23η αγ.: Ο Ντέμπσεϊ "πάγωσε" τη Γιουνάιτεντ

Με γκολ του Κλιντ Ντέμπσεϊ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τότεναμ ισοφάρισε 1-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προς ικανοποίηση της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μείωσε στους 5 βαθμούς τη διαφορά.

23η αγ.: Ο Ντέμπσεϊ "πάγωσε" τη Γιουνάιτεντ

Ο Άλεξ Φέργκιουσον παρατάχθηκε με πολυπρόσωπο κέντρο και δεν άργησε να δικαιωθεί, άσχετα αν ο Ζερμέν Ντεφό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών παιχνιδιού, ο Τομ Κλέβερλι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φαν Πέρσι με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως με τον Ντεφό και λίγα λεπτά αργότερα με τον Γκάρεθ Μπέιλ, όμως, ο Νταβίδ ντε Χέα κράτησε το μηδέν. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους , πάντως, ανήκε στη Γιουνάιτεντ με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Γουέλμπεκ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ντε Χέα βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Κλιντ Ντέμπσεϊ, ενώ ελάχιστες στιγμές νωρίτερα ο Μπέιλ δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα αμφότερες οι ομάδες προώθησαν την μπάλα στα αντίπαλα καρέ ουκ ολίγες φορές, ενώ οι "κόκκινοι διάβολοι" ζήτησαν -και θα μπορούσαν να πάρουν- πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στίβεν Κόλκερ στον Γουέιν Ρούνεϊ (65ο λεπτό).

Το ρολόι σημάδευε το τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Τότεναμ επιχειρούσε μία ακόμη σέντρα προς τα φιλοξενούμενα καρέ. Ο Ντε Χέα προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να την εξουδετερώσει, ο Άαρον Λένον έκανε το γύρισμα και ο ολομόναχος Ντέμπσεϊ δεν δυσκολεύτηκε να χαρίσει το βαθμό στην ομάδα του.

23η αγ.: Ο Ντέμπσεϊ "πάγωσε" τη Γιουνάιτεντ

Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι, η οποία κάτω από σφοδρή χιονόπτωση στο Λονδίνο, επιβλήθηκε της Άρσεναλ με 2-1 στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής και εδραιώθηκε στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Οι "μπλε" μετρούσαν μόλις μία νίκη στα τελευταία 7 ματς πρωταθλήματος στο "Στάμφορντ Μπριτζ", αλλά μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μέσα σε ένα τέταρτο είχαν σκοράρει δις. Πρώτα ο MVP του αγώνα, Χουάν Μάτα (σε μία φάση που άρχισε από φάουλ κατά των φιλοξενουμένων, το οποίο δεν καταλογίστηκε) και στη συνέχεια ο Φρανκ Λάμπαρντ με πέναλτι (σκόραρε για 8η φορά στα τελευταία 10 ματς που άρχισε βασικός) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στο συγκρότημα του Ράφα Μπενίτεθ.

Η Άρσεναλ είχε καλό ρυθμό, έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πήρε τον έλεγχο από τους γηπεδούχους. Οι εναλλαγές θέσεων μπέρδευε τους αμυνόμενους των "κανονιέρηδων" και μόνο όταν ο Θίο Γουόλκοτ, μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου, εκμεταλλεύθηκε την καταπληκτική ασίστ του Σάντι Καθόρλα, το ματς άρχισε από την αρχή.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές μάχες στο κέντρο και στα τελευταία λεπτά πόνταραν στις αντεπιθέσεις. Οι κούρσες του (εξαιρετικού) Ραμίρες και ο Ντεμπά Μπα (πέρασε αλλαγή στο τέλος στη θέση του Τόρες) θα μπορούσαν να "κλειδώσουν" τη νίκη, αλλά ο Σενεγαλέζος έχασε μοναδική ευκαιρία στο τέλος (έδιωξε στη γραμμή ο Τόμας Βερμάελεν) και το άγχος διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Σε ρυθμούς twitter

23η αγ.: Ο Ντέμπσεϊ "πάγωσε" τη Γιουνάιτεντ

# Υπάλληλοι του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" ξεπαγώνουν τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να διεξαχθεί η αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε νικήσει και στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος που είχε σκοράρει ο Φαν Πέρσι. Την Κυριακή (20/01) δεν κατάφερε να σημειώσει τη 15η για λίγα δευτερόλεπτα.

# Οι φίλοι της Τσέλσι φώναζαν "Αρσέν Βενγκέρ, θέλουμε να μείνεις", πικάροντας τους ανθρώπους της Άρσεναλ στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

# Ο Φρανκ Λάμπαρντ σκόραρε για 41η φορά με εκτέλεση πέναλτι στην Premier League. Μόνο ο Άλαν Σίρερ έχει περισσότερα γκολ από τη βούλα (56). Το γκολ αυτό ήταν το 90ό των "μπλε" από πέναλτι στην Premier League, περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο.

# Ο Λάμπαρντ έφτασε τις 60 νίκες στην Premier League απέναντι σε ομάδες του Λονδίνου και απέχει 3 από το ρεκόρ του Ράιαν Γκιγκς.

# Ο Θίο Γουόλκοτ σημείωσε το 9ο τέρμα του στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ από το 2010-2011.

# Η Άρσεναλ έχει τη χειρότερη συγκομιδή από τότε που ανέλαβε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ισοφάρισε τους 34 βαθμούς της σεζόν 1995-96.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Λίβερπουλ - Νόριτς 5-0

(26' Χέντερσον, 36' Σουάρες, 59' Στάριτζ, 66' Τζέραρντ, 74' αυτ. Μπένετ)

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 2-0

(2', 69' Σίλβα)

Νιούκαστλ - Ρέντινγκ 1-2

(35' Καμπάιγ - 71', 77' Λε Φοντρ)

Σουόνσι - Στόουκ 3-1

(49' Ντέιβις, 57', 80' Ντε Γκουζμάν - 91' Όουεν)

Γουέστ Χαμ - ΚΠΡ 1-1

(68' Κόουλ - 14' Ρεμί)

Γουίγκαν - Σάντερλαντ 2-3

(4' αυτ. Βον, 79' Ενρίκες - 17' πέν. Γκάρντνερ, 20', 42' Φλέτσερ)

Γουέστ Μπρομ - Άστον Βίλα 2-2

(49' Μπραντ, 83' Οντεμβίγκι - 12' Μπεντέκε, 31' Αγκμπονλαχόρ)

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-1

(6' Μάτα, 16' πέν. Λάμπαρντ - 58' Γουόλκοτ)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

(93' Ντέμπσεϊ - 25' Φαν Πέρσι)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Σαουθάμπτον - Έβερτον (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK