Η πρωτιά της Γιουνάιτεντ και η πρόκριση της Λεβερκούζεν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της και νίκησε 1-0 τη Σαχτάρ στο "Ολντ Τράφορντ" δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη Λεβερκούζεν να πάρει το δεύτερο εισιτήριο επικρατώντας 1-0 της αδιάφορης Σοσιεδάδ στη Χώρα των Βάσκων.

Η πρωτιά της Γιουνάιτεντ και η πρόκριση της Λεβερκούζεν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαχτάρ 1-0

(67' Τζόουνς)

Κανείς δεν θα πρέπει να ισχυρίζεται ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν είχε κίνητρο η Γιουνάιτεντ. Ναι μεν η Σαχτάρ καιγόταν για την πρόκριση, αν οι πρωταθλητές Αγγλίας όμως γνώριζαν την ήττα αφενός θα έχαναν την πρώτη θέση του ομίλου και αφετέρου θα βυθίζονταν ακόμη περισσότερο στην κρίση της αμφισβήτησης.

Απολύτως φυσιολογικά λοιπόν το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, είχε φάσεις εκατέρωθεν και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν ειδικά στο πρώτο μέρος όταν οι δύο ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες να προηγηθούν.

Βλέποντας τα δύσκολα και μη θέλοντας να ρισκάρει ένα ενδεχόμενο νέο κάζο ο Ντέιβιντ Μόγιες έριξε στη μάχη τον φαν Πέρσι στο 63' και τέσσερα λεπτά αργότερα είδε την ομάδα του να σκοράρει. Οχι με τον Ολλανδό αλλά με τον Τζόουνς αλλά αυτό ουδόλως ενόχλησε τον προπονητή της Γιουνάιτεντ.

Στα λεπτά που απέμεναν η Σαχτάρ κυνήγησε την ανατροπή αλλά δεν κατάφερε μένοντας με την παρηγοριά της συμμετοχής στο Europa League.

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβανς, Μπίτνερ (88' Βαλέντσια), Γκιγκς (63' Κλέβερλι), Γιανγκ (63' φαν Πέρσι), Καγκάβα, Γιανουζάι, Ρούνεϊ.

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φρεντ (80' Φερνάντο), Κόστα, Τεϊσέιρα, Σρνα, Αντριάνο (88' Φερέιρα), Τάισον (63' Μπερνάρ).

Η πρωτιά της Γιουνάιτεντ και η πρόκριση της Λεβερκούζεν

Σοσιεδάδ-Λεβερκούζεν 0-1

(49' Τοπράκ)

Το πρόβλημα με τη Λεβερκούζεν σ' αυτήν την αναμέτρηση ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να στηριχθεί μόνο στα δικά της πόδια. Ασυναίσθητα οι παίκτες της σκέφτονταν και το ματς στο "Ολντ Τράφορντ" όπου ήθελαν απώλεια της Σαχτάρ.

Αυτή η...παράλληλη ζωή της στοίχισε στο πρώτο μέρος όταν και δεν είχε τον απαιτούμενο ρυθμό αν και δημιούργησε ευκαιρίες (ακόμα και δοκάρι). Η Σοσιεδάδ προς τιμήν της πάλεψε πολύ αλλά σίγουρα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Από τη στιγμή που η Λεβερκούζεν προηγήθηκε στο 49' με τον Τοπράκ έγινε αφεντικό του ματς (είχε ακόμη ένα δοκάρι) και όρισε τη μοίρα της βοηθούμενη και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και βρισκόταν μπροστά στο σκορ δεν άφησε χώρο στον αντίπαλό της και έκλεισε το ματς με μεγαλύτερο ποσοστό της κατοχής της μπάλας.

Σοσιεδάδ: Θουμπικαράι, Μαρτίνεθ, Γκονθάλεθ (66' Γκαζτάνιαγκα), Αντοτέγκι, Χοσέ Ανχελ, Ελουστόντο (62' Τσάμπι Πριέτο), Μπεργκάρα, Πάρδο, Γκριέζμαν, Αγκιρέτσε (80' Σεφέροβιτς), Βέλα.

Λεβερκούζεν: Λένο, Σπάχιτς, Χέγκελερ (46' Κρους), Τορπάκ, Ντονάτι, Ρόλφες, Μπέντερ, Καν, Κάστρο, Σον Μιν (90' Κοχρ), Κίσλινγκ (86'Ντερτιγιόκ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK