ΒΟΜΒΕΣ από Σούνες: Απέρριψα από τη Λίβερπουλ τους Σμάιχελ και Καντονά!

Δύο θρύλοι της Λίβερπουλ, ο Ερίκ Καντονά και ο Πέτερ Σμάιχελ. Αυτή θα μπορούσε να είναι η αναφορά στους δύο βετεράνους, εάν ο Γκρέιαμ Σούνες έκανε το... σωστό, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να υπογράψει το δίδυμο που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΒΟΜΒΕΣ από Σούνες: Απέρριψα από τη Λίβερπουλ τους Σμάιχελ και Καντονά!

Ο προπονητής των "κόκκινων" από το 1991 μέχρι το 1994 αποκάλυψε πώς... προσπέρασε τις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ προς το καλύτερο και φυσικά εκείνη των "κόκκινων διαβόλων" προς το χειρότερο.

Στο βιβλίο του Σάιμον Χιουζ "Men In White Suits", που πραγματεύεται εμπειρίες των ανθρώπων της Λίβερπουλ τη δεκαετία του '90, φιλοξενούνται και δηλώσεις του σπουδαίου Σκοτσέζου μέσου που πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα, 2 λιγκ καπ και 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών με τους "κόκκινους".

Ο Σούνες διηγήθηκε πώς έχασε μέσα από τα χέρια του τον γιγαντόσωμο Σμάιχελ, ο οποίος τον... παρακαλούσε να ενταχθεί στην ομάδα της καρδιάς του!

"Ο Ρον Γέιτς ήταν ο επικεφαλής σκάουτ και ήρθε στο γραφείο μου μία ημέρα, δείχνοντάς μου ένα γράμμα. Έγραφε 'είμαι ένας Δανός τερματοφύλακας, ο οποίος είναι οπαδός της Λίβερπουλ μία ζωή. Είμαι πρόθυμος να ταξιδέψω με δικά μου έξοδα. Μπορώ να έρθω στο Μέλγουντ για μία εβδομάδα δοκιμών;"

"Προσπαθούσα να εκτοπίσω τον Μπρους Γκρόμπελααρ, αλλά αυτό αποδείχθηκε δύσκολο. Σκέφτηκα ότι εάν εμφανιζόταν κι άλλος τερματοφύλακας, τότε θα υπήρχαν περισσότερα προβλήματα με τον Μπρους, οπότε δεν συνέβη".

Ακολούθως, ο πρώην προπονητής των Ρέιντζερς, Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ, μίλησε για την έτερη περίπτωση για την οποία μετάνιωσε οικτρά.

"Παίξαμε με την Οσέρ στο Κύπελλο UEFA. Μετά από το παιχνίδι, ο Μισέλ Πλατινί χτυπάει την πόρτα του γραφείου μου και έρχεται μέσα. Μου λέει ότι έχει έναν παίκτη για μέναν, έναν 'κανονικό παίκτη'. Μου αναφέρει και ότι είχε ένα πρόβλημα στη Γαλλία, αλλά θα ήταν τέλειος για τη Λίβερπουλ".

"Ο παίκτης ήταν ο Ερίκ Καντονά. Του απάντησα: 'Κοίτα, έχω πολλά ανοιχτά μέτωπα εδώ αυτήν τη στιγμή. Δεν χρειάζομαι άλλους μπελάδες'. Ήταν ακόμα μία κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να ήμουν πιο ανοιχτόμυαλος".

Ο Σμάιχελ πήρε μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ από την Μπρόντμπι το 1991 και κατέκτησε 15 τρόπαια στην 8ετή καριέρα του στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ ήταν ο αρχηγός της ομάδας του Άλεξ Φέργκιουσον στον θρίαμβο της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, στον τελικό του Champions League το 1999.

Ο Καντονά έγινε συμπαίκτης του έναν χρόνο μετά, έχοντας αρχικά πάρει μεταγραφή στη Λιντς και πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα σε 5 χρόνια, μετά από 26 σεζόν "ξηρασίας" για τους "κόκκινους διαβόλους". Σκόραρε σε δύο τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας, τον έναν απέναντι στη Λίβερπουλ το 1996 και κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν το 1994 (σε ψηφοφορία μεταξύ των συμπαικτών του) και το 1996 (σε ψηφοφορία μεταξύ ποδοσφαιρικών συντακτών).

News 24/7

24MEDIA NETWORK