15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Τα αυτογκόλ έδωσαν τη νίκη 4-1 στη Λίβερπουλ επί της Γουέστ Χαμ και σε συνδυασμό με τις γκέλες των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι απέναντι σε Στόουκ και Σαουθάμπτον αντιστοίχως, οι "κόκκινοι" επέστρεψαν στη 2η θέση της Premier League μετά από 15 αγωνιστικές. Η Νιούκαστλ ακολούθησε το παράδειγμα της Έβερτον και νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ", αφήνοντας τους πρωταθλητές Αγγλίας 12 πόντους μακριά από την κορυφή.

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Η Γουέστ Χαμ ήταν μία από τις 3 ομάδες της Premier League κόντρα στην οποία δεν είχε σκοράρει ο Λουίς Σουάρες και στο παιχνίδι του "Άνφιλντ" τίποτα δεν έδειχνε ότι θα πρόσθετε και τα "σφυριά" στη λίστα του, αφού κάθε φορά που κάποιος τερματοφύλακας μάζευε τα δίχτυα, σκόρερ ήταν ένας... συμπαίκτης του. Στη μάχη των... αυτογκόλ, η Λίβερπουλ αναδείχθηκε νικήτρια με 4-1 και προσπέρασε την Τσέλσι στον πίνακα της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στη Χαλ.

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Το αυτογκόλ του Γκι Ντεμέλ και το... κάτι σαν γκολ του Μαμαντού Σακό (με τον Τζέιμς Κόλινς να αγγίζει την μπάλα αφού είχε περάσει τη γραμμή) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους στο τέλος και στην αρχή 1ου και 2ου ημιχρόνου. Εάν δεν ήταν ο Μάρτιν Σκέρτελ, οι "κόκκινοι" θα είχαν φτάσει σε λιγότερο αγχωτική νίκη. Οι χαμένες ευκαιρίες του 0-0 δεν κόστισαν τελικά στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αφού ο Σουάρες έκανε το χρέος του και πλέον του απομένουν Χαλ και Κάρντιφ στη λίστα του. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, σε δικό του σουτ, ο Τζόι Ο' Μπράιεν παρεμπόδισε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στην εστία της ομάδας του, για το 2ο ματς στην ιστορία της Premier League με 3 αυτογκόλ (Σάντερλαντ - Τσάρλτον τον Φεβρουάριο του 2003 το άλλο).

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκέρτελ, Σακό, Φλάναγκαν (79' Κέλι), Τζέραρντ (56' Λούκας), Άλεν, Χέντερσον, Κουτίνιο, Στέρλινγκ (72' Μόουζες), Σουάρες

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Γιασκελάινεν, Ντεμέλ, Κόλινς, Τόμκινς (56' Ο' Μπράιεν), Μακάρτνεί, Νομπλ, Ντιαμέ, Ντάουνινγκ (45' Τζ. Κόουλ), Νόλαν, Τζάρβις (84' Τέιλορ), Μαϊγκά

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Οι εποχές έχουν αλλάξει φανερά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάποτε περίμεναν μέχρι το τελευταίο λεπτό την ανατροπή στο σκορ και αυτή ερχόταν. Απέναντι στη Νιούκαστλ, οι φίλοι των γηπεδούχων άρχισαν να εγκαταλείπουν το "Ολντ Τράφορντ" πολύ πριν από το έσχατο σφύριγμα του διαιτητή. Ίσως να έφταιγε το γεγονός ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν πίσω στο σκορ με 1-0, αλλά δεν πίεζαν για την ισοφάριση. Ίσως διότι αντιλαμβάνονταν ότι ήταν αναπόφευκτη η 2η σερί εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2002.

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Το γκολ του Γιοάν Καμπάιγ ήρθε λίγες στιγμές μετά από το δοκάρι του Πατρίς Εβρά που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα δεδομένα. Οι Χαβιέρ Ερνάντες και Αντνάν Γιανουζάι απέτυχαν να νικήσουν τον Τιμ Κρουλ, ενώ ο Ρόμπιν φαν Πέρσι που επέστρεψε στην ενδεκάδα είχε γκολ που ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Η αποτυχία της Γιουνάιτεντ να σκοράρει για 2ο σερί εντός έδρας ματς (πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2007) θα μπορούσε να έχει μόνο μία κατάληξη. Με χειρότερη επίθεση από την ουραγό Σάντερλαντ, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες υποτάχθηκε στη Νιούκαστλ για πρώτη φορά εντός έδρας από το 1972, ενώ το συγκρότημα του Άλαν Πάρντιου νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League εν ενεργεία πρωταθλητές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Ντε Χέα, Ράφαελ (76' Βαλένσια), Έβανς, Βίντιτς, Εβρά, Γιανουζάι, Τζόουνς, Κλέβερλι (69' Άντερσον), Νανί (68' Ζαχά), Φαν Πέρσι, Ερνάντες

Νιούκαστλ (4-3-3): Κρουλ, Ντεμπισί (83' Γιανγκά Εμπιουά), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν, Καμπάιγ (78' Σό. Αμεόμπι), Τιοτέ, Ανίτα, Σισοκό, Ρεμί, Γκουφράν (57' Μπεν Αρφά)

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Το πρώτο τέρμα του Ουσαμά Ασαϊντί στην Premier League θα μείνει αξέχαστο και στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος είδε την Τσέλσι να αποτυγχάνει σε ακόμα ένα ματς πρωταθλήματος. Η Στόουκ πήρε τη νίκη 3-2 στο 90' και άφησε τους "μπλε" στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, να ψάχνουν τις αιτίες αυτής της "φτωχής" συγκομιδής. Στο παιχνίδι του "Μπριτάνια", ο Πετρ Τσεχ θα μπορούσε να είναι μία εξ αυτών, αφού μία άστοχη έξοδός του μετά από κόρνερ οδήγησε στο γκολ του Πίτερ Κράουτς στο 42ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μόλις μία φορά στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος ανέπαφη την εστία τους.

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Επιθετικά, ο Αντρέ Σίρλε πήρε τη "σκυτάλη" στο σκοράρισμα από τους φορ της Τσέλσι, ανοίγοντας το σκορ στο 10' και σκοράροντας ξανά στο 53', για να ισοφαρίσει το τέρμα του Στέφεν Άιρλαντ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο είχε να επιδείξει ο Special One, αφού είχε δοκάρι λίγο αργότερα. Σαμουέλ Ετό και Ντεμπά Μπα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς και η "τιμωρία" της Τσέλσι ήρθε στο τέλος από τον 25χρονο ακραίο Μαροκινό, ο οποίος δούλεψε για την ομάδα που κατέχει τα δικαιώματά του, τη Λίβερπουλ.

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Γουίλσον, Μουνιέσα, Ενζονζί, Γουίλαν (86' Παλάσιος), Γουόλτερς (84' Ασαϊντί), Άνταμ (18' Άιρλαντ), Αρναούτοβιτς, Κράουτς

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μικέλ (70' Λάμπαρντ), Σίρλε (70' Ετό), Μάτα, Αζάρ, Τόρες (59' Μπα)

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Αυτήν τη φορά η Μάντσεστερ Σίτι είχε δικαιολογία, αφού αντιμετώπιζε εκτός έδρας την έκπληξη των πρώτων αγωνιστικών, Σαουθάμπτον. Το τελικό 1-1, μάλιστα, αδικεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη, εάν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Το μαγικό φαλτσαριστό σουτ του Ντάνιελ Οσβάλντο ισοφάρισε το γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο πριν ολοκληρωθεί το 1ο ημίχρονο και στο 2ο, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχαν την υπεροχή, αλλά απέτυχαν να την αξιοποιήσουν.

15η αγ.: Η Λίβερπουλ προσπέρασε Τσέλσι, Σίτι, "καρφί" κι από Νιούκαστλ στη Γιουνάιτεντ

Τα πάντα ίσως να ήταν διαφορετικά, εάν ο Αργεντινός σκόρερ των "πολιτών" δεν έχανε μεγάλη ευκαιρία μετά από το τέρμα που σημείωσε. Το 2-0 δεν έγινε ποτέ και η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι εμφάνισε στη συνέχεια το γνωστό, άσχημο εκτός έδρας πρόσωπο, που της κοστίζει διαρκώς βαθμολογικά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα εάν ο Οσβάλντο δεν έμενε στο εκπληκτικό γκολ που σημείωσε και ευστοχούσε στις ευκαιρίες του στο 2ο μέρος, αλλά ακόμα κι έτσι, οι μεν γηπεδούχοι παρέμειναν πάνω από τη Γιουνάιτεντ, οι δε φιλοξενούμενοι μείωσαν την απόσταση από την Τσέλσι.

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Γκαζανίγκα, Τσέιμπερς, Φόντε, Λόβρεν, Σο, Κορκ, Γουόρντ Πρόουζ, Λαλάνα (85' Ραμίρες), Ντέιβις (90' Ριντ), Ροντρίγκεζ, Οσβάλντο (77' Λάμπερτ)

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Παντιλιμόν, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κολάροφ, Μίλνερ (62' Γκαρθία), Φερναντίνιο, Τουρέ (79' Τζέκο), Νασρί, Νεγρέδο (62' Νάβας), Αγκουέρο

Σε ρυθμούς twitter

# Οι φίλοι της Νιούκαστλ στο "Ολντ Τράφορντ" φώναζαν το... γνωστό πλέον " You 're getting sacked in the morning" προς τον Ντέιβιντ Μόγες, ήτοι "θα απολυθείς το πρωί".

# Εκτός αποστολής της Σάντερλαντ έμεινε ο Χάρης Μαυρίας για την εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

14:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 0-1

(61' Καμπάιγ)

17:00 Κρίσταλ Πάλας - Κάρντιφ 2-0

(6' Τζερόμ, 58' Σαμάκ)

17:00 Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 4-1

(42' αυτ. Ντεμέλ, 47' Σακό, 81', 84' αυτ. Ο' Μπράιεν - 66' αυτ. Σκέρτελ)

17:00 Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

(42' Οσβάλντο - 10' Αγκουέρο)

17:00 Στόουκ - Τσέλσι 3-2

(42' Κράουτς, 50' Άιρλαντ, 90' αυτ. Ασαϊντί - 10', 53' Σίρλε)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 0-2

(13' Χούπερ, 89 Φερ)

19:30 Σάντερλαντ - Τότεναμ 1-2

(37' Τζόνσον - 43' Παουλίνιο, 50' αυτ. Ο' Σέι)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

15:30 Φούλαμ - Άστον Βίλα

18:00 Άρσεναλ - Έβερτον

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

22:00 Σουόνσι - Χαλ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Μάιχιλ, Τζόουνς, Μακόλεϊ, Λουγκάνο, Ρίτζγουελ (46' Λονγκ), Γιάκομπ, Μουλουμπί, Αμαλφιτανό (46' Μπεραϊνό), Σεσενιόν, Μπραντ, Ανιτσέμπε (81' Βίντρα)

Νόριτς (4-4-2): Ρούντι, Γουίτακερ (90' Μάρτιν), Τέρνερ, Μπασόνγκ, Όλσον, Ρέντμοντ, Χόσον, Τζόνσον, Φερ, Ελμάντερ (76' Μέρφι), Χούπερ (90' Μπέκιο)

Κάρντιφ (4-4-2): Σπερόνι, Γουόρντ, Γκάμπιντον, Ντιλέινι, Μόξεϊ (25' Μαριάπα), Πάντσεον, Ντικγκακόι, Γέντινακ, Μπάναν (84' Ο' Κιφ), Σαμάκ, Τζερόμ

Κρίσταλ Πάλας (4-5-1): Μάρσαλ, Τεοφίλ Κατρίν, Κόκερ, Τέρνερ, Τζον, Κάουι (45' Νόουαν), Μέδελ, Ματς, Γουίτιγχαμ, Κιμ (60' Οντεμβίγκι), Κάμπελ (68' Κορνέλιους)

Σάντερλαντ (4-4-2): Μανόνε, Τσελούστκα (77' Τζιακερίνι), Ο' Σέι, Μπράουν, Μπάρντσλεϊ, Λάρσον, Κι, Κόλμπακ (67' Κάτερμολ), Τζόνσον (67' Μπορίνι), Άλτιντορ, Φλέτσερ

Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Γουόκερ, Καπού, Ντόσον, Νότον, Παουλίνιο, Ντεμπέλε (73' Σάντρο), Λένον, Χόλτμπι (79' Τάουνσεντ), Σαντλί (84' Σίγκουρντσον), Ντεφό

News 24/7

24MEDIA NETWORK