Τέλος εποχής και για τον Λάμπαρντ (VIDEO)

Λίγες εβδομάδες μετά τον Στίβεν Τζέραρντ ήταν η σειρά του Φρανκ Λάμπαρντ ν' ανακοινώσει την αποχώρησή του από την εθνική Αγγλίας.

Τέλος εποχής και για τον Λάμπαρντ (VIDEO)

Αφού συμπλήρωσε το 36ο έτος της ηλικίας του και έπαιξε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, ο νυν άσος της Μάντσεστερ Σίτι έκρινε σκόπιμο ν' ανοίξει το χώρο σε νεαρότερους από αυτόν ποδοσφαιριστές. Συνολικά είχε 106 διεθνείς συμμετοχές και πέτυχε 29 γκολ.

Όλο το προηγούμενα διάστημα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Λάμπαρντ άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει. Αναλυτές πάντως εκτιμούσαν ότι θ' ακολουθήσει το δρόμο του Τζέραρντ, όπως και συνέβη.

" Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητής με τους οποίους δούλεψα, τους ποδοσφαιριστές που έπαιξα μαζί και τους φιλάθλους για την υποστήριξη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Άγγλος άσος, αποχαιρετώντας τα "τρία λιοντάρια".

" Απόλαυσα κάθε λεπτό που φορούσα τη φανέλα της Αγγλίας και ήμουν πραγματικά περήφανος που εκπροσώπησα την πατρίδα μου", συμπλήρωσε.

Ο Λάμπαρντ έκανε το ντεμπούτο του στο εθνικό συγκρότημα στις 10 Οκτωβρίου του 1999, στο φιλικό 2-1 επί του Βελγίου, και σκόραρε για πρώτη φορά στις 20 Αυγούστου του 2003 στο 3-1 επί της Κροατίας. Το Σεπτέμβριο του 2013 έγινε ο όγδοος Άγγλος που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές.

Ο Λάμπαρντ με την εθνική Αγγλίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK