Οι κεφαλιές είναι πιθανό να καταδικάσουν τον Άλαν Σίρερ!

Ο παλαίμαχος άσος των Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ, Άλαν Σίρερ, που υπήρξε μέγιστος κεφαλοσφαιριστής, υποβλήθηκε σε νευρολογικές εξετάσεις που έδειξαν πως κινδυνεύει από άνοια και εγκεφαλικές αλλοιώσεις!

Οι κεφαλιές είναι πιθανό να καταδικάσουν τον Άλαν Σίρερ!

Στα 47 του ο Άλαν Σίρερ μετρά 11 χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο, όντας στο παρελθόν ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη και σπουδαίος "εκτελεστής" με κεφαλιές. Όπως φαίνεται αυτή η... εξειδίκευση είναι πιθανό να κοστίσει την ποιότητα της ζωής του από εδώ και πέρα.

Ο Σίρερ πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ του BBC όπου υποβάλλεται σε διάφορα νευρολογικά τεστ, με σκοπό να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές ή αλλοιώσεις στον εγκέφαλο του. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, δεν είναι ενθαρρυντικά.

"Ανησυχώ. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενα", λέει και συνεχίζει: "Όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σκέφτεται μόνο πως μπορείς να αντιμετωπίσεις προβλήματα στην πλάτη, τα γόνατα και τους αστραγάλους. Ποτέ δεν σκέφτηκα όμως πως μπορεί να υποστώ εγκεφαλική βλάβη".

Οι κεφαλιές είναι πιθανό να καταδικάσουν τον Άλαν Σίρερ!

Στη συνέχεια οι αποκαλύψεις του Σίρερ είναι συγκλονιστικές:

"Για κάθε γκολ που έχω πετύχει με κεφαλιά, πίσω κρύβονται άλλες χίλιες σε προπόνηση. Κάτι που αποτελεί αποδεικνύει πως το ποδόσφαιρο είναι σπουδαίο σπορ αλλά και επικίνδυνο".

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε έρευνα του Πανεπιστημίου ιατρικής στο Λονδίνο έδειξε πως οι παίκτες που παίρνουν πολλές κεφαλιές στην καριέρα τους κινδυνεύουν σοβαρά με εγκεφαλικές βλάβες και άνοια σε νεότερη ηλικία σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι άγνωστο στον αθλητισμό και συνήθως παρουσιάζεται σε πυγμάχους ή μαχητές του MMA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK