Νέα έρευνα για τα στημένα στην Αγγλία

Ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ποδοσφαιριστής κανόνιζε με συναδέλφους του να δεχτούν κάρτες στις αναμετρήσεις των ομάδων τους και τους πλήρωνε με μετρητά, δημοσιεύει η αγγλική εφημερίδα Sun στο φύλλο της Κυριακής.

Νέα έρευνα για τα στημένα στην Αγγλία

Το εντυπωσιακό στην αποκάλυψη του θέματος, είναι πως άνθρωπος της εφημερίδας προσέγγισε μεταμφιεσμένος τον ποδοσφαιριστή και εκείνος του είπε πως μπορεί να κάνει το ίδιο για την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ετοίμαζε να επεκταθεί στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο! Οι βρετανικές αρχές έλαβαν όλα τα στοιχεία από τη Sun και ξεκίνησαν έρευνα.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών: " H Eθνική Υπηρεσία Εγκλήματος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι την Κυριακή η Sun της παραχώρησε υλικό από τη δική της έρευνα. Μία ενεργή έρευνα της NCA βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και δουλεύουμε στενά με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Επιτροπή Τζόγου. Δεν μπορούμε να προβούμε σε περισσότερα σχόλια σε αυτό το σημείο".

Ο εκτελεστικός διευθυντής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της Αγγλίας, Σον Χάρβεϊ, δήλωσε από την πλευρά του: " Αντιμετωπίζουμε κάθε κατηγορία για εγκληματική δράση στις διοργανώσεις μας με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεδομένου του ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για αυτό το θέμα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερο. Ενθαρρύνουμε τον οποιονδήποτε έχει αποδείξεις να τις αναφέρει στην αστυνομία. Εμείς θα δώσουμε την πλήρη βοήθεια μας στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας".

Να σημειωθεί πως η ΝCA διεξάγει ήδη ξεχωριστή έρευνα για τις κατηγορίες που αφορούν το διεθνές συνδικάτο παράνομου στοιχηματισμού, το οποίο έχει επεκταθεί και στην Αγγλία. Όπως έχει γίνει γνωστό, στους Μάικλ Μπόατενγκ και Χακίμ Αντελακούν της ερασιτεχνικής Γουάιτχοκ έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο σύλλογος του Μπράιτον τους απομάκρυνε. Την Τετάρτη, εξάλλου, θα εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Δύο ακόμα άτομα, ο Τσαν Σανκαράν από το Ανατολικό Σάσεξ και ο Κρίσνα Σάντζεϊ Γκανεσάν από τη Σιγκαπούρη, έχουν επίσης συλληφθεί και θα απολογηθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK