Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

To Contra.gr παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League. Ποιοι είναι οι "σίγουροι", ποιοι θα "κονταροχτυπηθούν" για μία θέση στην επόμενη φάση, ποιοι έχουν ήδη αποκλειστεί και ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στους "32" στου Europa League.

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Α' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 1ο όμιλο είναι: Ολυμπιακός - Μάλμε και Γιουβέντους - Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στους "16" του Champions League με νίκη επί της Μάλμε και ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο. Μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μόνο στην περίπτωση που ηττηθεί από τη Μάλμε, καθώς οι Σουηδοί υπερτερούν στην ισοβαθμία. Τέλος, αν η Γιουβέντους επικρατήσει με 2-0 και πάνω της Ατλέτικο βγαίνει πρώτη στον όμιλο. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα η Ατλέτικο κερδίζει την 1η θέση.

Β' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 2ο όμιλο είναι: Λίβερπουλ - Βασιλεία και Ρεάλ Μαδρίτης - Λουντογκόρετς. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο. Η Λίβερπουλ θέλει μόνο νίκη επί της Βασιλείας για να συνεχίσει στο Champions League, ενώ σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας, αν η Λουντογκόρετς κάνει την έκπληξη και κερδίσει τη Ρεάλ μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για να έχουν συνέχεια οι "κόκκινοι" στην Ευρώπη πρέπει να έχουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βούλγαρους. Η Βασιλεία θέλει να μην ηττηθεί από τη Λίβερπουλ κι έχει σίγουρη πρόκριση στους "16" του Champions League. Η μοναδική περίπτωση να μείνει εκτός Ευρώπης είναι να χάσει και παράλληλα να κερδίσει η Λουντογκόρετς τη Ρεάλ.

Γ' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 3ο όμιλο είναι: Μονακό - Ζενίτ και Μπενφίκα - Λεβερκούζεν. Η Μπενφίκα έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ζενίτ υστερεί καθώς έχει δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν η Ζενίτ κερδίσει τη Μονακό προκρίνεται στους "16" του Champions League. Σε διαφορετική περίπτωση έχει σίγουρη την 3η θέση που οδηγεί στους "32" του Europa League. Η Μονακό με νίκη επί της Ρωσικής ομάδας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον όμιλο, με παράλληλη ήττα ή ισοπαλία της Λεβερκούζεν στην Πορτογαλία. Η Λεβερκούζεν έχει προκριθεί επίσημα στον επόμενο γύρο του Champions League κι απομένει να μάθουμε αν θα είναι πρώτη ή δεύτερη.

Δ' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 4ο όμιλο είναι: Γαλατασαράι - Άρσεναλ και Ντόρτμουντ - Άντερλεχτ. Στο συγκεκριμένο όμιλο δεν υπάρχουν σενάρια πρόκρισης, καθώς είναι ήδη γνωστές οι ομάδες που προκρίνονται στη συνέχεια κάθε διοργάνωσης. Η Άρσεναλ με την Ντόρτμουντ έχουν προκριθεί στους "16" του Champions League και το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε ποια θα είναι πρώτη και ποια δεύτερη. Η μοναδική περίπτωση οι "Βεστφαλοί" να χάσουν την 1η θέση είναι να χάσουν από την Άντερλεχτ και την ίδια ώρα η Άρσεναλ να κερδίσει την Γαλατασαράι. Στο Europa League συνεχίζει η Άντερλεχτ.

Ε' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 5ο όμιλο είναι: Ρόμα - Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πρώτη στον όμιλο είναι σίγουρα η Μπάγερν Μονάχου. Η Ρόμα με νίκη επί της Σίτι προκρίνεται στους "16", ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας πρέπει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει ίδιο ή χειρότερο αποτέλεσμα. Η Σίτι για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League πρέπει να κερδίσει τη Ρόμα και η ΤΣΣΚΑ να μην κερδίσει την Μπάγερν, ενώ σε κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει η ΤΣΣΚΑ με την Μπάγερν Μονάχου. Ο 5ος όμιλος είναι ο πιο ρευστός και τα σενάρια πρόκρισης είναι πολλά.

ΣΤ' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο είναι: Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ - ΑΠΟΕΛ. Στο συγκεκριμένο όμιλο τα πράγματα είναι γνωστά από καιρό. Η Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν έχουν προκριθεί στους "16" της διοργάνωσης και η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κρίνει ποια θα είναι πρώτη στον όμιλο. Η Μπαρτσελόνα θέλει μόνο νίκη, ενώ σε διαφορετικό αποτέλεσμα η Παρί κατακτά την 1η θέση. Ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Άγιαξ θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στους "32" του Europa League. Κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι καταδικαστικό και στέλνει τον "Αίαντα" στο Europa.

Z' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 7ο όμιλο είναι: Τσέλσι - Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μάριμπορ - Σάλκε. Η Τσέλσι είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο. Αν η Σπόρτινγκ κερδίσει ή φέρει ισοπαλία με την Τσέλσι προκρίνεται στην επόμενη φάση του Champions League, ενώ σε περίπτωση ήττας θέλει η Σάλκε να μην κερδίσει τη Μάριμπορ. Η Σάλκε με ισοπαλία επί της Μάριμπορ έχει σίγουρη την πρόκριση στους "32" του Europa League, ενώ με νίκη ελπίζει σε ήττα της Σπόρτινγκ. Η Μάριμπορ θέλει μόνο νίκη επί της Σάλκε για να προκριθεί στο Europa League.

H' Όμιλος

Τα σενάρια πρόκρισης σε όλους τους ομίλους του Champions League

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής στον 8ο όμιλο είναι: Πόρτο - Σαχτάρ Ντόνετσκ και Αθλέτικ Μπιλμπάο - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Η Πόρτο με την Σαχτάρ Ντόνετσκ έχουν προκριθεί ήδη στους "16" του Champions League, με την πορτογαλική ομάδα να είναι σίγουρα πρώτη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η ΜΠΑΤΕ θέλει μόνο νίκη επί της Μπιλμπάο, διαφορετικά μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και η ισπανική ομάδα πάει στο Europa League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK