Ο Ρίο Φέρντιναντ έκανε δωρεά 600.000€ σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε ο παλαίμαχος διεθνής Βρετανός αμυντικός, Ρίο Φέρντιναντ, αφού μέσω των επιχειρήσεων του έκανε δωρεά παιχνιδιών ύψους 600.000€ σε ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και εκείνα που προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Ο Ρίο Φέρντιναντ έκανε δωρεά 600.000€ σε παιδιά με ειδικές ανάγκες
Rio Ferdinand

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που δοκιμάστηκε σκληρά από τη ζωή τα τελευταία χρόνια, αυτός είναι ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο παλαίμαχος αμυντικός έχασε τη σύζυγο του μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και πλέον μεγαλώνει μόνος τα τρία τους παιδιά.

Το 2015 ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως σταματάει την καριέρα του (τότε έπαιζε στην ΚΠΡ) με σκοπό να αφοσιωθεί στην οικογένεια του και να βοηθήσει άλλες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές κοινωνικές δράσεις, δώρισε πολλά χρήματα σε ιδρύματα ενώ όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες, προχώρησε σε αγορές παιχνιδιών αξίας 600.000€ για παιδιά με ειδικές ανάγκες και φτωχές οικογένειες

Τα λόγια του παλαίμαχου άσου σε ραδιοφωνικό σταθμό είναι πραγματικά συγκινητικά:

"Τα Χριστούγεννα είναι μία καλή ευκαιρία για τις οικογένειες να έρθουν κοντά και να ανταλλάξουν δώρα. Υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που δεν είχαν τη δική μας τύχη και γι αυτό θέλω να βοηθήσω.

Ως πατέρας τριών παιδιών δεν μπορώ να σκεφτώ πως κάποιο παιδάκι δεν θα ανοίξει έστω ένα δώρο τα Χριστούγεννα. Δεν θέλουμε να μας ευχαριστήσουν, αλλά να τους κάνουμε εμείς ευτυχισμένους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK