8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ο Ντέγιαν Λόβρεν ισοφάρισε στο 89' το γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι κι η έκπληξη της σεζόν, Σαουθάμπτον, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο "Ολντ Τράφορντ" από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 8η αγωνιστική της Premier League. Άρσεναλ και Τσέλσι νίκησαν με το ίδιο σκορ (4-1) Νόριτς και Κάρντιφ και καταλαμβάνουν τις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας. Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το Νιούκαστλ η Λίβερπουλ.

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Η ευφορία από την ανανέωση του Αντνάν Γιανουζάι έδωσε τη θέση του σε αισθήματα απόγνωσης και νοσταλγίας της περσινής σεζόν για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είδαν τη Σαουθάμπτον να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από το "Ολντ Τράφορντ" και να αφήνει τους "κόκκινους διαβόλους" 8 βαθμούς και 7 θέσεις μακριά από την κορυφή. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες δεν είχε τόσο άσχημη εικόνα, αλλά απέναντι στην κορυφαία άμυνα της κατηγορίας δυσκολεύθηκε να δημιουργήσει καλές στιγμές. Ένα ακροβατικό του Ρόμπιν φαν Πέρσι που θα ανακηρυσσόταν αυτόματα γκολ της χρονιάς πέρασε λίγο άουτ, αλλά ο Ολλανδός επιθετικό αξιοποίησε ριμπάουντ από τετ α τετ του Γουέιν Ρούνεϊ κι ο Άρτουρ Μπόρουτς νικήθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τον Αύγουστο.

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ο Πολωνός τερματοφύλακας, πάντως, είχε σημαντική βοήθεια στη συνέχεια του αγώνα, αφού πρώτα ένα σουτ του φορμαρισμένου Ρούνεί και μία κεφαλιά του σκόρερ της αναμέτρησης κατέληξαν στα δοκάρια των "Αγίων". Ο Ντάβιντ ντε Χέα έμεινε θεατής για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον Πάμπλο Οσβάλντο να μην κάνει αισθητή την παρουσία του στο... αναπληρωματικό αμυντικό δίδυμο των Τζόνι Έβανς και Φιλ Τζόουνς. Η αδυναμία των γηπεδούχων να "καθαρίσουν" το ματς κι η κατοχή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, τους κόστισε στο 89ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ, ο Ντέγιαν Λόβρεν ισοφάρισε για το συγκρότημα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο που με τον βαθμό της ισοπαλίας βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Φελαϊνί (76' Γουέλμπεκ), Κάρικ, Νανί (69' Γκιγκς), Ρούνεϊ (87' Σμόλινγκ), Γιανουζάι, Φαν Πέρσι

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Μπόρουτς, Κλάιν, Λόβρεν, Φόντε, Σο, Γουανιάμα (83' Ντο Πράντο), Σνεντερλέν, Λαλάνα, Ντέιβις (67' Γουόρντ Πρόουζ), Ροδρίγκες (56' Λάμπερτ), Οσβάλντο

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ο Μεσούτ Εζίλ συνέχισε στο τέμπο που είχε επιβάλλει πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Τζακ Γουίλσιερ διέψευσε τον Αρσέν Βενγκέρ κι η Άρσεναλ επικράτησε με 4-1 της Νόριτς συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία της ως πρωτοπόρος στην Premier League. Ο Γερμανός μέσος σημείωσε δύο τέρματα στο ξέσπασμα των γηπεδούχων στο 2ο ημίχρονο, μετά από μία ληθαργική αρχή στον αγώνα. Το γκολ του Άγγλου μέσου, πάντως, το πρώτο στην καριέρα του στο "Έμιρεϊτς" για το πρωτάθλημα και δεύτερο σερί στην Premier League, έδιωξε το άγχος των Λονδρέζων και λειτούργησε ως (πρόσκαιρη) απάντηση στον Αλσατό τεχνικό και στην εκπεφρασμένη πεποίθησή του ότι ο 21χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής δεν θα αφήσει το στίγμα του ως σκόρερ, αλλά ως δημιουργός.

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ο Γουίλσιερ, πάντως, ακολουθεί το παράδειγμα του Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος μετά από το γκολ που σημείωσε με την Ουαλία, επέστρεψε στο... σκοράρισμά του για λογαριασμό της Άρσεναλ. Ο διεθνής μέσος μετρούσε 11 γκολ στα πρώτα 151 παιχνίδια του με τους Λονδρέζους, αλλά με αυτό που σημείωσε κόντρα στα "καναρίνια", έφτασε τα 9 στα τελευταία 11 ματς τη φετινή σεζόν. Το τέρμα του Τζόνι Χόσον δεν είχε αντίκρισμα για την ομάδα του Κρις Χιούτον, που δεν κατάφερε να βρει λύσεις σε ένα κέντρο που για πρώτη φορά φέτος περιελάμβανε Εζίλ, Γουίλσιερ, Σάντι Καθόρλα, Μικέλ Αρτέτα και Ράμσεϊ από το 37ο λεπτό, μετά από τον τραυματισμό στο κεφάλι του Ματιέ Φλαμινί.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Φλαμινί (37' Ράμσεϊ), Καθόρλα (59' Ροσίτσκι), Εζίλ, Γουίλσιερ, Ζιρού (78' Μπέντνερ)

Νόριτς (4-1-4-1): Ρούντι, Μάρτιν, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Όλσον, Τετέι (79' Χούλαχαν), Σνόντγκρας, Χόσον, Φερ, Πίλκινγκτον (70' Ρέντμοντ), Χούπερ

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ένα αμφισβητούμενο γκολ του Σαμουέλ Ετό έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεση για την Τσέλσι που επικράτησε 4-1 της Κάρντιφ στο "Στάμφορντ Μπριτζ", με τον Ζοζέ Μουρίνιο, αν και δεν τελείωσε το ματς στον πάγκο λόγω αποβολής, να παραμένει αήττητος για 64ο διαδοχικό παιχνίδι Premier League. Το σερί του έθεσε σε κίνδυνο το λάθος του Ντάβιντ Λουίζ, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Τζόρντον Ματς στο 10' κι έβαλε μπροστά τους Ουαλούς. Οι "μπλε" πίεσαν για την ισοφάριση και τη βρήκαν με έναν... παράτυπο τρόπο, όταν ο Ετό έκλεψε την μπάλα από τον Ντέιβιντ Μάρσαλ την ώρα που ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων την έσκαγε στο έδαφος. Η ενέργεια αυτή απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA, αλλά ο Καμερουνέζος συνέχισε τη φάση και μπορεί να μην σκόραρε, έδωσε όμως την ευκαιρία στον Εντέν Αζάρ να ισοφαρίσει.

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Με την ψυχολογία στο ναδίρ, οι "νεοφώτιστοι" απέτυχαν να προβάλουν περαιτέρω αντίσταση. Οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων ήταν "φωτιά", ενώ κι οι οργανωμένες επιθέσεις αναστάτωναν τους παίκτες του Μάλκι Μακέι, που στο 66' είδαν τον Ετό να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, χωρίς να... παραβεί κανονισμούς. Το τέρμα έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, που βρήκαν ακόμα δύο τέρματα με τους Οσκάρ και Αζάρ και έφτασαν στη νίκη με 4-1 που τους φέρνει ισόβαθμους με τη Λίβερπουλ στην 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Μπέρτραντ (64' Τόρες), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Γουίλιαν, Μάτα (59' Οσκάρ), Αζάρ, Ετό (69' Αθπιλικουέτα)

Κάρντιφ (4-2-3-1): Μάρσαλ, Τεοφίλ Κατρίν, Κόκερ, Τέρνερ, Τέιλορ, Γκούναρσον (81' Γκεστέντ), Μέδελ (56' Κιμ), Γουίτιγχαμ, Ματς, Κάουι, Οντεμβίγκι (67' Κάμπελ)

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει δύο φορές στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" κόντρα στη Νιούκαστλ των 10 παικτών, αλλά απέσπασε ισοπαλία 2-2 και παραμένει στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας. Η αναμέτρηση κάθε χρονιά "μυρίζει" γκολ και φέτος την αρχή έκανε ο Γιοαν Καμπάιγ με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ στο 23ο λεπτό. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, με το καθιερωμένο πλέον 3-4-1-2, επιχείρησε με το δίδυμο Ντάνιελ Στάριτζ και Λουίς Σουάρες να διασπάσει την προβληματική αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, αλλά αυτό το... πέτυχε ο Μαπού Γιανγκά Εμπιουά, ο οποίος ανέτρεψε στην περιοχή τον Ουρουγουανό επιθετικό των φιλοξενουμένων και αποβλήθηκε. Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κι έφτασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα στην 449η συμμετοχή του, κυνηγώντας τους Ρόμπι Φάουλερ (128) και Μάικλ Όουεν (118).

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ο Άλαν Πάρντιου έριξε στο ματς τον Πολ Ντάμετ στο ημίχρονο για να ενισχύσει τα μετόπισθεν, ωστόσο ο Ουαλός τον δικαίωσε κι επιθετικά, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στις "καρακάξες" στο 57'. Με παίκτη λιγότερο, η Νιούκαστλ άφησε χώρο στους φιλοξενούμενους, αλλά με αρνητικό τον Χατέμ Μπεν Αρφά, δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Σιμόν Μινιολέ. Οι οπισθοχωρήσεις των παικτών της Λίβερπουλ ήταν γρήγορες κι έτσι η πραγματική δράση μεταφέρθηκε στην εστία του Τιμ Κρουλ. Στο 72ο λεπτό ο Στάριτζ ισοφάρισε με κοντινό πλασέ και λίγο αργότερα ο Σουάρες είχε δοκάρι, αποτυγχάνοντας να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, που, πάντως, παρέμεινε για 8ο σερί εκτός έδρας ματς Premier League αήττητη.

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Κρουλ, Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Γιανγκά Εμπιουά, Σαντόν, Καμπάιγ (78' Ανίτα), Τιοτέ, Μπεν Αρφά (Σα. Αμεόμπι), Σισοκό (46' Ντάμετ), Γκουφράν, Ρεμί

Λίβερπουλ (3-4-1-2): Μινιολέ, Τουρέ, Σκέρτελ, Σακό (63' Αλμπέρτο), Τζόνσον (83' Στέρλινγκ), Χέντερσον, Τζέραρντ, Σισοκό, Μόουζες, Στάριτζ, Σουάρες

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Στο "Άπτον Παρκ" βρήκε την πρώτη νίκη της σεζόν μακριά από την έδρα της η Μάντσεστερ Σίτι. Η Γουέστ Χαμ βρισκόταν ακόμα σε... hangover από τον θρίαμβο στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και υπέκυψε στους "πολίτες" με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε καλή μέρα και η συνεργασία Φερναντίνιο, Άλβαρο Νεγρέδο και Σέρχιο Αγκουέρο έφερε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 16ο λεπτό από τον Αργεντινό. Οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και καθόρισαν το τέμπο και μετά από το γκολ που σημείωσαν, με συνέπεια να διατηρήσουν το προβάδισμα με σχετική ευκολία.

8η αγ.: Σοκ για Γιουνάιτεντ, τεσσάρες για Άρσεναλ, Τσέλσι, έσωσε τον βαθμό η Λίβερπουλ

Ο Αγκουέρο "χτύπησε" ξανά στο 51ο λεπτό μετά από έξυπνο φάουλ του επίσης πολύ καλού Ντάβιντ Σίλβα κι έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα νίκης στη Σίτι. Ο Ρικάρντο Βαζ Τε, πάντως, έβαλε ξανά στο ματς τα "σφυριά" με το τέρμα που σημείωσε λίγα λεπτά αργότερα και για ένα 20λεπτο κυριάρχησε νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Τη λύση έδωσε ο Σίλβα στο 80' και με σουτ έγραψε το 3-1 για τους "πολίτες" που σκαρφάλωσαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Γιασκελάινεν, Ντεμέλ (85' Ο' Μπράιεν), Τόμκινς, Ρέιντ, Ρατς, Ντάουνινγκ, Νομπλ, Νόλαν (83' Πέτριτς), Μόρισον, Βαζ Τε (65' Τζάρβις), Ντιαμέ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Γκαρθία, Νάστασιτς, Κλισί, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί (74' Μίλνερ), Αγκουέρο (82' Γιόβετιτς), Σίλβα, Νεγρέδο (66' Κολάροφ)

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτυχε να κερδίσει εντός έδρας σερί παιχνίδια στην Premier League για πρώτη φορά από την περίοδο Απρίλιος - Αύγουστος 2007 (3 ματς). Η φετινή συγκομιδή στο "Ολντ Τράφορντ", μάλιστα, είναι η χειρότερη από το 2005-2006 (5 πόντοι από τους 12 δυνατούς, όπως και φέτος).

# Ο Πετρ Τσεχ έφτασε τις 300 εμφανίσεις με την Τσέλσι στην Premier League.

# Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με την Τότεναμ, με βοηθό διαιτητή να δέχεται καπνογόνο στην πλάτη.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

14:45 Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 2-2

(23' Καμπάιγ, 57' Ντάμετ - 42' πέν. Τζέραρντ,. 72' Στάριτζ)

17:00 Άρσεναλ - Νόριτς 4-1

(18' Γουίλσιερ, 58', 88' Εζίλ, 83' Ράμσεϊ - 70' Χόσον)

17:00 Τσέλσι - Κάρντιφ 4-1

(33', 82' Αζάρ, 66' Ετό, 78' Οσκάρ - 10' Ματς)

17:00 Έβερτον - Χαλ 2-1

(8' Μιραλάς, 57' Πίενααρ - 30' Σαγκμπό)

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 1-1

(26' Φαν Πέρσι - 89' Λόβρεν)

17:00 Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 0-0

17:00 Σουόνσι - Σάντερλαντ 4-0

(57' αυτ. Μπάρντσλεϊ, 58' Ντε Γκούζμαν, 64' πέν. Μπονί, 80' Τσίκο)

19:30 Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

(58' Βαζ Τε - 16', 51' Αγκουέρο, 80' Σίλβα)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

18:00 Άστον Βίλα - Τότεναμ 0-2

(31' Τάουνσεντ, 69' Σολδάδο)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

22:00 Κρίσταλ Πάλας - Φούλαμ

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Στόουκ (4-1-4-1): Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόκρος, Χουτ, Πίτερς, Ενζονζί, Γουόλτερς, Άνταμ, Άιρλαντ, Ασαϊντί, Αρναούτοβιτς

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Μάιχιλ, Τζόουνς, Μακόλεϊ, Όλσον, Ρίτζγουελ, Γιάκομπ, Μουλουμπί, Αμαλφιτανό, Μπεραϊνό, Σεσενιόν, Ανιτσέμπε

Έβερτον (4-4-1-1): Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς, Μιραλάς, Μακάρθι, Μπάρι, Όσμαν (56' Πίενααρ), Μπάρκλεϊ (80' Νέισμιθ), Λουκάκου (68' Κονέ)

Χαλ (4-4-1-1): Μακγκρέγκορ, Ροσίνιορ (66' Μπόιντ), Φαγέ, Ντέιβις, Φιγκερόα, Ελμοχαμαντί, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Μπρέιντι, Αλούκο (74' Κουίν), Γκράχαμ (16' Σαγκμπό)

Σουόνσι (4-2-3-1): Φορμ, Ράνχελ, Τσίκο, Αμάτ, Ντέιβις (51' Τέιλορ), Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν, Ντάιερ, Μίτσου, Ράουτλετζ (81' Ποθουέλο), Μπονί (75' Αλβάρο)

Σάντερλαντ (4-1-4-1): Γουέστγουντ, Τσελούστκα, Ο' Σέι, Ρομπέρζ, Μπάρντσλεϊ, Κάτερμολ, Τζιακερίνι (61' Κόλμπακ), Λάρσον, Γκάρντνερ, Τζόνσον (61' Μπορίνι), Φλέτσερ (82' Άλτιντορ)

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Μπακούνα, Φλάαρ, Μπέικερ, Λούνα, Ελ Αχμαντί (72' Σιλά), Γουέστγουντ, Ντελφ, Γουέιμαν, Κόζακ (61' Μπεντέκε), Αγκμπονλαχόρ (79' Τόνεφ)

Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Γουόκερ, Ντόσον, Κίρικες, Βερτόνγκεν, Παουλίνιο, Σάντρο, Τάουνσεντ, Χόλτμπι (73' Ντεμπέλε), Σίγκουρντσον (66' Λένον), Σολδάδο (87' Ντεφό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK