Επίσημο: Νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας ο Αλαρντάις

Ο Σαμ Αλαρντάις είναι επίσημα από την Παρασκευή (22/7) ο νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας, αντικαθιστώντας τον Ρόι Χόντσον.

Επίσημο: Νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας ο Αλαρντάις

Ο Σαμ Αλαρντάις κέρδισε το χρίσμα της διαδοχής του Ρόι Χόντσον στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας και ανακοινώθηκε την Παρασκευή (22/7) από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

"Είναι τιμή μου που είμαι ο νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας καθώς δεν είναι μυστικό ότι είναι ένας ρόλος που πάντα ήθελα. Για μένα είναι το καλύτερο επάγγελμα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την Αγγλία να τα πάει καλά και να δώσω στους φιλάθλους μας την επιτυχία που αξίζουν. Πάνω απ'όλα θέλω να κάνω τους ανθρώπους και τη χώρα υπερήφανους", δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, το οποίο -για αρχή- έχει διάρκεια δύο ετών.

O 61χρονος τεχνικός της Σάντερλαντ ήταν ο ένας εκ των δύο βασικών υποψηφίων, καθώς μοιραζόταν τις πιθανότητες με τον Στιβ Μπρους. Στην τελική ευθεία ωστόσο κέρδισε έδαφος και πρόλαβε να κόψει πρώτος το νήμα.

Ο Αλαρντάις έχει μακρά θητεία στους πάγκους δουλεύοντας στις Πρέστον, Μπλάκπουλ, Νοτς Κάουντι, Μπόλτον, Νιούκαστλ, Μπάκμπερν και Γουέστ Χαμ, προτού πέρυσι αναλάβει τις "μαυρόγατες". Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός για τη (για οκτώ χρόνια) δουλειά τους "γουόντερερς", όταν και συνυπήρξε με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK