Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λίβερπουλ με 2-1 για την 22η αγωνιστική της Premier League, μετατρέποντας ένα παιχνίδι που όδευε σε θρίαμβο, σε έναν αγχωτικό εφιάλτη στα τελευταία λεπτά. Ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ σε ένα διάστημα απόλυτης κυριαρχίας των γηπεδούχων, αλλά στο 2ο ημίχρονο ο Στάριτζ... ακύρωσε το τέρμα του Βίντιτς και έκανε θρίλερ το ματς, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Χάουαρντ Γουέμπ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

Η διαφορά 21 πόντων στον πίνακα της βαθμολογίας ήταν εμφανής από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης του "Ολντ Τράφορντ". Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν την απόλυτη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και ήταν η μοναδική ομάδα που κυκλοφορούσε την μπάλα με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων επιθέσεων. Σε μία εξ αυτών, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι σκόραρε για 21η φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και έδωσε τον τόνο της αναμέτρησης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

Η Λίβερπουλ πόνταρε στον Τζο Άλεν ως συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης των "κόκκινων", αλλά ο βραχύσωμος μέσος δεν τα κατάφερε. Ο μοναδικός προωθημένος των "κόκκινων", Λουίς Σουάρες, χάθηκε στις "συμπληγάδες" της άμυνας της Γιουνάιτεντ, η οποία έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ. Ο Πέπε Ρέινα, με αυτοθυσία σε ορισμένες περιπτώσεις, αποσόβησε το τέρμα και στο ημίχρονο οι 2 προπονητές πήραν τα μέτρα τους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

Ο Άλεξ Φέργκιουσον έριξε στο ματς τον Αντόνιο Βαλένσια αντί του Άσλεϊ Γιανγκ και ο Μπρένταν Ρότζερς τον Ντάνιελ Στάριτζ στη θέση του Λούκας Λέιβα, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες βοήθειες στον Σουάρες. Οι γηπεδούχοι, πάντως, εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και στο 54' έφτασαν σε 2ο γκολ μετά από κεφαλιά του Πατρίς Εβρά, στην οποία παρενεβλήθη ο Νεμάνια Βίντιτς (υποψία οφσάιντ, αλλά η τηλεοπτική ανάλυση έδειξε πως η φάση είναι οριακή και νόμιμη).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

Η απάντηση ήταν άμεση, με τον Στάριτζ να εκμεταλλεύεται αδράνεια του Ράφαελ και να μειώνει σε 2-1 στο 57ο λεπτό. Ο Ρότζερς έριξε στο ματς και 3ο επιθετικό, τον Φάμπιο Μπορίνι, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να κλείσουν τη Γιουνάιτεντ στο γήπεδό της στα τελευταία λεπτά και να επιχειρούν να ισοφαρίσουν από παντού. Ο Ντάβιντ ντε Χέα δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση, αφού οι παίκτες των "κόκκινων"... χάνονταν όταν έμπαιναν στη μεγάλη περιοχή, αλλά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Χάουαρντ Γουέμπ, η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο. Εκεί, όπου παρέμεινε η Γιουνάιτεντ μετά τους 3 βαθμούς της νίκης υπό το βλέμμα του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοζέ Μουρίνιο, αφήνοντας τη Λίβερπουλ στην 8η θέση και μακριά από το ευρωπαϊκό πλασάρισμα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK