Ο Αρσέν Βενγκέρ έγινε... 20 ετών

Σαν σήμερα (12/10) πριν από 20 χρόνια ο Αρσέν Βενγκέρ καθοδήγησε για πρώτη φορά την Άρσεναλ σε αγώνα για την Premier League, έχοντας για αντίπαλο του έναν... Έλληνα (VIDEOS)!

Ο Αρσέν Βενγκέρ έγινε... 20 ετών
wenger

Τον Αύγουστο του 1996 ο Μπρους Ρίοχ αποδεσμεύτηκε από τον πάγκο της Άρσεναλ, μετά την κόντρα που είχε με τον τότε αντιπρόεδρο του συλλόγου Ντέιβιντ Ντέιν. Οι "κανονιέρηδες" συνέχισαν με δυο υπηρεσιακούς τεχνικού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως ο αντικαταστάτης είχε ήδη βρεθεί.

Δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο για συμφωνία με τον άγνωστο στους Άγγλους φιλάθλους Αρσέν Βενγκέρ και μάλιστα οι φήμες... φούντωσαν μετά την απόκτηση του Πατρίκ Βιεϊρά. Ο κόσμος όμως συνέχισε να ρωτάει "Arsène who?" τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και στις συζητήσεις μεταξύ τους.

Τελικά στις 1/10 του 1996 ο Αλσατός τεχνικός ανακοινώθηκε και επίσημα από τον σύλλογο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Ο λόγος που είπα το "ναι" είναι η αγάπη μου για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι ρίζες του παιχνιδιού βρίσκονται εδώ, ενώ μου αρέσει το κλίμα στον σύλλογο που δείχνει πως έχει μέλλον". Που να φανταζόταν πως αυτή η αγάπη θα κρατούσε 20 χρόνια!

Ο Αρσέν Βενγκέρ έγινε... 20 ετών

Ο Βενγκέρ στην ίδια θέση το 1996 και το 2016 !

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ

Στις 12/10 ο Βενγκέρ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Άρσεναλ απέναντι στην Μπλάκμπερν του Ρέι Χάρφορντ. Οι "κανονιέρηδες" επικράτησαν 2-0 χάρη στα δυο γκολ του Ίαν Ράιτ, όμως απέναντι τους βρήκαν ένα δικό μας παιδί!

Ο Γιώργος Δώνης είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1996 και υπέγραψε ως ελεύθερος στους Ρόβερς, υπογράφοντας μάλιστα το ακριβότερο συμβόλαιο Έλληνα ποδοσφαιριστή εκείνη την εποχή (1.1 δις δραχμές!).

Στο τέλος της σεζόν η Άρσεναλ τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ την επόμενη κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Κίον, Μπουλντ, Άνταμς, Γουίντερμπερν, Πλατ, Βιεϊρά, Μέρσον, Ράιτ, Χάρτσον.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Φλάουερς, Κένα, Σέργουντ, Μπόχινεν, Γουίλκοξ, Μάρκερ, Σάτον, Μπεργκ, Δώνης, Μπίτι, Κροφτ.



News 24/7

24MEDIA NETWORK