ΣΟΚ στην Τότεναμ με τον θάνατο του Εχιόγκου

Ο 44χρονος προπονητής της ομάδας Κ23 της Τότεναμ και πρώην διεθνής Άγγλος αμυντικός Ούγκο Εχιόγκου άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από την καρδιακή προσβολή που υπέστη.

ΣΟΚ στην Τότεναμ με τον θάνατο του Εχιόγκου

Θλίψη στην Τότεναμ ΄και στο βρετανικό ποδόσφαιρο με τον θάνατο του Ούγκο Εχιόγκου του προπονητή της ομάδας Κ23.

Ο Εχιόγκου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή, ωστόσο δεν τα κατάφερε και άφησε λίγες ώρες αργότερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών.

"Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη και το σοκ που έχουμε υποστεί όλοι στο σύλλογο", δήλωσε ο Τζον ΜακΝτέρμοτ, γενικός αρχηγός των ακαδημιών της Τότεναμ.

Ο Ούγκο Εχιόγκου ήταν τέσσερις φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας (έχει και γκολ κόντρα στην Ισπανία σε φιλικό το 2001) αγωνίστηκε από το 1989 μέχρι το 2009. Άρχισε την καριέρα του στη Γουέστ Μπρομ και ακολούθησε η Άστον Βίλα του Ρον Άτκινσον, με τον οποίο πανηγύρισε το League Cup του 1996.

Το 2000 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μίντλεσμπρο έναντι 8.000.000 λιρών, ενώ ακολούθησε ένας δανεισμός στη Λιντς το 2006-2007 και η σεζόν στη Ρέιντζερς, όπου έγινε "ήρωας" σκοράροντας με "ψαλίδι" κόντρα στη Σέλτικ. Ολοκλήρωσε την επαγγελματική καριέρα του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 2009, ενώ επέστρεψε για να δώσει έναν ακόμη αγώνα Κυπέλλου με τα χρώματα της ημι-επαγγελματικής Γουέμπλεϊ τρία χρόνια αργότερα.

Ως προπονητής, ο Εχιόγκου εργάστηκε για ένα διάστημα ως μέλος του προπονητικού επιτελείου του Πίτερ Τέιλορ στην εθνική Αγγλίας κ-20 και ακολούθησε μερική απασχόληση στις ακαδημίες της Τότεναμ, πριν αναλάβει την κ-21 το 2014 και ακολούθως προβιβαστεί στην κ-23.

Photo credits: AP Photo/Tom Hevezi

News 24/7

24MEDIA NETWORK