Αποζημίωση - μαμούθ αξιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων του "Χίλσμπορο"

Μία ακόμη νομική μάχη για τους συγγενείς των θυμάτων του "Χίλσμπορο" μόλις ξεκινά.

Αποζημίωση - μαμούθ αξιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων του "Χίλσμπορο"

Στην αντεπίθεση περνούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του "Χίλσμπορο" μετά τη δικαίωσή τους από την αγγλική δικαιοσύνη η οποία, με χαρακτηριστική καθυστέρηση είναι η αλήθεια, κατέληξε στο συμπέρασσμα ότι για την απώλεια των 96 ζωών ευθύνεται η Αστυνομία.

Οπως έγινε την Μ. Πέμπτη γνωστό οικογένειες που έχασαν ένα τουλάχιστον μέλον τον Απρίλιο του 1989 στο περιστατικό που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Αγγλία και όχι μόνο, αξιώνουν αποζημίωση από την Αστυνομία ύψους 19ερ λιρών!

Σ΄αυτό το ύψος υπολογίστηκε το ποσό που δαπάνησαν οι Αρχές έτσι ώστε να δικαιολογήσουν και να υπερασπιστούν τις πράξεις τους οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο 96 ανθρώπων!

Οι αιτούντες αποζημίωση ανέρχονται περίπου στους 400. Στη σχετική αγωγή τους αναφέρουν ότι η Αστυνομία του Γιορκσάιρ ανέλαβε συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη. Τα χρήματα που δαπάνησε βέβαια προέρχονται από το δημόσιο ταμείο, άρα ανήκουν στον Αγγλο φορολογούμενο.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση.

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

Δικαιοσύνη ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Να φας έχεις, να πληρώσεις την τράπεζα δεν έχεις;

Παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων 900.000 ευρώ, εταιρίες και δικηγορικά γραφεία φέρονται να κινούνται εκτός θεσμικού πλαισίου με όρους προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές... Το NEWS247 διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ