Από την καθιέρωση στη Μπάρτσα, ο Βαλβέρδε τον έστειλε στη 10η της Αγγλίας

Ο Νεϊμάρ ήταν με το ένα πόδι εκτός "Καμπ Νου" και η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να επαναφέρει στο κλαμπ τον Ζεράρ Ντελοφέου. Ο 23χρονος ήρθε για να καθιερωθεί αλλά υπολόγισε χωρίς τον Βαλβέρδε που τον έστειλε στη 10η της Αγγλίας.

FC Barcelona's coach Ernesto Valverde looks on prior of the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Nov. 4, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's coach Ernesto Valverde looks on prior of the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Nov. 4, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ζεράρ Ντελοφέου χρειάστηκε να αποδείξει πολλά για να πείσει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα να μετανιώσουν που τον έδιναν δανεικό και εν τέλει τον πούλησαν το '15 στην Έβερτον έναντι 6.000.000 ευρώ.

Για τον 23χρονο άσο το περασμένο καλοκαίρι ήταν ονειρικό, καθώς πηγαίνοντας στη Μίλαν από την Έβερτον (πάλι δανεικός) "ανάγκασε" την Μπάρτσα με τις εμφανίσεις του να πληρώσει 12.000.000 ευρώ για να τον φέρει πίσω στο "Καμπ Νου".

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον Ισπανό, καθώς κατά την επιστροφή του οι "μπλαουγκράνα" αποχωριζόντουσαν τον Νεϊμάρ, ωστόσο δεν είχαν συμφωνήσει ακόμη με τον Βαλβέρδε.

Πολλοί πίστεψαν ότι ο Ντελοφέου είχε τις δυνατότητες για να καλύψει το τεράστιο κενό του Βραζιλιανού.

Αντίθετα, όμως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πείστηκε. Έδωσε ευκαιρίες στον ποδοσφαιριστή, εκείνος δεν τις εκμεταλλεύτηκε και σαν μην έφτανε αυτό ήρθε και ο Ντεμπελέ στη Βαρκελώνη ως αντί-Νεϊμάρ με πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Και που τραυματίστηκε βέβαια ο πρώην άσος της Ντόρτμουντ, ο Βαλβέρδε δεν εμπιστεύτηκε τον Ντελοφέου και έδωσε το "ok" για παραχώρησή του ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Παρότι το όνομά του έχει παίξει για κλαμπ μεγέθους όπως η Ίντερ, τελικά, ο Ισπανός winger κατέληξε στην πρώην ομάδα του Μάρκο Σίλβα, Γουότφορντ, η οποία βρίσκεται στην 10η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK