33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Η Τσέλσι υπερκέρασε άνετα το εμπόδιο της Στόουκ και με το 3-0 πάτησε ξανά στην κορυφή της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε πιο δύσκολα από όσο διαφαίνεται από το τελικό 4-1 τη Σαουθάμπτον στο "Ετιχάντ" και διατηρεί τον τίτλο στο χέρι της μετά από 33 αγωνιστικές. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε 4-0 εκτός έδρας τη Νιούκαστλ με ηγέτη τον Χουάν Μάτα.

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Η κατρακύλα της Τσέλσι θα μπορούσε να σταματήσει μόνο στο... άντρο του Ζοζέ Μουρίνιο, στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όπου για 77ο σερί παιχνίδι έμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα. Το 3-0 επί της Στόουκ προέκυψε χάρη στην καταπληκτική εμφάνιση του Μοχαμέντ Σαλάχ, την πρώτη με τη φανέλα βασικού στους "μπλε". Ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό και αυτός που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ο Φρανκ Λάμπαρντ σκόραρε (με ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Ασμίρ Μπέγκοβιτς) και έπιασε ξανά τον Γουέιν Ρούνεϊ στην 4η θέση των αρχισκόρερ της Premier League.

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ προερχόταν από 13 βαθμούς στα τελευταία 5 παιχνίδια, ωστόσο δεν κατάφερε να αντιδράσει σε αυτόν τον αγώνα και απλά ο Γουίλιαν με σουτ εκτός περιοχής πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Η Τσέλσι επέστρεψε στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας με 2 παιχνίδια περισσότερα από τη Μάντσεστερ Σίτι και ένα περισσότερο από τη Λίβερπουλ που αγωνίζεται την Κυριακή δοκιμάζεται στο Λονδίνο με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ. Στα αξιοσημείωτα κι η επιστροφή του τραυματία Άσλεϊ Κόουλ στο πρωτάθλημα μετά από περίπου 3 μήνες

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (70' Λουίζ), Μάτιτς, Σίρλε (59' Αζάρ), Γουίλιαν (78' Κόουλ), Σαλάχ, Τόρες

Στόουκ (4-3-3): Μπέγκοβιτς, Κάμερον (46' Γουίλκινσον), Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Παλάσιος (46' Άνταμ), Ενζονζί, Γουίλαν, Οντεμβίγκι, Κράουτς (78' Γουόλτερς), Αρναούτοβιτς

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Η Σαουθάμπτον προκάλεσε αρκετά προβλήματα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η ποιότητα ορισμένων παικτών των "πολιτών" έφεραν τη νίκη 4-1 στο "Ετιχάντ" για την 33η αγωνιστική της Premier League. Προσπέρασαν την Τσέλσι, πλησίασαν τη Λίβερπουλ οι διεκδικητές του τίτλου. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς προβάδισμα με πέναλτι του Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έφτασε τα 18 γκολ στη φετινή Premier League, διανύοντας την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Οι "Άγιοι", όμως, δεν υποτάχθηκαν στις ορέξεις των παικτών του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Αντιθέτως, πήραν την κατοχή της μπάλας και έκαναν διαρκώς επιθέσεις προς την εστία του Τζο Χαρτ. Έχοντας κλείσει τους "πολίτες" στο μισό γήπεδό τους, στο 37' κέρδισαν πέναλτι που το εκτέλεσε εύστοχα ο Ρίκι Λάμπερτ, φτάνοντας τα 34 γκολ σε 34 εκτελέσεις στο πρωτάθλημα.

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Αν και έχασαν τον Τζέι Ροντρίγκεζ, πιθανότατα με τραυματισμό που του στερεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν μέχρι τις καθυστερήσεις του 1ου μέρους. Εκεί, ένα γκολ του Σαμίρ Νασρί που προήλθε από εμφανέστατο οφσάιντ του Νταβίδ Σίλβα κι ένα γκολ του Έντιν Τζέκο τους έριξαν στο καναβάτσο. Η Σίτι δεν κινδύνεψε το ίδιο στη συνέχεια, με τον Χάβι Γκαρθία να περνάει στον αγωνιστικό χώρο και να ανακόπτει κάπως την καλή κυκλοφορία των παικτών του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Ο Στέβαν Γιόβετιτς βρέθηκε ξανά την επαφή με τα δίχτυα μετά από τα μέσα Φεβρουαρίου και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κολάροφ, Φερναντίνιο (56' Γκαρθία), Τουρέ, Νάβας, Σίλβα (77' Γιόβετιτς), Νασρί, Τζέκο (65' Νεγρέδο)

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Γκατσανίγκα, Τσέιμπερς, Φόντε, Λόβρεν, Σο, Κορκ (80' Γουανιάμα), Σνεντερλέν, Ντέιβις (75' Γκάλαχερ), Λαλάνα, Ροντρίγκεζ (26' Γουόρντ Πρόουζ), Λάμπερτ

Το live της αναμέτρησης

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Η ομάδα που απέσπασε ισοπαλία από την Μπάγερν Μονάχου δεν θα μπορούσε να "σκοντάψει" στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" απέναντι στην... ανοιξιάτικη Νιούκαστλ, ακόμα κι αν πρόκειται για τη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το τελικό 4-0 επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, αφήνοντας στους "κόκκινους διαβόλους" μία μικρή... χαραμάδα για το Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι "καρακάξες" είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" κι έψαχναν τον πρώτο διπλασιασμό νικών σε αυτό το ζευγάρι από το 1930-1931, όμως δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, παρότι είχαν απέναντί τους μία ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς.

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

Ο Χουάν Μάτα που βρισκόταν στο χορτάρι ανέλαβε τον ρόλο του ηγέτη ελλείψει του τραυματία Γουέιν Ρούνεϊ (αμφίβολος και για το Μόναχο). Με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 39' και στο 50' διπλασίασε τα τέρματά του, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες. Ο Χαβιέρ Ερνάντες επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2013 και σκόραρε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο στο πρωτάθλημα και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αντνάν Γιανουζάι μετά από πάσα του Μάτα.

Νιούκαστλ (4-4-2): Έλιοτ, Σαντόν, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Ανίτα, Γκόσλινγκ, Τιοτέ, Γκουφράν (85' Σό. Αμεόμπι), Ντε Γιονγκ (61' Μπεν Αρφά), Σισέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Λίντεγκααρντ, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Εβρά (64' Μπίτνερ), Φλέτσερ, Φελαϊνί (69' Νανί), Γιανγκ (18' Γιανουζάι), Μάτα, Καγκάβα, Ερνάντες

Σε ρυθμούς twitter

33η αγ.: Επέστρεψε στην κορυφή η Τσέλσι, το χρέος της η Σίτι, ξέσπασε η Γιουνάιτεντ

# Το οφσάιντ στο 2ο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι ακριβώς οριακό.

# Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Κώστας Μήτρογλου και ο Γιώργος Καραγκούνης στην εκτός έδρας νίκη 2-1 της Φούλαμ επί της Άστον Βίλα.

# Χαμός στο " Χόθορνς", όπου ένα σουτ του Γκάρεθ Μακόλεϊ έφτασε στα... δημοσιογραφικά θεωρεία και προκάλεσε ζημιές.

# Η νίκη της Μπόρνμουθ επί της ΚΠΡ έστειλε και μαθηματικά τη Λέστερ στην Premie League της ερχόμενης περιόδου.

# Σε αυτό βοήθησε και η νίκη της Μίντλεσμπρο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) με 1-0 επί της Ντέρμπι.

# Με τον Απόστολο Βέλλιο να αγωνίζεται για 50 λεπτά, η Μπλάκπουλ γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1 από την ουραγό Γιόβιλ.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

14:45 Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 4-1

(3' πέν. Τουρέ, 45_1' Νασρί, 45+4' Τζέκο, 81' Γιόβετιτς - 37' πέν' Λάμπερτ)

17:00 Άστον Βίλα - Φούλαμ 1-2

(70' Χολτ - 61' Ρίτσαρντσον, 86' Ρονταγέγκα)

17:00 Κάρντιφ - Κρίσταλ Πάλας 0-3

(31', 88' Πάντσεον, 71' Λέντλεϊ)

17:00 Χαλ - Σουόνσι 1-0

(39' Μπόντ)

17:00 Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

(39', 50' Μάτα, 65' Ερνάντες, 90+3' Γιανουζάι)

17:00 Νόριτς - Γουέστ Μπρομ 0-1

(16' Αμαλφιτανό)

19:30 Τσέλσι - Στόουκ 3-0

(32' Σαλάχ, 61' Λάμπαρντ, 72' Γουίλιαν)

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

15:30 Έβερτον - Άρσεναλ

18:00 Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

22:00 Τότεναμ - Σάντερλαντ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Άστον Βίλα (4-4-2): Γκουζάν, Λότον, Φλάαρ, Μπέικερ, Μπέρτραντ, Ολμπράιτον (90+1' Μπάουερι), Μπακούνα, Γουέστγουντ, Μπένετ (66' Τόνεφ), Χολτ, Γουέιμαν

Φούλαμ (4-4-1-1): Στόκντεϊλ, Ρίτερ, Χάιτινχα (83' Ρίισε), Χάνγκελαντ, Αμορεμπιέτα, Κασαμί (46' Ντετζαγκά), Ντιαρά, Σίντγουελ, Ρίτσαρντσον, Χόλτμπι, Γούντροου (46' Ρονταγέγκα)

Κάρντιφ (4-1-3-2): Μάρσαλ, Τεοφίλ Κατρίν, Κόκερ, Τέρνερ, Τέιλορ, Μέδελ, Ζαχά (62' Νόουαν), Μάτς, Ντάλι (72' Μπέλαμι), Κάμπελ, Τζόουνς (78' Κάουι)

Κρίσταλ Πάλας (4-2-3-1): Σπερόνι, Μαριάπα, Ντιλέινι, Νταν, Γουόρντ, Ντίκγκατσοϊ, Γέντινακ, Πάντσεον, Λέντλεϊ (79' Παρ), Μπολάσι (64' Σαμάκ), Τζερόμ (83' Μάρεϊ)

Χαλ (4-4-2): Χάρπερ, Ροσίνιορ, Τσέστερ, Ντέιβις, Φιγκερόα (75' Κόρεν), Ελ Μοχαμαντί, Λίβερμορ, Μέιλερ, Μπόιντ, Γέλαβιτς (90+1' Σαγκμπό), Λονγκ (64' Αλούκο)

Σουόνσι (4-2-3-1): Φορμ, Ράνχελ, Γουίλιαμς, Τσίκο, Ντέιβις, Σέλβεϊ, Μπρίτον (83' Λίτα), Ντε Γκούζμαν (46' Ντάιερ), Μίτσου (66' Πάμπλο), Ράουτλετζ, Μπόνι

Νόριτς (4-4-1-1): Ρούντι, Μάρτιν, Γιόμπο, Μπασόνγκ, Όλσον (81' Γκουτιέρες), Σνόντγκρας, Χόσον, Τετέ, Χούλαχαν (64' Ρέντμοντ), Ελμάντερ (70' Μπέτσιο), Χούπερ

Γουέστ Μπρομ (4-4-1-1): Φόστερ, Ρέιντ, Μακόλεϊ, Όλσον, Ρίτζγουελ, Αμαλφιτανό, Μόρισον, Μουλουμπού, Ντόρανς (77' Γκέρα, 83' Ο' Νιλ), Σεσενιόν, Βίντρα (71' Μπεραϊνό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK