Οι παγκόσμιοι αστέρες που "έσπρωξαν" τον Σαλάχ στο ποδόσφαιρο

Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και ο μικρός Σαλάχ είχε σε μεγάλη εκτίμηση κάποιους ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν πρότυπο στα "μάτια" του. Και μπορούμε να πούμε ότι ο Αιγύπτιος θαύμαζε τους κατάλληλους, αν κρίνουμε από τα φετινά του "κατορθώματα".

Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal, first leg, soccer match between Liverpool and Roma at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, April 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal, first leg, soccer match between Liverpool and Roma at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, April 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP IMAGE

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ για να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα και να φτάσει με τη Λίβερπουλ μέχρι τον τελικό του Champions League, είχε ως κίνητρο κάποιους ποδοσφαιριστές που "άφησαν" παγκοσμίως το στίγμα τους στο άθλημα. Από μικρός τους παρακολουθούσε και προσπαθούσε να τους μοιάσει.

Όπως αποκάλυψε ο Αιγύπτιος στο CNN, σε ερώτηση σχετική με τα παιδικά του είδωλα: " Το έχω πει πολλές φορές, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και ο Τότι. Ο Ιταλός είναι απίστευτος, έχει ποιότητα και σαν άνθρωπος είναι επίσης πολύ ποιοτικός. Είναι ήρεμος, εξαιρετικός, πολύ ήσυχος και έμπιστος. Έμαθα πάρα πολλά από αυτόν".

Ο Φραντσέσκο Τότι σκόραρε συνολικά με τη φανέλα της Ρόμα 307 γκολ σε 786 παιχνίδια, κατά τη διάρκεια της 25ετούς καριέρας του, έχοντας συμπαίκτη τον Σαλάχ τις δύο τελευταίες σεζόν του. Από την άλλη ο Ρονάλντο αποτέλεσε έναν επιθετικό που εντυπωσίασε με τον χειρισμό του στη μπάλα, κυρίως με τις εμφανίσεις του σε Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτοί οι δύο παλαίμαχοι αστέρες έδωσαν το "πάτημα" στον 25χρονο στράικερ της Λίβερπουλ να βρίσκεται αντιμέτωπος στις 26 Μαΐου με τη "Βασίλισσα" και παράλληλα με έναν άλλο... Ρονάλντο, στοχεύοντας να ξεπεράσει φέτος Κριστιάνο και Μέσι, κατακτώντας στο τέλος τη κούπα με τα "μεγάλα αυτιά", αλλά και τη πολυπόθητη Χρυσή Μπάλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK