Τον εξευτέλισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παίρνει στο Λονδίνο την εκδίκησή του!

Ο Ντέιβιντ Μόγιες γνώρισε την κατακραυγή για την κάκιστη πορεία του στην Γιουνάιτεντ της μετα-Φέργκιουσον εποχής όμως τώρα παίρνει ρεβάνς με ένα σπουδαίο προσωπικό ρεκόρ.

West Ham United manager David Moyes walks before the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at the London stadium in London, Saturday, Dec. 9, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
West Ham United manager David Moyes walks before the English Premier League soccer match between West Ham United and Chelsea at the London stadium in London, Saturday, Dec. 9, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Όταν το καλοκαίρι του 2013 ο Άλεξ Φέργκιουσον αποχωρούσε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 27 χρόνια δυναστείας στο "Ολντ Τράφορντ", η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων" άκουγε τις υποδείξεις του και επέλεγε τον Ντέιβιντ Μόγιες ως διάδοχό του, με την πίστη πως η μακρόχρονη θητεία του στην Έβερτον ήταν ικανό εφόδιο για να σταθεί στον δικο της πάγκο.

Δυστυχώς για την ομάδα του Μάντσεστερ, όχι μόνο δεν εισακούστηκαν οι ευχές της αλλά έφτασε στο σημείο να απολύσει τον Μόγιες πριν καν ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν στον πάγκο, κάνοντάς τον έτσι τον προπονητή με την πιο σύντομη θητεία στο σύλλογο!

Μόλις 10 μήνες άντεξε ο Σκωτσέζος τεχνικός, ο οποίος τη στιγμή της αποχώρησής του είχε την Γιουνάιτεντ στην 7η θέση της βαθμολογίας, 13 πόντους μάλιστα πίσω από την 4η Άρσεναλ τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, κάτι που σήμαινε πως για πρώτη φορά μετά το 1995 η Γιουνάιτεντ δεν θα προκρινόταν στο Champions League και για πρώτη φορά επί εποχής Premier League θα έμενε εκτός 3άδας.

Τον εξευτέλισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παίρνει στο Λονδίνο την εκδίκησή του!

Από τότε ο Μόγιες έπεσε αρκετές φορές θύμα ισοπεδωτικής κριτικής και πρωτοφανούς χλευασμού, από τη στιγμή μάλιστα που απέτυχε κατά σειρά σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σάντερλαντ, ωστόσο φαίνεται πως εδώ και λίγους μήνες βρήκε την ομάδα που του ταιριάζει!

Αυτή είναι η Γουέστ Χαμ την οποία κοουτσάρει από τον Νοέμβριο και έχει καταφέρει να την βγάλει εκτός επικίνδυνης ζώνης, "ανασταίνοντας" τους Αρναούτοβιτς και Λαντσίνι που με αυτόν στον πάγκο είναι εντυπωσιακοί, ενώ με τον προκάτοχό του Μπίλιτς, αποκαρδιωτικοί.

Το κερασάκι στην τούρτα ωστόσο ο 54χρονος τεχνικός το πρόσθεσε το βράδυ του Σαββάτου, με την Γουέστ Χαμ να διαλύει 4-1 εκτός έδρας την Χάντερσφιλντ (μεγάλοι πρωταγωνιστές οι δύο φορ που πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ) και τον ίδιο να μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ.

West Ham's manager David Moyes shouts from the side line during the English Premier League soccer match between West Ham and Arsenal at the London stadium in London, Wednesday, Dec. 13, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
West Ham's manager David Moyes shouts from the side line during the English Premier League soccer match between West Ham and Arsenal at the London stadium in London, Wednesday, Dec. 13, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Πρόκειται για αυτό που περιλαμβάνει προπονητές με τουλάχιστον 200 νίκες στον πάγκο ομάδων στην Premier League, με τον Μόγιες να έχει πλέον 200 και να συνοδεύει τους Άλεξ Φέργκιουσον (528), Αρσέν Βενγκέρ (468) και Χάρι Ρέντναπ (236).

"Και μόνο που είμαι δίπλα σε αυτά τα σπουδαία ονόματα της προπονητικής είναι πολύ τιμητικό", δήλωσε ο Μόγιες όταν ενημερώθηκε για το ρεκόρ, δείχνοντας να έχει αφήσει πίσω του τον εφιάλτη διαρκείας που έζησε στο "Ολντ Τράφορντ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK