Η σχεδόν εγκληματική αδιαφορία της Κρου για τον παιδόφιλο Μπένελ

Ο Μπάρι Μπένελ έκανε κόλαση τη ζωή δεκάδων παιδιών στην Αγγλία με τις διεστραμμένες ορέξεις του, τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι αρκετά διαφορετικά αν η διοίκηση της Κρου έκανε αυτό που έπρεπε.

Η σχεδόν εγκληματική αδιαφορία της Κρου για τον παιδόφιλο Μπένελ

Προσφάτως ο Μπάρι Μπένελ, ο οποίος όντας προπονητής ακαδημιών είχε ασελγήσει σε δεκάδες παιδιά, καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλακή.

Η δράση όμως θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στο ελάχιστο και πολλά παιδιά δεν θα γνώριζαν τη φρίκη, αν η Κρου στα τέλη της δεκαετίας του 80 έκανε το αυτονόητο: ακολουθούσε τις συμβουλές των Αρχών.

Ο πρόεδρος της Κρου είχε απευθυνθεί στην αστυνομία γιατί είχαν ήδη φτάσει στα αυτιά του οι πρώτες φήμες για τη δραστηριότητα του παιδόφιλου Μπένελ.

Η συμβουλή ήταν ξεκάθαρη: "δεν έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο εναντίον του αλλά καλό θα ήταν να τον απομακρύνεται" . Και όμως, τελικά ο Μπένελ έμεινε στη θέση του μέχρι και το 1992 συνεχίζοντας να ασελγεί σε νεαρά αγόρια.

Τελικώς, η εγκληματική του δραστηριότητα αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, μόλις πριν από λίγα χρόνια, και ενώ αρκετά παιδιά είχαν ήδη μαρτυρήσει στα χέρια του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK