Η αγγλική δικαιοσύνη ΔΕΝ παραγράφει το έγκλημα του Χίλσμπορο

Εξι άνθρωποι θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή 96 ανθρώπων τον Απρίλιο του 1989 στο "Χίλσμπορο". Οι σχετικές εξελίξεις.

Tributes are laid at the memorial of the Hillsborough disaster outside Anfield before the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield in Liverpool, England, Sunday April. 13, 2014. (AP Photo/Clint Hughes)
Tributes are laid at the memorial of the Hillsborough disaster outside Anfield before the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield in Liverpool, England, Sunday April. 13, 2014. (AP Photo/Clint Hughes) AP

Ακόμα και 28 χρόνια μετά η αγγλική δικαιοσύνη, με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της, δεν σταματά να αναζητά τους πραγματικούς ενόχους της τραγωδίας του "Χίλσμπορο".

Την Τετάρτη έγινε γνωστό (σε μία είδηση που παίζει πολύ ψηλά σ' όλα τα αγγλικά ΜΜΕ) ότι ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις σε έξι άτομα, δύο εκ των οποίων είναι πρώην αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ τον Απρίλιο του 1989.

Η κυρίαρχη αφήγηση όταν συνέβη το τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους έλεγε ότι κύριοι υπεύθυνοι της τραγωδίας ήταν οι χούλιγκαν των δύο ομάδων.

Η αλήθεια, ξεροκέφαλη καθώς είναι, αποδείχθηκε διαφορετική αφού στις δικαστικές αίθουσες έγινε σαφές ότι η αστυνομία και οι υπεύθυνοι του γηπέδου τα είχαν κάνει μαντάρα στα μέτρα ασφαλείας.

Τρεις από τους κατηγορουμένους διώκονται διότι παρεμπόδισαν το έργο της δικαιοσύνης...Ολα αυτά στην Αγγλία. Στην Ελλάδα ακόμα και για τα γεγονότα του τελικού στο Πανθεσσαλικό δεν υπήρξε ούτε μία σύλληψη!

AP Photo/Clint Hughes

News 24/7

24MEDIA NETWORK