Το 5χρονο παιδί που συγκίνησε ένα ολόκληρο... Νησί

Ο 5χρονος Τζόσουα ΜακΚόρμακ έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και η ομάδα της καρδιάς του αποφάσισε να του κάνει ένα ξεχωριστό δώρο, συγκλονίζοντας όλη τη φίλαθλη Αγγλία (photos).

Το 5χρονο παιδί που συγκίνησε ένα ολόκληρο... Νησί

Το σημαντικότερο ματς αυτής της εβδομάδας στην Αγγλία έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με την Ρότσντεϊλ, που αγωνίζεται στην League 1, να αντιμετωπίζει την Χάρτλπουλ της League 2 στο πλαίσιο του Checkatrade Trophy.

Και αυτό γιατί ο προπονητής των γηπεδούχων Κιτ Χιλ φρόντισε μέσω μίας υπέροχης χειρονομίας να χαρίσει χαμόγελο σε ένα 5χρονο παιδί και φανατικό οπαδό της Ρότσντεϊλ, τον Τζόσουα ΜακΚόρμακ, που έχει καρκίνο στον εγκέφαλο σε τερματικό στάδιο.

Το 5χρονο παιδί που συγκίνησε ένα ολόκληρο... Νησί

Το όνομα του πιτσιρικά ήταν γραμμένο στο φύλλο αγώνα ως ένας από τους επτά αναπληρωματικούς της Ρότσντεϊλ για τον αγώνα στο "Victoria Park" ενώ αν και ο ίδιος δεν ήταν σε θέση -λόγω της κατάστασης της υγείας του- να παρακολουθήσει το ματς, η φανέλα με το όνομά του και το Νο 55 στην πλάτη κρεμάστηκε με υπερηφάνεια από τους ανθρώπους της ομάδας μέσα στα αποδυτήρια.

Η κίνηση αυτή συγκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη στην Αγγλία, με τον προπονητή της Ρότσντεϊλ, Κιθ Χιλ, να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα: "Είναι πραγματική τιμή να συμπεριλαμβάνουμε τον Τζόσουα ΜακΚόρμακ ως αναπληρωματικό για τον αποψινό αγώνα. Άγγιξε τις καρδιές όλων στον σύλλογο από τότε που τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Κανέναν παιδί πρέπει να περνάει αυτό που περνάει ο Τζόσουα και εμείς, ως σύλλογος και ως όμιλος παικτών, θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να τον στηρίξουμε εκείνον και την οικογένειά του. Ελπίζουμε αυτή η μικρή χειρονομία να μπορέσει να φέρει λίγο φως στην οικογένειά του αυτή τη δύσκολη περίοδο".

Το 5χρονο παιδί που συγκίνησε ένα ολόκληρο... Νησί

Το πρωί της Πέμπτης, αντιπροσωπεία παικτών της Ρότσντεϊλ επισκέφτηκαν τον μικρό Τζόσουα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, δωρίζοντας σε εκείνον και στην οικογένειά του το επίσημο φύλλο αγώνα και τη φανέλα του, καθώς και μία φανέλα που της Ρότσντεϊλ που φορούσε σε μικρότερη ηλικία, υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αυτή δεν ήταν μάλιστα η μοναδική πρωτοβουλία που πήρε ο σύλλογος για τον 5χρονο φαν της ομάδας αφού τον περασμένο Φεβρουάριο οι παίκτες έδωσαν μία επιταγή στην οικογένεια του Τζόσουα για να καλυφθεί μέρος των εξόδων της για τη θεραπεία του ενώ ο μικρός ήταν ο μασκότ της ομάδας σε αγώνα της τον περασμένο Αύγουστο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK