.

# Οι 20.650 θεατές που είδαν από κοντά το Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν ρεκόρ προσέλευσης στο "Λίμπερτι" τη φετινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Γουίγκαν - Άρσεναλ 0-1

(60' πέν. Αρτέτα)

Μάντσεστερ Σίτι - Ρέντινγκ 1-0

(90+3' Μπάρι)

Νιούκαστλ - ΚΠΡ 1-0

(81' Σό. Αμεόμπι)

Σαουθάμπτον - Σάντερλαντ 0-1

(42' Φλέτσερ)

Τότεναμ - Στόουκ 0-0

Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 2-1

(43' Γκέρα, 82' Λουκακού - 23' Σνόντγκρας)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-2

(14' Κόουλ - 64' Ανιτσέμπε, 73' Πίενααρ)

Λίβερπουλ - Φούλαμ 4-0

(8 Σκέρτελ, 36' Τζέραρντ, 51' Ντάουνινγκ, 92' Σουάρες)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

(29' Μίτσου - 16' Εβρά)

Τσέλσι - Άστον Βίλα 8-0

(3' Τόρες, 29' Λουίζ, 34' Ιβάνοβιτς, 58' Λάμπαρντ, 75', 90+1' Ραμίρες, 79' πέν. Οσκαρ, 83' Αζάρ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK