25η αγ.: Λυτρωτής ο Ρούνεϊ για Γιουνάιτεντ, ξύλο και νίκη για Νιούκαστλ επί της Τσέλσι

Το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ στο 79ο λεπτό έκαμψε την αντίσταση της Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη και διατήρησε σε απόσταση ασφαλείας από τον ανταγωνισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεκάλεπτη διακοπή λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης στο "Κρέιβεν Κότατζ". Η Νιούκαστλ χρησιμοποίησε κάθε μέσο απέναντι στην Τσέλσι και πήρε μία περιπετειώδη νίκη 3-2 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", με τον Ντεμπά Μπα να αποδοκιμάζεται από το πρώην κοινό του. Δύσκολη νίκη για Άρσεναλ επί της σκληροτράχηλης Στόουκ.

25η αγ.: Λυτρωτής ο Ρούνεϊ για Γιουνάιτεντ, ξύλο και νίκη για Νιούκαστλ επί της Τσέλσι

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι αντιπροσωπεύει το νέο, το φρέσκο, το ελκυστικό. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, όμως, είναι πάντα ο κορυφαίος Άγγλος επιθετικός και κάθε φορά που κάποιος τον υποτιμάει, εκείνος απαντά δίχως δισταγμό. Ο 26χρονος άσος έφτασε τα 10 γκολ στα τελευταία 10 ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της έδωσε τη νίκη 1-0 μέσα στο "Κρέιβεν Κότατζ" (με 10λεπτη διακοπή λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης) επί της Φούλαμ, με συνέπεια να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από τη διώκτριά της, Μάντσεστερ Σίτι.

25η αγ.: Λυτρωτής ο Ρούνεϊ για Γιουνάιτεντ, ξύλο και νίκη για Νιούκαστλ επί της Τσέλσι

Οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν 2 δοκάρια με τους Πατρίς Εβρά και Ρούνεϊ στο 1ο ημίχρονο (οι Λονδρέζοι είχαν ένα με τον Μπράιαν Ρουίς), αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Ο Άλεξ Φέργκιουσον έριξε στο ματς τον Χαβιέρ Ερνάντες, ο οποίος με την υποστήριξη των Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι έκανε ακόμα πιο επιθετικούς τους φιλοξενουμένους, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και ο Ράιαν Γκιγκς για την 650η συμμετοχή του στην Premier League. Η απάντηση του Μάρτιν Γιολ ήταν το ντεμπούτο του Ούρμπι Εμάνουελσον στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη στο 69ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα και με το παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, ένα λάθος του Φιλίπ Σεντέρος έφερε τον Ρούνεϊ σε θέση βολής. Ο Άγγλος έπιασε ένα όμορφο πλασέ και έδωσε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ.

25η αγ.: Λυτρωτής ο Ρούνεϊ για Γιουνάιτεντ, ξύλο και νίκη για Νιούκαστλ επί της Τσέλσι

Ματιέ Ντεμπισί, Μουσά Σισοκό, Γιοάν Γκουφράν. Τρεις νεοφερμένοι (και απαραιτήτως γαλλοαναθρεμμένοι) στη βασική ενδεκάδα της Νιούκαστλ κι όμως την προσοχή του κοινού στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" προσέλκυσε ένας αντίπαλος. Ο Ντεμπά Μπα, ο πρώτος σκόρερ των "καρακαξών"... φέτος, φοράει πια τη φανέλα της Τσέλσι και έτυχε αποδοκιμασιών από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων, που πλέον απέκτησαν νέο... αγαπημένο, μετά τα 2 γκολ του Μουσά Σισοκό (το ένα στις καθυστερήσεις), τα οποία τους έδωσαν τη νίκη 3-2. Το συγκλονιστικό φινάλε οικοδόμησε μία έντονη αρχή, με την... ιδιαίτερη υποδοχή από τον Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι σε μία χαμένη ευκαιρία του Μπα (κλοτσιά στο κεφάλι). Ο Σενεγαλέζος επιθετικός πρώτα φόρεσε μία μάσκα για να προστατευθεί και στη συνέχεια ζήτησε αλλαγή, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει κανονικά.

Σε αυτήν τη φάση ο διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ απέφυγε να καταλογίσει πέναλτι, ενώ δεν απέβαλε ούτε τον Παπίς Ντεμπά Σισέ, όταν στο 2ο ημίχρονο έπιασε από το λαιμό τον Άσλεϊ Κόουλ σε έναν καυγά των 2 αντιπάλων. Η Τσέλσι κατάφερε να αντιδράσει από όλα αυτά, ακόμα και από το γκολ του Χόνας Γκουτιέρες στο 41ο λεπτό. Ο Φρανκ Λάμπαρντ με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ έγινε ο 1ος παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον 10 φορές σε 10 σερί σεζόν στην Premier League και λίγο αργότερα ο Χουάν Μάτα έκανε την ανατροπή για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Σισοκό, όμως, απέδειξε ότι δεν διαθέτει μόνο ανασταλτικές αρετές και στο 68ο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2 και στο 90ό λεπτό της συνάντησης, έδωσε τη νίκη στο συγκρότημα του Άλαν Πάρντιου με 3-2.

25η αγ.: Λυτρωτής ο Ρούνεϊ για Γιουνάιτεντ, ξύλο και νίκη για Νιούκαστλ επί της Τσέλσι

Μπροστά σε αρκετές κενές θέσεις και ένα άψυχο κοινό του "Έμιρεϊτς", η Άρσεναλ δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς, αλλά η μία φορά που το κατάφερε ήταν αρκετή για να της δώσει τη νίκη 1-0 απέναντι στη Στόουκ. Ο Βόσνιος τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων κράτησε από μόνος του το μηδέν για την ομάδα του Τόνι Πούλις που επέδειξε ασυνήθιστη αστάθεια στις στημένες φάσεις.

25η αγ.: Λυτρωτής ο Ρούνεϊ για Γιουνάιτεντ, ξύλο και νίκη για Νιούκαστλ επί της Τσέλσι

Δύο φορές ο Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν και μία κεφαλιά του Λοράν Κοσιελνί θα μπορούσαν να καταλήξουν στα δίχτυα εάν δεν βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα ο Μπέγκοβιτς, ο οποίος, πλέον, δίνει μάχη για τη θέση του μετά την απόκτηση του 19χρονου διεθνή Άγγλου τερματοφύλακα, Τζακ Μπάτλαντ. Οι "κανονιέρηδες", οι οποίοι παρατάχθηκαν με τον νεοαποκτηθέντα αριστερό μπακ Νάτσο Μονρεάλ στη βασική σύνθεση, δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση, αλλά έφτασαν στο γκολ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση φάουλ (και κόντρα) του Λούκας Ποντόλσκι στο 78ο λεπτό. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι Λονδρέζοι επικράτησαν μόλις για 2η φορά στα τελευταία 6 παιχνίδια τους, πλησιάζοντας κι άλλο στις ευρωπαϊκές θέσεις.

Σε ρυθμούς twitter

# Μόνο ο Άλαν Σίρερ έχει σημειώσει τουλάχιστον 10 γκολ σε περισσότερες από τις 10 χρονιές του Φρανκ Λάμπαρν (11), αλλά δεν ήταν συνεχόμενες.

# Το 0-0 της ΚΠΡ με τη Νόριτς ήταν η 700ή "λευκή" ισοπαλία στην ιστορία της Premier League (σε 8.087 ματς) και η 62η του Χάρι Ρέντναπ (περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή).

# Ένα πρόβλημα με τους προβολείς στο "Κρέιβεν Κότατζ" δημιούργησε μία... ρομαντική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με συνέπεια το παιχνίδι της Φούλαμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διακοπεί, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

ΚΠΡ - Νόριτς 0-0

Άρσεναλ - Στόουκ 1-0

(78' Ποντόλσκι)

Έβερτον - Άστον Βίλα 3-3

(21' Ανιτσέμπε, 69', 90+3' Φελαϊνί - 2', 61' Μπεντέκε, 24' Αγκμπονλαχόρ)

Νιούκαστλ - Τσέλσι 3-2

(41' Γκουτιέρες, 68', 90' Σισοκό - 55' Λάμπαρντ, 61' Μάτα)

Ρέντινγκ - Σάντερλαντ 2-1

(8', 85' Κεμπέ - 29' πέν. Γκάρντνερ)

Γουέστ Χαμ - Σουόνσι 1-0

(77' Κάρολ)

Γουίγκαν - Σαουθάμπτον 2-2

(25' Κάλντγουελ, 90' Μαλόνεϊ - 64' Λάμπερτ, 85' Σνέιντερλιν)

Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

(79' Ρούνεϊ)

03/02 15:30 Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ

03/02 18:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ

Τα υπόλοιπα videos της 25ης αγωνιστικής

Έβερτον - Άστον Βίλα 3-3

Ρέντινγκ - Σάντερλαντ 2-1

Γουέστ Χαμ - Σουόνσι 1-0

ΚΠΡ - Νόριτς 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK