Το Κατάρ επενδύει στην γηραιότερη ομάδα της ιστορίας

Τον πιο περίεργο τρόπο βρήκε το Κατάρ προκειμένου να διαφημιστεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, μιας και επένδυσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην άσημη πλέον αλλά γηραιότερη ομάδα της ιστορίας του ποδοσφαίρου, Sheffield F.C.

Το Κατάρ επενδύει στην γηραιότερη ομάδα της ιστορίας

Μπορεί η Sheffield F.C. να μην είναι καν γνωστή στο ευρύ κοινό. Μπορεί η περισσότεροι να γνωρίζουν μόνο τις άλλες δύο ομάδες της αγγλικής πόλης, τις Sheffield United και Wednesday. Ωστόσο η εν λόγω ομάδα αποτελεί την γηραιότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχοντας ως έτος ίδρυσης το 1857!

Σε αυτή λοιπόν την ομάδα που τώρα αγωνίζεται στην 8η κατηγορία της Αγγλίας (!) το Κατάρ είδε τον καλύτερο τρόπο να διαφημιστεί ενόψει του Μουντιάλ του 2022 που διοργανώνεται στην ασιατική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, οι Καταριανοί επένδυσαν περίπου 140.000 ευρώ στο σύλλογο, συνάπτοντας μια συνεργασία που θα έχει οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Το Κατάρ επενδύει στην γηραιότερη ομάδα της ιστορίας

Σκοπός της είναι κυρίως να διαφημιστεί το Κατάρ και να προωθηθεί το ποδόσφαιρο στους Καταριανούς. Παράλληλα, παίκτες της χώρας θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην ομάδα, έτσι ώστε να προκύψουν νέα ταλέντα.

Ο γενικός γραμματέας της επιτροπής του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, Χασάν Αλ Ταουαντί, σχολίασε για τη συνεργασία αυτή: "Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Sheffield F.C. και προσπαθούσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να βγούμε και οι δύο κερδισμένοι από όλο αυτό".

Αυτό που έχουν ως άμεσο στόχο πλέον οι άνθρωποι του Κατάρ είναι να ολοκληρωθούν οι κατασκευές για το καινούργιο γήπεδο και το μουσείο της ομάδας, το οποιο σύμφωνα με τον Αλ Ταουαντί "θα προσελκύσει κόσμο από όλο τον πλανήτη προκειμένου να δουν από κοντά την ομάδα που γέννησε το ποδόσφαιρο".

Το προφίλ της Sheffield F.C.

Το Κατάρ επενδύει στην γηραιότερη ομάδα της ιστορίας

Η Σέφιλντ είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ως το παλιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο στον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1857 και έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι 10 χρόνια αργότερα με την Χάλαμ, από την οποία ηττήθηκε, ενώ σήμερα αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 10 γηραιότερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK